Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Vain kasinolla on oikeus voittaa.

Tyypillistä “rosvon” käyttäytymistä, epäilään toisiakin ainaisesta fiilungista.
Huijaaminen niin verissä, ettei nähdä muuta.

7 tykkäystä

Et ole tainnut vielä tilata tuota Vernerin englanninkielistä kanavaa vaikka kuvailit sen hyvin tarkasti.

2 tykkäystä

Helppo keissi. Kaikki ihmiset kyllä ymmärtävät että yritystoimintaa ei pyöritetä tappiolla. Jos hakkeroit algoritmin niin että pystyt siirtämään rahaa yrittäjän taskusta omaan taskuun, niin se on eräs varkauden muoto ja syytäkin olla laitonta. Sama homma näiden bensavarkaiden kohdalla jotka käyvät tankkaamassa ilmaista bensaa ohjelmistobugin vuoksi, vaikka takuulla tietävät että heidän voittonsa on otettu suoraan yrittäjän taskusta. Pullonpalautuskonettakin voi huijata, mutta tälle toiminnalle ei jostain syystä löydy yhtä paljon puolustelijoita :man_shrugging:

5 tykkäystä

Onko Verneri siis lisännyt sinne vähäpukeisia naisia tuomaan huomiota :scream:.

Tuntuu kyllä että noi maksullisten substackien määrä on räjähtänyt.

5 tykkäystä

Kyllä. Erittäin hieno kansikuva jossa paksu kultaketju kimaltelee avonaisen Bermuda-paidan välistä (sen minkä rintakarvojen seasta erottaa) ja taittaa altaan pinnasta tulevat valonsäteet sädekehäksi pään päälle. Vai olenkohan mä tilannut jonkun valeprofiilin tällä kertaa…

1 tykkäys

Mä marraskuussa 2022:

Arvostan erityisesti lausunnossani kohtaa “jos unohdetaan venäjät”. :sunglasses:

Mä ja Eka = When Love and Death Embrace

6 tykkäystä

Unohdit tuosta laskelmasta Suomen verotuksen. Laskin joskus, että jos saisin tehdä 80 tuntista työviikkoa normipalkalla (tai pyöreesti vaikka 60h ylityökorvauksilla), saisin noi 25% enemmän rahaa verojen jälkeen.

Nyt on kyllä mielenkiintoinen työelämäkokeilu ja vekkulit tulokset! Kyllä minäkin haluaisin työntekijänä tällaiseen käytäntöön siirtyä, mutta sijoittajana en näitä firmoja kyllä salkkuuni kelpuuttaisi :smile:

“56 yritystä on päättänyt jatkaa nelituntista työviikkoa, näistä 18 yritystä ottaa sen käyttöön pysyvästi.”

5 tykkäystä

Tämä on kyllä jo kovan luokan ajatustyötä. Kiitokset!

3 tykkäystä

Vertailin vain miten lisäansiot kertyvät. Verotus iskee niihin samalla tavalla tulee se ansio sitten netistä etätöillä tai palkkatöissä - molemmat on samaa ansiotuloa.

Sitä en ymmärrä, että jos ahtaajat ovat liian kalliita miksei prosessia automisoida.Luulisi että ainakin jollain tasolla mahdollista Jos taas ei ole mahdollista ja he ovat näin tärkeitä eikä halvempaa työvoimaa saa niin ehkäpä sitä kättä vaan pitää laittaa taskuun ja olla nurisematta. Itseä ärsyttää aina tämä keskustelu että duunari ei ansaitse kunnon palkkaa koska ei ole käynyt kouluja ilman lisiä ei noiden kavereiden palkat ole mitenkään kovia. Ja juu hoitajille pitäisi myös maksaa lisää mutta he eivät tee taloudellisesti tuottavaa työtä niin kunnalisella puolella on varmaan hieman eri repiä sitä rahaa lisää

2 tykkäystä

Tätä pohtisin myös miten ihmeessä tuota ei jollain tasolla saada automatisoitua. Jos keskipalkka on tuolla neljän tuhannen euron luokassa on se jo sinällään kovapala maksaa tavaran siirtelystä mitä varastoissa tehdään myös, mutta edullisemmin.

Äläs nyt:

” Suurin osa kokeiluun osallistuneista yrityksistä arvioi, että tuottavuus pysyi ennallaan lyhyemmästä työviikosta huolimatta. Tulos oli riippumaton toimialasta ja yrityksen koosta.

TYÖNTEKIJÖIDEN mukaan hyvinvointi sekä työn ja muun elämän tasapaino paranivat. Myös työntekijöiden halukkuus vaihtaa työpaikkaa pieneni.

– Tämä on valtava edistysaskel kohti nelipäiväistä työviikkoa, 4 Day Week Campaignin johtaja Joe Ryle sanoi tiedotteessa tiistaina.

– Nämä uskomattomat tulokset osoittavat, että nelipäiväinen työviikko ilman palkanalennusta todella toimii.”

Jos tuottavuus on sama niin sijoittajan näkökulmasta ei väliä. Ehkä pidemmän päälle työntekijöiden jaksaminen jopa paranee mikä näkyy tuottavuuden kasvuna (vähemmän sairaspoissaoloja)? Aika näyttää.

Ihmisillä on myös yksi päivä aikaa enemmän tuhlailla rahoja eli antaa tuloja yrityksille. :joy:

50 tykkäystä

Kiitokset hyvin selkeästä vastauksesta ja perusteluista. Ymmärrän pointtisi hyvin ja puollan myös näkemystäsi.

1 tykkäys

Treidaus.

En tiiä kuinka paljon taloudellinen tilanne paranee, mutta aikaa menee kyllä helposti toi pari tuntia per päivä.

3 tykkäystä

Oma kokemus lyhyemmästä työpäivästä tuli kun vaihdoin yrittäjäksi ja tein vain 30h viikkoja alussa tuntui ihan mahtavalta mutta muutaman kuukauden jälkeen alkoi tuo tuntua normaalilta ja nyt hirvittää ajatus että saatan joutus joskus taas palaamaan tähän 40h systeemin. Mutta aivan satavarmana tekisin enemmän rahaa roppakaupalla 40h viikolla mutta arvostan enemmän vapaata varsinkin kun on pieni muksu joka ei muutaman vuoden päästä halua enää sinua nähdä kuiteskaan niin sit voi taas painaa😅

14 tykkäystä

Tarkennus: jos tekee nelituntista työviikkoa, kuten artikkelista ottamassani lainauksessa luki, niin siinä jää kyllä joka viikko neljä ja puoli päivää extraa tuhlailla rahoja… :smile:

4 tykkäystä

Kiky-neuvottelujen aikana useammat ammattiliitot kysyivät jäseniltään mistä he olisivat valmiita tinkimään kiky-tavoitteiden saavuttamiseksi.

Yksi kysymys liittyi lomien leikkaamiseen palkan (lomarahojen) asemesta. Suurin osa kyselyyn vastanneista äänesti lomarahojen leikkaamisen puolesta. Ero oli merkittävä, tyyliin 80/20 ja kertoo kuinka paljon vapaita (ainakin esimerkkini) naisvaltaisella alalla arvostetaan.

Virkavuosien jälkeen lomapäivien kertymä kasvaa ja 35 päivää vuosilomia ei ole (TESsistä riippuen) mikään mahdottomuus. Mukavat 7 viikkoa lomaa ja jos kesäriennot ei mahdu kalenteriin, voi lomarahoista konvertoida lisäpäiviä.

Ed: muistini mukaan 80-luvulla Telellä taisi olla kesäaikaan lyhyempi työviikko. Joko nelipäväinen viikko tai pienempi viikkotuntimäärä. Ehkä joku seniorimpi muistaa.

1 tykkäys

Se on kuulkaas semmoonen homma hyvät siskot ja veljet, että vuosi takana tätä sijoittelua ja tänään oon päässyt plussan puolelle. Joulukuun lopussa meinas vähän usko horjua mutta niin sitä vaan sai taisteltua. Toki kun tämän ääneen sanon niin taas muuttuu suunta alaspäin, mutta nyt keitän kahvit💪

38 tykkäystä

Parahin Alokas, tiivistit näihin sanoihin kommunismin ytimen!

5 tykkäystä