Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Valtionvarainministeriön ennakoivien leikkauksien vuoksi laseja ei valitettavasti saatu ympättyä mukaan lonkerokilpailutukseen, joten ministerit juovat lonkeronsa ilman laseja ainakin vuoteen 2027 saakka. Jääkuutioitakaan ei onneksi tarvittu, sillä juomat jäähtyivät Ohisalon jäätävästä katseesta, kun kerroin hänelle että Wille Rydmanista voi tulla Suomen perhe- ja peruspalveluministeri sen jälkeen kun oikeistokoalitio voittaa vaalit, koska persuilta puuttuvat pätevät ministeriehdokkaat.

Uskon että näillä puheilla @Sijoittaja-alokas on kohta suuromistaja tässä Suomen seksikkäimmässä officetech-yhtiössä :star_struck:

22 tykkäystä

Vaikka en ihan usko klemmareihin ja mappeihin, mutta @SijoitusSeppo varmasti ihastuu, kun olen pikkuhiljaa rakastumassa tähän pölyiseen messuilla kuulakärkikyniä myyvään yhtiöön. :smiling_face_with_three_hearts:

Verneri ei tästä varmaan tykkää, koska P/E-luku on alle kympin ja maksaa osinkoakin ihan kivasti. Verneri on sellainen bördeblummabumtsibumi.

7 tykkäystä

Onneksi ja sattumalta viime vuoden talousnobelit jaettiin pankkipakoja ja pankkikriisejä tutkineille hepuille. Tässä on siis kaikilla sijoittajilla ollut muutama kuukausi aikaa tutustua noihin pölyttymään jääneisiin tutkimuksiin, joten eiköhän tästä selvitä vain pienellä säikähdyksellä. Näinhän se menee tehokkailla markkinoilla - nobelin arvoinen teoria sekin aikanaan.

4 tykkäystä

Ens viikolla Cpi luvut taas tutusti laskussa, koron nosto pelot laskussa ja pankkisektorilta viesti, että ei tässä mitään hätää ole. Tänään on hyvä vetäistä ostohousut jalkaan.

19 tykkäystä

Se oli sitten siinä

36 tykkäystä

Hyzon, Hyzon on numero yksi :musical_note: :notes: :notes:

10 tykkäystä

Tosiaan pelottavan nopeasti Amerikan 15. suurin pankki kaatui. Jos tilanne on se, että pankkeja kaatuu kahdessa päivässä, niin voi pivot olla todella lähellä. Tuskin Fed haluaa kokeilla kepillä jäätää, koska jos konkurssit on näin nopeita, niin eipä Fed hirveästi ehdi reagoida tarvittaessa. Tosin saahan sen inflaation taittumaan myös aiheuttamalla finanssikriisi 2.0:n. Olisi ehkä hieman kyseenalainen työkalu

34 tykkäystä

Subprime kriisi osoitti “maailmalla” myös sen, jotta pankit pystyvät kuitenkin ns. “uskomattomasti” kaatumaan, ehjän edessä…

Suomessahan tuo assosioitiin jo aikoja sitten 1990-luvulla…

2 tykkäystä

Ei kai pankki voi juuri sen hitaammin kaatua. Heti kun sen stabiilius on uskottavasti kyseenalaistettu, käynnistyy kiihtyvä prosessi (kaikki haluavat suojautua kaatuvalta pankilta) joka kaataa pankin. Tämä on arkkiesimerkki itsensä toteuttavasta ennusteesta.

13 tykkäystä

Tämä on täysin totta, mutta ainakin minä olen elänyt siinä käsityksessä, että kaatuva pankki rimpuilisi ainakin viikon tai kaksi. Jos en nyt ihan ole väärässä, niin ensimmäiset merkit kaatumisesta saatiin keskiviikkona tai torstaina. Ongelma on siinä, että keskuspankit tai kukaan ei ehdi reagoida, jos pankki menee näin nopeasti nurin.

1 tykkäys

…Ehkäpä historia on opettanut, jotta pankkien vastaansanomattomien kaatumisten kanssa ei kannata liikaa(=turhaan) viivytellä…

1 tykkäys

Kyllä ne taitaa pystyä. Sitä ei vain tehdä, jos pankki ei ole bisneskelpoinen. :smiley: Käsittääkseni jos elinkelpoinen pankki joutuu talletuspaon uhriksi niin sitä kyllä jelpataan.

Ajan kanssa ollaan fiksumpia, kun nyt FDIC mutustelee viikonlopun yli miten pankin assettien kanssa käy ja maanantaina tallettajat pääsevät nostamaan rahojaan.

19 tykkäystä

Mulla aika lailla sama kuin Maurilla. Ei ehkä kuitenkaan aivan kahta työpäivää. Ehkä yksi. Siihen kuuluu myös se, että muokkasin viestiä lähettämisen jälkeen tämän discoursen mukaan 23 kertaa, mutta se on kyllä raskaasti alakanttiin.

3 tykkäystä

Itse ymmärsin, että tuo oli vähän kuin Fedin tavoitekin. Mahdollisimman nopeasti pankit nurin, ihmiset työttömiksi ja pörssikurssit -60 %, jotta inflaatio saadaan selätettyä ja päästään taas viettämään 10 vuotta holtitonta rahankäyttöä :wink:

29 tykkäystä

Olipahan verrattoman suuri ilo ja kunnia löytää oma nimimerkkinsä hienon ja arvostamani foorumin jäsenen haastatelun yhteydestä oikein erityismainintana. Kiitos, @_TeemuHinkula! :pray:

Työni jatkuu.

29 tykkäystä

Esimerkiksi julkkaripäivinä Itse asiassa en jaksa usein odottaa tiedotteita, vaan odotan yhtiöketjus, koska sä toimitat ne sinne nopsaan ja vielä hyvin jäsenneltyinä, referoituna ja sitten mukana on usein hyviä omia kommenttejasikin.

Uskon, että aika moni muukin julkkaripäivänä odottaa esimerkiksi Harvian ketjussa, kun heti tasalta on kaikki tiedot fiinisti esillä. :slight_smile:

16 tykkäystä

Pari kertaa on katsottu tuloslivejä jossa analyytikko refreshaa mailiboksia vaikka kamat ovat jo linkattu yhtiöketjuun useita minuutteja aiemmin… :smiley:

15 tykkäystä

Se oli viranomainen joka reagoi eli puhalsi pilliin.

On March 8, 2023, the Bank announced a loss of approximately $1.8 billion from a sale of
investments (U.S. treasuries and mortgage-backed securities). On March 8, 2023, the Bank’s holding
company announced it was conducting a capital raise. Despite the bank being in sound financial
condition prior to March 9, 2023, investors and depositors reacted by initiating withdrawals of $42
billion in deposits from the Bank on March 9, 2023, causing a run on the Bank. As of the close of
business on March 9, the bank had a negative cash balance of approximately $958 million. Despite
attempts from the Bank, with the assistance of regulators, to transfer collateral from various sources,
the Bank did not meet its cash letter with the Federal Reserve. The precipitous deposit withdrawal
has caused the Bank to be incapable of paying its obligations as they come due, and the bank is now
insolvent.

Lainaus on päätösasiakirjasta, joka on linkitetty yllä mainitulla sivulla.

Keskuspankki pääsääntöisesti antaa rajattomasti lainaa maksuvaikeuksissa olevalle pankille käypiä vakuuksia vastaan. Tässä tapauksessa pankilla ei ollut antaa riittävästi vakuuksia. Fed ei halua auttaa rikkinäisiä pankkeja.

Rikkinäiseen pankkiin sovelletaan viranomaisen haltuunottoa, ja viranomainen sitten järjestää asiat miin, että talletussuojan alaiset talletukset maksetaan ja muilta osin kaatumisen maksajiksi tulevat pankin omistajat ja muut velkojat. Tämä järjestelmä luotiin finanssikriisin jälkeen ja se toimi tässä tapauksessa hyvin.

WASHINGTON – Silicon Valley Bank, Santa Clara, California, was closed today by the California Department of Financial Protection and Innovation, which appointed the Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) as receiver. To protect insured depositors, the FDIC created the Deposit Insurance National Bank of Santa Clara (DINB). At the time of closing, the FDIC as receiver immediately transferred to the DINB all insured deposits of Silicon Valley Bank.

All insured depositors will have full access to their insured deposits no later than Monday morning, March 13, 2023. The FDIC will pay uninsured depositors an advance dividend within the next week. Uninsured depositors will receive a receivership certificate for the remaining amount of their uninsured funds. As the FDIC sells the assets of Silicon Valley Bank, future dividend payments may be made to uninsured depositors.

Silicon Valley Bank had 17 branches in California and Massachusetts. The main office and all branches of Silicon Valley Bank will reopen on Monday, March 13, 2023. The DINB will maintain Silicon Valley Bank’s normal business hours. Banking activities will resume no later than Monday, March 13, including on-line banking and other services. Silicon Valley Bank’s official checks will continue to clear. Under the Federal Deposit Insurance Act, the FDIC may create a DINB to ensure that customers have continued access to their insured funds.

As of December 31, 2022, Silicon Valley Bank had approximately $209.0 billion in total assets and about $175.4 billion in total deposits. At the time of closing, the amount of deposits in excess of the insurance limits was undetermined. The amount of uninsured deposits will be determined once the FDIC obtains additional information from the bank and customers.

Customers with accounts in excess of $250,000 should contact the FDIC toll–free at 1-866-799-0959.

The FDIC as receiver will retain all the assets from Silicon Valley Bank for later disposition. Loan customers should continue to make their payments as usual.

Silicon Valley Bank is the first FDIC–insured institution to fail this year. The last FDIC–insured institution to close was Almena State Bank, Almena, Kansas, on October 23, 2020

Voisihan se ehkä näin mennä, jos viranomaiset eivät puuttuisi asiaan. Nyt pankki otetaan haltuun heti kun tilanne on todettu.

7 tykkäystä

Valkoinen talo rauhoittelee markkinaa.

En tiedä mutta täällä päässä tällaiset vakuuttelut lähinnä nostavat hikipisaroita otsalle että näinköhän pinnan alla porisee jo seuraavaa tapaus…

18 tykkäystä
9 tykkäystä