Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Ei kahta ilman kolmatta…

6 tykkäystä

Yhdysvaltalaisviranomaisten viesti on selvä. Romahdus on peruttu.

SVB piti huutokaupata eilen, mutta sen onnistumisesta ei ole tietoa. Päivästä saattaa tulla mielenkiintoinen.

Aasiassa rauhallista. Nousulla lähdetään liikenteeseen.

Edit.

Heinäkuussa Big Mac 20 taalaa? :slight_smile: … mutta pörssit nousuun.

26 tykkäystä

Just tänään menen merelle hyvän ystävän kanssa, jää sitten ainakin osittain päivän jännittävimmät hetket kokematta.

Käy varmaan klassisesti, eli pörssi nousee 5 prosenttia, laskee 5 jne. ja jos illalla tsekkaan tilanteen, niin pörssit ovat nollan tienoilla, eli näyttäisivät siltä etteivät ole nousseet eikä laskeneet; "aa, tää on ollutkin ihan seesteinen päivä". :sunglasses:

19 tykkäystä

Paha tilanne FED:llä kyllä. Homma rakoilee jo ennen korkohuippua. Taittuisihan se inflaatio kyllä varmaan Finanssikriisi 2.0:llakin :thinking:

1 tykkäys

Huh.
Ollaan taas turvallisilla vesillä missä bullerokin osaa seilata kun fedin näkymätön käsi pitää pinnalla. Kun huonot uutiset on hyviä niin niitä osaa taas lukea.
Oon ollut siis jo viime kesästä asti oikeassa kun luotin transitory, peak inflation, soft landing ja nyt fed matrice mantraan.

18 tykkäystä

Älä nyt mee kaikille paljastamaan, että Vauva.fi on Suomen toisiksi paras sijoitusfoorumi ja loputon lähde uusille sijoitusideoille :shushing_face:

17 tykkäystä

Kaksplus.fi, Suomi24.fi ja Vauva.fi ovat ihan päteviä tietolähteitä mm. yhteiskunnallisia asioita tutkiessa, mutta wanhan liiton miehenä tämä on lempparini:

15 tykkäystä

Silvergaten kaatuminen oli selvä tapaus, mutta kryptojen vahvasta roolista on kirjoiteltu myös täysin uuden tuttavuuden, Signaturen Bank:n, tapauksessa.

(Bloomberg TV+)

Mutta ei hätää. Likviditeetti on rajaton?

4 tykkäystä

Romahdus peruttu vai tuleeko tänään vielä lisää ennätys turskaa :thinking:

13 tykkäystä

Osinkosijoittaja ei koskaan pety.

29 tykkäystä

WASHINGTON/SINGAPORE, March 13 (Reuters) - U.S. authorities launched emergency measures on Sunday to shore up confidence in the banking system after the failure of Silicon Valley Bank (SIVB.O) threatened to trigger a broader financial crisis.

After a dramatic weekend, said the failed bank’s customers will have access to all their deposits starting Monday and set up a new facility to give banks access to emergency funds. The Federal Reserve also made it easier for banks to borrow from it in emergencies.

2 tykkäystä

Näitä vähän odoteltiinkin… Ruotsin suurin eläkeyhtiö Alecta.

Handelsbankenista luovuttiin. Uudet sijoitukset olivat: Signature Bank, SVB ja First Republican Bank. Voi rähmä.

Tuura Uuno GIF - Tuura Uuno Turhapuro GIFs|833x468.5625

Ruotsissa kohua Alectan ympärillä on nostattanut se, että eläkeyhtiö on panostanut Silicon Valley Bankiin ja kahteen muuhun amerikkalaiseen erikoistuneeseen nichepankkiin – Signature Bankiin ja First Republican Bankiin – samaan aikaan, kun se on myynyt omistuksensa kahdessa perinteisessä ruotsalaispankissa, Swedbankissa ja Handelsbankenissa. Handelsbankenissa Alecta oli omistajana 71 vuoden ajan.

66 tykkäystä

Melko epic fail. :joy:

Handelsbanken on oikeasti yksi maailman turvallisimpia pankkeja pitkällä toimintahistorialla. Yksi maailman parhaita pankkeja turvallisuuden vinkkelistä.

Nuo uudet sijoituskohteet taas jotain aivan päinvastaista.

64 tykkäystä

Hyviä on tuotot olleet Ruotsissa, mutta ilmeisesti tuottoa haetaan hinnalla millä hyvänsä (ja laitetaan suomalaisia nokkaan).

9 tykkäystä

No mutta onneksi eläkevaroja kannattaa sijoittaa isolla riskillä… eiku.

6 tykkäystä

Riskillä ja tuottojen hakemisella on hintansa🤣

2 tykkäystä

Heitän hatusta, että sijoituskohteet, joihin kukaan ei halua sijoittaa erinäisten riskien takia, voivat usein olla aliarvostettuja.

3 tykkäystä

Tässä on Hesarin uutinen hätärahoituksesta ja SVB:stä. Ei maksumuuria.

PANKKIEN hätäjärjestely näyttää vakuuttaneen sijoittajia, koska Yhdysvalloissa tärkeimpien osakeindeksien futuurit ovat maanantaiaamuna roimassa nousussa. S&P 500 -indeksifutuuri oli esimerkiksi 1,8 prosentin nousussa kello 8:n aikaan aamulla.

Tilanne on saanut sijoittajat ja analyytikot muuttamaan myös arvioitaan Yhdysvaltojen keskuspankin seuraavista korkoliikkeistä. Keskuspankin on odotettu nostavan korkojaan merkittävästi tässä kuussa, mutta nykytilanteen myötä odotetaan, että korkojen nostoihin tulisi tauko.

Ylen haastattelussa oli Nordean pääanalyytikko Jan Von Gerich.

– En näkisi että tässä pankkijärjestelmä olisi mitenkään uhattuna, mutta toki markkinoiden toiminnassa on paljon psykologiaa. Jos riittävän moni toimija uskoo, että on suurempia ongelmia, ainakin lyhyellä aikavälillä se voi aiheuttaa aika suuriakin heilahduksia markkinoilla, sanoo Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich.

6 tykkäystä

Jutussa toki mainitaan, että Alectan osakesijoitukset ovat nousseet tänä vuonna 2,9 mrd-€. Ei käynyt ilmi, että millanen tuottoprosentti, mutta ei varmaan ihan surkeasti mene tuosta hudista huolimatta. Riittää, kun on oikeassa enemmän kuin väärässä tai, että kun on oikeassa, osuu sitten kunnolla.

2 tykkäystä

Hyvin tää menee kun lisättiin hajautustakin samalla…

11 tykkäystä