Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Eilen kympin uutisissa Saarikko totesi kutakuinkin näin:

“Suurta huolta, jota me ministereinä olisimme nyt tunnistaneet pankkisektoriin Euroopassa Suomessa tai muissa maissa ei ole havaittavissa.”

Vanheni aika hyvin. Monet ovat viisaasti joskus todenneet, että kaikki huhut ovat epätosia kunnes ne virallisesti kiistetään.

9 tykkäystä

Aina saa yllättyä, miten nopeasti salkun nousut voidaan pyyhkiä pois. Vielä viikko sitten salkun ytd. tuotto oli 15% ja nyt 1,6%. Mites muilla on salkut laskeneet yhdessä viikossa?

19 tykkäystä

Siirrän parempaan paikkaan.

7 tykkäystä

Alla olevassa Salkunrakentajan jutussa on myös linkki Finanssivalvonnan lehdistötilaisuuteen (en ole ehtinyt katsomaan).

”Suomalaispankeilla on vahvat pääoma- ja maksuvalmiuspuskurit erilaisia rahoitusmarkkinoiden häiriötilanteita vastaan. Kuten Finanssivalvonta totesi tiedotustilaisuudessaan, suomalaisilla pankeilla ei ole vastaavia haavoittuvuuksia kuin kriisiin joutuneella amerikkalaisella SVB:llä”, sanoo Finanssiala ry:n johtaja, pääekonomisti Veli-Matti Mattila.

”Talousnäkymien synkentyminen lisää jossain määrin pankkien riskejä. Euroopan pankkiviranomaisen, Euroopan keskuspankin ja Finanssivalvonnan aiemmin tekemien stressitestien tulosten perusteella pankkisektorin vakavaraisuus kuitenkin kestää toimintaympäristön voimakkaankin heikkenemisen”, Mattila toteaa.

4 tykkäystä

@OldFeki Credit Suissen CDS ampuvat katosta läpi. Tuo kertoo käytännössä rahoitusmarkkinoiden näkemyksestä pankin rahoitusasemasta. En itse kyllä ymmärrä että miten tämä olisi mikään tietyn tahon / tahojen aikaan saamaa rahastuspaniikki vain.

Mutta siitä olen samaa mieltä että en itsekään (ainakaan vielä) usko mihinkään systeemikriisiin. Voin toki olla hyvin paljon väärässäkin.

5 tykkäystä

Pikemminkin amatööriväittelijä, koska ei tuosta ole vielä päivätyötä siunaantunut. :slight_smile: Yhtiöketjuihin kirjoittaminen ei onnistu, koska siinäkään ei taidot riitä ja lisäarvon tuominen keskusteluun olisi vielä enemmän nollan tienoilla. Toki raportteja ynnä muita faktoja tulee joskus jaettua.

13 tykkäystä

No siis, tämähän menee niin, että isot pojat huomasi vuoden alussa olevansa väärässä (täys lama, korot 10% kesällä, inflaatio àla Argentiina) veneessä ja positiot käteisessä. Kun kurssit jatkoivat nousua niin alkoi älytön shorttiralli ja nyt tämän SVB sekoilin myötä saadaan myös EU osakkeet alas ja omistukset oikeille omistajille.

Eli piensijoittajat myy ja isot pojat ostaa tällä hetkellä.

18 tykkäystä

Tarkoitus ei ollut vihjata millään salaliitolla. :slight_smile: Mutta epäilemättä tilannetta hyödynnetään parhaan mukaan. CS:n CDS:ien reaktio on tässä tilanteessa hyvin ymmärrettävä ja oikeastaan vain seuraus.

Mutta tuo mainitsemasi systeemikriisi. Se nimenomaan ei tee järkeä. Kyseessä on pankki, joka on ollut silmukka kaulassa jo pitkän tovin. Ei CS:n vaikeudet ole mikään yllätys. Ei sitä ainakaan talletuspaolla nurin saada, sillä likviditeettiä löytyy varmasti.

2 tykkäystä

Kevennys:

Kaakkois-Suomen poliisi kaipaa apua miehen tunnistamisessa

En tunnista.

43 tykkäystä

OP:n Antti Saarelta mielenkiintoisia huomioita.

Samoin myös Nordean Gerichiltä

17 tykkäystä

tällaisten päivien aikana haluaa aina ajatella, että markkina on väärässä. pitäisi vaan osata argumentoida miksi credit suisse on vakavarainen ja hieno pankki. itse en tiedä lainkaan mitä CS pitää sisällään. yleensä markkina ylireagoi, mutta entä nyt?

4 tykkäystä

Jokku rakastava nätei flikoi, ja sen mää kyl ymmärrä, mut kui helvetin taval joku ostaa Nordeaa eikä Handelsbankenia. Ei, mää ole mahdottoma hämmästyny. Mää ihmettele oikke kauhiast tämmöst ja ole niinkun klavul päähä lyöty.

54 tykkäystä

Tai sitten kyttään pelkästään boomeriosakkeita, joiden kurssiliikkeet viimeisen viikon ajalta ovat vain välillä -5 %…0 % :joy:

5 tykkäystä

image

58 tykkäystä

Jokeri ja ysi kiinni ja jaosta 3 ysiä lisää.
Ja hei 23 kierrosta on vielä mahdollisuuksia jäljellä.

31 tykkäystä

Otsikko aiheutti jonkin napsahduksen päässä - voiko sanoa että jokin on 128-kertaisesti halvempaa? Jos jokin maksaa täällä 2 euroa ja tuolla 1 euron, niin onko se silloin tuolla kaksi kertaa halvempaa?

7 tykkäystä

Eipä ole tullut aiemmin katseltua luottokorttilaskuja kauhean tarkkaan, aika mukavat korkotasot näissä, tuohan on jo ihan pikavippitasoa. Täytyy lakata heti käyttämästä…

(kohta tulee joku ja kertoo että 80-luvulla hänen asuntolainansa korko oli 15%, ei tuo vielä mitään)

image

E: seuraavaan viestiin vedoten, osalla kansasta on oikeasti tiukkaa ja tämäkin on varmasti monella tapissa ja joutuvat sitten maksamaan tuota korkoa. On se korko kuitenkin alle pikavippien, joita kansa myös ottaa vaikka siinä ei järkeä olisikaan.

18 tykkäystä

Ei tuolla ole väliä jos maksaa koko satsin kerralla. Korko alkaa juosta vasta jos sitä luottoa käyttää perus maksuajan jälkeen. Ikää on jo melkoisesti ja koskaan ei ole mennyt senttiäkään korkoa vaikka Visa Credittiä vastaava kortti on ollut siitä asti kun säännölliset palkkatulot alkoivat juosta (koska se nyt vaan on se järkevin tapa nettiostoksiin ja niitä jo silloin tuli tehtyä)

Itse lasken tuon luoton etukäteen sovituksi hätävara-pikavipiksi joka on olemassa jos kaikki muut vaihtoehdot on käyty läpi ja jostain pitää repiä random tonni-pari joksikin aikaa. “vaaran uhatessa riko lasi”-tasoinen vekotin.

20 tykkäystä

2020-lukua on menossa jo neljäs vuosi. Kuka olisi uskonut 2019 että tämä on ollut sijoittajan kannalta tylsin Q1:

En malta odottaa mitä Q1/2024 tuo tullessaan.

61 tykkäystä

Tajusin juuri twitteriä selatessani, että tänään on tosiaan Ides of March eli maaliskuun keskimmäinen päivä, joka tunnetaan parhaiten Julius Caesarin murhapäivänä. :dagger: :drop_of_blood:

Tähän päivään sopiikin hyvin Iron Maidenin aiheeseen liittyvä instrumentaali.

10 tykkäystä