Inderesin kahvihuone (Osa 6)

OP:n Antti Saarelta mielenkiintoisia huomioita.

Samoin myös Nordean Gerichiltä

17 tykkäystä

tällaisten päivien aikana haluaa aina ajatella, että markkina on väärässä. pitäisi vaan osata argumentoida miksi credit suisse on vakavarainen ja hieno pankki. itse en tiedä lainkaan mitä CS pitää sisällään. yleensä markkina ylireagoi, mutta entä nyt?

4 tykkäystä

Jokku rakastava nätei flikoi, ja sen mää kyl ymmärrä, mut kui helvetin taval joku ostaa Nordeaa eikä Handelsbankenia. Ei, mää ole mahdottoma hämmästyny. Mää ihmettele oikke kauhiast tämmöst ja ole niinkun klavul päähä lyöty.

54 tykkäystä

Tai sitten kyttään pelkästään boomeriosakkeita, joiden kurssiliikkeet viimeisen viikon ajalta ovat vain välillä -5 %…0 % :joy:

5 tykkäystä

image

58 tykkäystä

Jokeri ja ysi kiinni ja jaosta 3 ysiä lisää.
Ja hei 23 kierrosta on vielä mahdollisuuksia jäljellä.

31 tykkäystä

Otsikko aiheutti jonkin napsahduksen päässä - voiko sanoa että jokin on 128-kertaisesti halvempaa? Jos jokin maksaa täällä 2 euroa ja tuolla 1 euron, niin onko se silloin tuolla kaksi kertaa halvempaa?

7 tykkäystä

Eipä ole tullut aiemmin katseltua luottokorttilaskuja kauhean tarkkaan, aika mukavat korkotasot näissä, tuohan on jo ihan pikavippitasoa. Täytyy lakata heti käyttämästä…

(kohta tulee joku ja kertoo että 80-luvulla hänen asuntolainansa korko oli 15%, ei tuo vielä mitään)

image

E: seuraavaan viestiin vedoten, osalla kansasta on oikeasti tiukkaa ja tämäkin on varmasti monella tapissa ja joutuvat sitten maksamaan tuota korkoa. On se korko kuitenkin alle pikavippien, joita kansa myös ottaa vaikka siinä ei järkeä olisikaan.

18 tykkäystä

Ei tuolla ole väliä jos maksaa koko satsin kerralla. Korko alkaa juosta vasta jos sitä luottoa käyttää perus maksuajan jälkeen. Ikää on jo melkoisesti ja koskaan ei ole mennyt senttiäkään korkoa vaikka Visa Credittiä vastaava kortti on ollut siitä asti kun säännölliset palkkatulot alkoivat juosta (koska se nyt vaan on se järkevin tapa nettiostoksiin ja niitä jo silloin tuli tehtyä)

Itse lasken tuon luoton etukäteen sovituksi hätävara-pikavipiksi joka on olemassa jos kaikki muut vaihtoehdot on käyty läpi ja jostain pitää repiä random tonni-pari joksikin aikaa. “vaaran uhatessa riko lasi”-tasoinen vekotin.

20 tykkäystä

2020-lukua on menossa jo neljäs vuosi. Kuka olisi uskonut 2019 että tämä on ollut sijoittajan kannalta tylsin Q1:

En malta odottaa mitä Q1/2024 tuo tullessaan.

61 tykkäystä

Tajusin juuri twitteriä selatessani, että tänään on tosiaan Ides of March eli maaliskuun keskimmäinen päivä, joka tunnetaan parhaiten Julius Caesarin murhapäivänä. :dagger: :drop_of_blood:

Tähän päivään sopiikin hyvin Iron Maidenin aiheeseen liittyvä instrumentaali.

10 tykkäystä

Jos jotain hyvää salkussa niin ilmeisesti Telia on paalujuntattu niin pohjille ettei edes tämä myrsky enää laske. +0,50%. Jipii!

8 tykkäystä

Ostin/myin -ketjusta voisi päätellä pikemminkin, että piensijoittajien timanttikädet ovat ottamassa Nordeaa vastaan!

9 tykkäystä

En tiedä olenko ainoa, mutta pakko myöntää että ei ole harmainta aavistusta mitä markkinoilla tulee seuraavaksi tapahtumaan, tai miten tämä tilanne kannattaisi sijoittajana pelata.

Mulla on usein joku oletus, olkoon se sitten oikein tai väärin, tulevasta, mutta nyt en lähde edes itselleni arvaamaan mitä tulee tapahtumaan ja se vaikeuttaa huomattavasti sitä miten haluan nyt toimia.

44 tykkäystä

Huusin tietokoneelleni “UNBLUR IMAGE”, aivan kuten rikostutkintasarjoissa tehdään ja lopputuloksena huipputarkan tietokoneanalyysin perusteella kyseessä on tämän näköinen mies:

Sijoitushaasteiden, pandemian, sodan ja pankkikriisin ratkaisujen lisäksi Inderesin keskustelupalstalta voi saada apua myös rikosten selvittämiseen :blush:

17 tykkäystä

Ainakin ostin/myin ketjun perusteella jengi ostaa iloisena dippiä pää märkänä ja jos sitä käyttää ilmapuntarina parhaille ostokeleille niin sen aika ei ole vielä :smiley: Vasta sitten kun moni on jo törsännyt käteisensä, dippi jatkuukin vielä ja alkaa pelko hiipiä puseroon että mihin saakka nämä laput nyt meinaa oikeen tippua niin alkaa olla oikea hetki. Jos nämä pankkiepävarmuudet ja mahdolliset muut vielä tulevat epävakaustekijät jatkuvat pidempään niin alkaa olla aika suuri todennäköisyys että taantumaan mennään, tälläinen epävarmuus on omiaan vähentämään investointeja ym. taloudellista aktiviteettiä.

7 tykkäystä

Kyseessähän on ehta nettisensaatio

Attempted_restoration_of_Ecce_Homo

28 tykkäystä

Ja nordeaa sai koko viime vuoden halvemmalla, silti pieni pankkikriisi tekee nordeast houkuttelevan nyt?

23 tykkäystä

No ei🤣 mun mielestä järkevämpi tapa on sanoa että joku maksaa vaikka 1/10 osan täkäläiseen verrattuna…

1 tykkäys

Pari tuntia siinä meni, mutta lopulta sain tuon kuvan selkeäksi.

50 tykkäystä