Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Dollarin vahvistuminen esti salkun sulamista osittain…

1 tykkäys

Lol. Tällä “mukamas” mahtavalla velholla meni siihen 11 vuotta mihin itse pystyn viikossa! Ja nyt on vasta keskiviikko, ei tarvitse edes spurtata.

17 tykkäystä

Ihan timanttinen pätkä!

7 tykkäystä

Olis aivan mahtavaa jos foorumille saataisi tällainen toiminnallisuus, jossa omaa käyttöä voisi seurata vierailujen kestoa mitaten malliin:

14 tykkäystä

Tästä voi kyllä tulla paha mieli ja huono olo. :frowning:


Mielenkiinnolla odotan huomista, salkun vilkaisupäiväni. :grimacing:

7 tykkäystä

Joku ilmeisesti tykkää nordeasta ja tuolla luulisi saavan jo jotkut sukat :smiley:

Itsellä tässä oli semmoinen fiilis, että huomenna voisi katsella nordean nappaamista, mutta eihän sinne varmaan jäänyt enään mitään…

kuva

26 tykkäystä

Pakko taas kerran (anteeksi) lainata kuuluisaa pörssigurua Mark Twainia:

"October: This is one of the peculiarly dangerous months to speculate in stocks. The others are July, January, September, April, November, May, March, June, December, August and February.”

12 tykkäystä

Jälleen markkinat rationaalisesti, järkevästi ja analyyttisesti toimien tulivat siihen tulokseen että CS on ollut vaikeuksissa jo ties kuinka pitkään markkinoilla se huomattiin keskiviikkona ja tottakai rationaalisesti ja järkevästi ajatellen muutkin pankit ovat lähes samassa tilassa eli varttia vaille konkurssissa.
Eikä siinä vielä kaikki, rationaalisesti ajatellen myös lähes kaikki muutkin, esim. Nokia, Metso jne… ovat samaa konkka kamaa…
Markkinat ovat aina oikeassa, olivat oikeassa maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona…

9 tykkäystä

Jännä miten suurissa puolueissa tuota päälle huutamista esiintyy niin paljon enemmän kuin pienpuolueissa. Jokin siinä muuttuu siirryttäessä portaissa ylemmäksi. Yksi merkittävä syy miksi ei näitä väittelyitä jaksa katsoa.

19 tykkäystä

Toivon ja uskon, että nämä artikkelit eivät millään tavalla heijastele suomalaisen todellisuutta. Eihän me sentään näin köyhä kansa olla?
Tunnustan myös olevani hirveä ja saavani voimaa näistä artikkeleista päivinä jolloin tekisi mieli heittää hanskat tiskiin. Sillä läheisen kuoleman ja terveyden menetyksen jälkeen pelottavin asia itselle on taloudellinen perikato.

Melkeinpä joka päivä vituttaa mennä töihin, mutta sentään työllisyys on hyvä, eikä siitä auta kuin olla kiitollinen.

27 tykkäystä

Heikommin hoidetut pankit kaatuvat ja vahvat vahvistuvat? :thinking:

8 tykkäystä

Ostettu varmaan aina dipistä osakkeita.:+1:

4 tykkäystä

En tiedä miksi pitäisin montaa tonnia käyttötilillä. Yksittäisiä tonneja siellä ja loput käteisestä tileillä, joihin ei korttia, etteivät pääse tyhjenemään väärissä käsissä. Käyttötilin koko ei hirveästi heijastele varallisuutta tai käteisen määrää. Osahan siirtää käyttötilille rahaa melkein vain tarpeen mukaan ja aina alle tonni siellä vaikka rahaa olisi kuinka.

E: näköjään hätiköin enkä nähnyt säästöosuutta lopussa. Vähäistä oli niidenkin osalta

7 tykkäystä

Arvelen tuon valitettavasti heijastelevan aika lailla todellisuutta, tosin siinä on varmasti huomattavaa sattumanvaraisuutta vastaamisen osumiseen palkkapäivän lähelle suuntaan tai toiseen. Olisiko pari vuotta sitten joku pienempi vakuutusyhtiö julkaisi oman selvityksensä, minkä mukaan jo parin sadan ylimääräinen kulu tuo erittäin suuria ongelmia olikohan se 40 %'lle kotitalouksia. En nyt ehdi googletella sitä selvitystä.

6 tykkäystä

Yleensä valitetaan sitä, että suomalaiset makuuttavat rahojaan pankkitileillään ja nyt sitä etteivät???

:joy:

9 tykkäystä

Tää viikko on ollut kunnon turskaviikko. Pikkuhiljaa rupeaisi riittämään. Pankit nousuun!

16 tykkäystä

Juh, Sveitsin keskuspankki pelastaa CS:n näin ensialkuun ja samoilla lämpöisillä EKP:n(=kuin myös Fed:in) flaatiotaistelusuunnitelmat menevät “hyvinkin pitkälti” uusiksi…

Todellakin, tiedä vaikka CS olisi ns. “uusi Nordea”…?

No, ei vaiskaan.
:wink:

2 tykkäystä

Aloitin vähän aktiivisemman rahojen työntämisen pörssiin vuonna 2021 keväällä. Viime vuonna tuli turskaa ihan riittävästi ja aika moneen putoavaan puukkoon tartuttua. Nyt ekaa kertaa on vähän huono olo ennen pörssin aukeamista. Pitkää peliä pelataan, mutta tosiasia on, että olisin aika paljon vauraampi, jos olisin pitänyt rahat ihan vaan käyttötilillä. Vaikka inflaatio olisi osan rahoista syönytkin.

Ei muuta kuin kohti uusia pettymyksiä ja tappioita :partying_face:

41 tykkäystä

https://www.stat.fi/til/vtutk/2019/vtutk_2019_2021-06-08_kat_002_fi.html

Eipä mikään näistä mediaaneista hirveästi mieltä ylennä. Olen aina ollut henkisesti “viittä vaille konkurssissa”, enkä näe että se hirveästi muuttuisi, vaikka taloudellinen tilanne paraneekin jatkuvasti, eikä todellisuudessa akuuttia hätää ole hetkeen ollukaan. Pakkoajatus taloudellisesta perikadosta auttaa säästämään…

Itseäni vain juilii sydämessä niiden suomalaisten puolesta, joilla menee vielä heikommin. :sweat_smile:

5 tykkäystä

Paras on vielä edessäpäin :+1:

Nettovarallisuus suurin 65–74-vuotiailla

19 tykkäystä