Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Nordean tapauksessa syytä huomioida uusi osto-ohjelma, joka antanee tukea :

Nordea ilmoitti 3. maaliskuuta 2023 saaneensa Euroopan keskuspankilta luvan jatkaa omien osakkeiden takaisinostoja 1,0 miljardilla eurolla. Uuden takaisinosto-ohjelman on suunniteltu alkavan vuoden 2023 varsinaisen yhtiökokouksen jälkeen.

6 tykkäystä

No, mitäs me pankkiirit? Aamulla kun latasi 11 150kpl Nordean Minifutuuria niin alkaa hymyn väre nousta suupieleen :crazy_face:

Ei ole kyllä kuin 6000 enää jäljellä, riskienhallinta syistä.

Nämä on vaan sellaisia hommia jotka täytyy tietää, turha täällä on muuten pyöriä

41 tykkäystä

Ei täällä kukaan naura. Penneillä täällä itsekin aloitettu. 2014 ensimäiset indeksirahastosäästöt olivat 40e kuukaudessa. Se oli (pahimmillaan) 1200e nettopalkasta suhteellisen iso siivu.

Pääasia on aloittaa, pysyä pelissä ja EI saa mennä katki, ei henkisesti eikä rahallisesti.

78 tykkäystä

Avainsana on “välttämättä”, eli vakuutuskuorten kanssa kannattaa lukea se pieni sopimuspräntti huolella. Ainakin ulkomailta löytyy vakuutusyhtiöitä, jotka eivät pidä asiakkaidensa varoja vakuutena.

2 tykkäystä

Niin kyllä ja tarkoitin siis, että Nordea Henkivakuutus on se takaaja, en tiedä miten niitä rahoja käytetään. Tässä vielä suora lainaus Nordea Capitalin (vakuutuskuori) tuoteselosteesta.

Sopimuksessa olevilla säästöillä ei ole pankkitalletusten
talletussuojaa eivätkä säästöt kuulu sijoittajien korvausra-
hastosuojan piiriin, mutta niiden turvana on vakavarainen
Nordea Henkivakuutus Suomi Oy, jonka toimintapääoma
ylittää selkeästi vakuutusyhtiölain ja EU-sääntelyn edellyt-
tämän vähimmäismäärän.

Ei positiivisessa mielessä :wink:

4 tykkäystä

Ei varmaan.

On tuohon kurssilaskuun kyllä laskettu jo aika paljon taantumaa sisään IMHO.

3 tykkäystä

Tätä kusetusmarkkinavaroitusta ei tietysti nähty bumtsibum-aikoinaan

5 tykkäystä

Tätä voi verrata vaikka Luxemburgilaisen yhtiön Lombardin politiikkaan:

The keystone of this protection regime is the Luxembourg legal requirement that all assets linked to life insurance policies, i.e. the technical provisions, are recorded on a permanent inventory and have to be entirely separated from the insurance company’s own corporate assets and liabilities . They will also need to be held in custody with an independent custodian bank approved by the Luxembourg regulator, the Commissariat aux Assurances (“CAA”). All technical provisions are held off the bank’s and the insurer’s balance sheets.

2 tykkäystä

Kuulostaa huomattavasti paremmilta ehdoilta. Ei tarvitse selitellä vakavaraisuuttaan.

2 tykkäystä

13 tykkäystä

Mårten Mickosin kolumneja on mukava lukea, vaikka itse en ole yrittäjä, kaukana siitä, mutta hänen tunneälynsä ja elämänviisautensa puhuttelee, vaikka meillä kahdella ei ole mitään yhteistä elämän saralla. Lämmin lukusuositus:

3 tykkäystä

Olli Viitikko: ”Voisiko Nordea painua tällä viikolla esimerkiksi kahdeksaan euroon osingonirtoamisen johdosta markkinaturbulenssissa? Se on mahdollista, mutta ei todennäköistä.”

Mulle tulee pikemminki tästä kommentista fiilis, ettei usko, että putoaa 8€.

24 tykkäystä

Yhden osakkeen ostot on ihan järkevä tapa kasvattaa salkkua, kunhan on vaan sellainen välittäjä joka tarjoaa kotimaassa 1% kuluilla pienemmillä määrillä, kuten OP tai Nordea. @Suppilovahvero taisikin käyttää OP. Eikö siellä vielä kerry bonuksiakin, eli sinne vaan hyvään käyttöön sellaisetkin ja lisää lappuja niillä salkkuun :slight_smile:

8 tykkäystä

MIkä tahansa Luxemuburgilainen vakuutusyhtiö antaa nämä ehdot, ne on kirjattu siellä lakiin. Lombard on näistä suurin, mutta muitakin on. Näillä firmoilla on myös suomenkielisiä asiakaspalvelijoita töissä ja/tai edustajia Suomessa.

2 tykkäystä

Se on hyvä vinkki, että muistaa avartaa näkökulmiaan. Sitä sokeutuu, että Suomessa olisi asiat aina hyvin, mutta onhan tuo Nordean kuoren suoja ihan olematon Luxemburgilaisiin (ja heidän lakeihin) verrattuna.

2 tykkäystä

Kommentti oli osoitettu @Telemaster ille jolla yleensä on tuntosarvet kohdallaan. Ihmettelin hivenen hänen Nordea treidinsä pikaista puolittamista, kun osinkokiimaa on vielä jäljellä. Kotiutti tietysti osan voitoistaan myymällä puolet.

2 tykkäystä

Tälle päivälle riitti ihan hyvin osuma pohjille ja sitten kevennettiin. Tässä on niin monta päivää syöty se aina nousu pois, että normaali varotoimi kun on satoja tuhansia kiinni.

Ehkä olen vielä plussalla näiden veivien kanssa :sweat_smile:
Tilanne siis elää päivittäin, en missään nimessä kehota tekemään samoin. 8€ tasot oli ehkäpä märkä uni, jos vielä kerran saisi alhaalta.

Alkaa muutenkin olla käteistä mukavasti markkinoilla, joten viikon kuluessa hankittava sitä lisää sitten jostain.

Edit: tänäänhän näyttää jo tulleen yhden osingon verran pohjilta🔥

9 tykkäystä

Nyt pitää alkaa harkita Inverse P1 ETF:ää :smiley: Pikkupankit, joiden osakkeet myit ovat järjestäen nousussa kuin myös shorttaamasi Sepe. Olen kyllä logiikastasi siis samaa mieltä, mutta ylösalaisinmarkkina on nimensä mukaisesti ylösalaisin :man_shrugging:

13 tykkäystä

@Aili kirjoitteleenkin nyt myös Rahasampo-sivustolle.

Hyvää luettavaa varsinkin nyt, kun eletään jatkuvasti kusetusmarkkinoissa. :cowboy_hat_face:

6 tykkäystä