Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Tätä kusetusmarkkinavaroitusta ei tietysti nähty bumtsibum-aikoinaan

5 tykkäystä

Tätä voi verrata vaikka Luxemburgilaisen yhtiön Lombardin politiikkaan:

The keystone of this protection regime is the Luxembourg legal requirement that all assets linked to life insurance policies, i.e. the technical provisions, are recorded on a permanent inventory and have to be entirely separated from the insurance company’s own corporate assets and liabilities . They will also need to be held in custody with an independent custodian bank approved by the Luxembourg regulator, the Commissariat aux Assurances (“CAA”). All technical provisions are held off the bank’s and the insurer’s balance sheets.

2 tykkäystä

Kuulostaa huomattavasti paremmilta ehdoilta. Ei tarvitse selitellä vakavaraisuuttaan.

2 tykkäystä

13 tykkäystä

Mårten Mickosin kolumneja on mukava lukea, vaikka itse en ole yrittäjä, kaukana siitä, mutta hänen tunneälynsä ja elämänviisautensa puhuttelee, vaikka meillä kahdella ei ole mitään yhteistä elämän saralla. Lämmin lukusuositus:

3 tykkäystä

Olli Viitikko: ”Voisiko Nordea painua tällä viikolla esimerkiksi kahdeksaan euroon osingonirtoamisen johdosta markkinaturbulenssissa? Se on mahdollista, mutta ei todennäköistä.”

Mulle tulee pikemminki tästä kommentista fiilis, ettei usko, että putoaa 8€.

24 tykkäystä

Yhden osakkeen ostot on ihan järkevä tapa kasvattaa salkkua, kunhan on vaan sellainen välittäjä joka tarjoaa kotimaassa 1% kuluilla pienemmillä määrillä, kuten OP tai Nordea. @Suppilovahvero taisikin käyttää OP. Eikö siellä vielä kerry bonuksiakin, eli sinne vaan hyvään käyttöön sellaisetkin ja lisää lappuja niillä salkkuun :slight_smile:

8 tykkäystä

MIkä tahansa Luxemuburgilainen vakuutusyhtiö antaa nämä ehdot, ne on kirjattu siellä lakiin. Lombard on näistä suurin, mutta muitakin on. Näillä firmoilla on myös suomenkielisiä asiakaspalvelijoita töissä ja/tai edustajia Suomessa.

2 tykkäystä

Se on hyvä vinkki, että muistaa avartaa näkökulmiaan. Sitä sokeutuu, että Suomessa olisi asiat aina hyvin, mutta onhan tuo Nordean kuoren suoja ihan olematon Luxemburgilaisiin (ja heidän lakeihin) verrattuna.

2 tykkäystä

Kommentti oli osoitettu @Telemaster ille jolla yleensä on tuntosarvet kohdallaan. Ihmettelin hivenen hänen Nordea treidinsä pikaista puolittamista, kun osinkokiimaa on vielä jäljellä. Kotiutti tietysti osan voitoistaan myymällä puolet.

2 tykkäystä

Tälle päivälle riitti ihan hyvin osuma pohjille ja sitten kevennettiin. Tässä on niin monta päivää syöty se aina nousu pois, että normaali varotoimi kun on satoja tuhansia kiinni.

Ehkä olen vielä plussalla näiden veivien kanssa :sweat_smile:
Tilanne siis elää päivittäin, en missään nimessä kehota tekemään samoin. 8€ tasot oli ehkäpä märkä uni, jos vielä kerran saisi alhaalta.

Alkaa muutenkin olla käteistä mukavasti markkinoilla, joten viikon kuluessa hankittava sitä lisää sitten jostain.

Edit: tänäänhän näyttää jo tulleen yhden osingon verran pohjilta🔥

9 tykkäystä

Nyt pitää alkaa harkita Inverse P1 ETF:ää :smiley: Pikkupankit, joiden osakkeet myit ovat järjestäen nousussa kuin myös shorttaamasi Sepe. Olen kyllä logiikastasi siis samaa mieltä, mutta ylösalaisinmarkkina on nimensä mukaisesti ylösalaisin :man_shrugging:

13 tykkäystä

@Aili kirjoitteleenkin nyt myös Rahasampo-sivustolle.

Hyvää luettavaa varsinkin nyt, kun eletään jatkuvasti kusetusmarkkinoissa. :cowboy_hat_face:

6 tykkäystä

Heh… Kiitoksia Alokkaalle jälleen!

Mikäs markkina se sellainen on, jollei kusetusmarkkina.

3 tykkäystä

Screenshot_20230320_173944_Nordnet

Pieni maanantaiveivi.

48 tykkäystä

Yhdestä lukemastani kirjasta tuli mieleen tällaiset kysymykset sijoittajakollegoille:

Montako fyysistä printtikirjaa olet lukenut kokonaan viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana?

  • En yhtään
  • 1-5
  • 6-20
  • 21-40
  • Yli 40

0 äänestäjää

Kuinka monta mitä tahansa kirjaa (fyysinen printti, äänikirja, e-kirja) olet lukenut kokonaan viimeksi kuluneiden 12 kuukauden aikana?

  • En yhtään
  • 1-5
  • 6-20
  • 21-40
  • Yli 40

0 äänestäjää

Entä luetko mielestäsi enemmän kuin keskiverto kansalainen Suomessa?

  • Kyllä, luen mielestäni muita enemmän
  • En, luen mielestäni muita vähemmän

0 äänestäjää

Bonuskysymys vielä liittyen puhelimen käyttöön. Avaa puhelimesi käyttötilastot ja selaa lähihistorian (sanotaan vaikka 1-4 viikkoa) puhelimella kertynyttä ruutuaikaa. Ei oteta siis mukaan nyt tietokonetta tai muuta laitetta, vaan pelkkä puhelin.

Miten paljon käytät kännykkääsi keskimäärin per päivä?

  • Alle tunti / päivä
  • 1-3 tuntia / päivä
  • 3-5 tuntia / päivä
  • 5-7 tuntia / päivä
  • 7-9 tuntia / päivä
  • yli 9 tuntia / päivä

0 äänestäjää

15 tykkäystä

On 99.9% mahdollisuus, että nämä herrat omistavat salkussaan nokian renkaat, fortum, kesko, sampo, UPM, ja nordea.

36 tykkäystä

Miksi käyttää kännykkää joka on ns. inferior UI kun on tietokone. Useita sellaisia. Monin verroin enemmän näyttöpinta-alaa ja täysin eri planeeltata oleva vääntö. Kännykkä toimii lähinnä autentikaattorina ja hätävarana jos pitää salkun tilanne tsekata pöntöltä. Ja harvemmin tarvitsee…

21 tykkäystä

Mutta joka aamu pitää tsekata futuurit.

6 tykkäystä

No tietty jos istuu siinnä ”setupin” luona työkseen tai kantaa kannettavaa jokaiseen paikkaan. Muuten kyllä tulee tuo tunti aivan älyttömän helposti päivän aikana.

4 tykkäystä