Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Sievin… Eikun siis Boreon ( :wink:) ROASTissakin esillä oleva tausta on tavallaan hieno ja tavallaan ihan kaamea. En saa ajatusta pois, että se on jonkun norsun, dinosauruksen tms. elikon nahkaa, jossa mätii inhottavan kokoinen rupi. Katsele sitä siinä sitten.

Mikä tuo tausta on? (Joo, joku hiillos kytee, mutta… Täh? :joy: @Verneri_Pulkkinen

3 tykkäystä

Sijoitusfoorumilla kun ollaan niin kai lapsille luetaan George Orwellin Eläinten vallankumous myös? :slightly_smiling_face:

9 tykkäystä

Se on kait olevinaan hiillos mutta kieltämättä mielleyhtymät on jotain ihan muuta. Toisaalta konseptin ei ole tarkoituskaan olla mukava joten ajaa asiansa. :smiley:

5 tykkäystä

Joo, toimii hyvin ja kyllähän se tunnelmaa luo tosiaan :joy:. Hyvä ROAST taas kaikenkaikkiaan! Yksi parhaista Inden konsepteista :sunglasses:.

11 tykkäystä

Kiitos, mahtavaa että toimii! :muscle:

11 tykkäystä

Tolla tandemilla löytyy verrokki piirtämisestä ja analyysistä youtuben puolelta. :smiley:

3 tykkäystä

Kun olet vihainen kiukutteleva teini (jolla on oligarkit ystävinä) sinulle myönnetään Kunniatohtorin mitali :woozy_face: :sweat_smile: ehtiiköhän lie täyttää 30 kun ilmestyy ensimmäiset patsaat toreille jne. Koomista menoa… Yliopistojen arvostus laskee… ja laskee.

27 tykkäystä

Ehkei iästä kuitenkaan kiinni, vaan jostain muusta luonteenpiirteiden erosta? Meillä ainakin löytyi 7 vuoden ikäerolla aina joku kirja. Joko sopivan älykäs lastenkirja tai riittävän helppo aikusten. Joskus tosin kyllä joutui lennossa improvisoiden sensuroimaan väkivaltaa tai seksiä pois, mikä voi olla kognitiivisesti vaativaa, jos itse jo käytännössä nukkuu samalla, kun lukee ääneen. Näin muistan ainakin joutuneeni Iain M Banksin kirjojen kanssa tekemään.

edit: tai siis enhän minä tiedä, vaikka olisit tarkoittanut 15 vuoden ikäeroa. Silloin menisi varmaan jo aika mahdottomaksi.

2 tykkäystä

Heh… Se tunne, kun aloin joskus tytölle lukemaan Bertin päiväkirjaa, kun tyttö oli joku 8-9v, enkä enää muistanut, millaisia ne Bertin päiväkirjat olikaan. :sweat_smile:

Ei kestänyt se lukuhetki kovin pitkään.

Olisi vielä ehkä pari vuotta ollut fiksua odottaa tai jospa ne Bertin päiväkirjat on enemmän yksin luettavia, eikä äidin lukemana. :joy::rofl::joy:

Meillä näillä on kolme vuotta ikäeroa ja tyttö 14v ja poika 11v. Jossain kohtaa ei vain enää heitä kiinnostanut. Kuuntelevat itsekseen kyllä joka ilta äänikirjoja. Eivät oikein ole innostuneet perinteisestä lukemisesta.

11 tykkäystä

Viimeaikaiset pankkien kaatumiset ilman että SP500 juurikaan laskee on pistänyt miettimään samaa kuin mitä Aili Rahasammon artikkelissaan: entä jos seuraavan kymmenen vuoden helppoa tuottoa takova omaisuuslaji ei olekaan perinteinen indeksisijoittaminen, vaan nyt perustavanlaatuisesti muuttuneen talousympäristön ja omaisuuslajien kuplaantumisen myötä sitä tuottoa pitää etsiä jostain muualta?

Jos vain kylmästi hyväksyisi, että todennäköisesti tulevien vuosien tuotot on pumpattu jo kursseihin 14 vuotta kestäneen rahan printtauksen jälkeen ja on tullut aika jäädä katsomoon odottamaan markkinoiden reboottausta. Se mikä toimi viime vuosikymmenenä ei välttämättä toimi tulevana. Samalla aidosti häiritsee, että finanssikriisin valuvikaa ei ole vielä millään lailla korjattu.

Likviditeetin runsaus ja matala talouskasvu tulee olemaan vielä pitkään riesana, samaan aikaan kun maailman järjestys horjuu. Johonkin sen rahan pitää virrata siinä kohtaa kun sentimentti vaipuu aitoon epätoivoon. Oma veikkaus on että se on todennäköisesti kulta. Tämän voi mieltää ensimmäisen tason ajatteluksi mutta itse miellän sen toisen tason, sillä tuntuu että ihmiset ei vielä kollektiivisesti ole sisäistäneet että vuorovesi on perustavanlaatuisesti alkanut kääntymään.

En kuitenkaan halua nojata liikaa pelkkään spekulatiiviseen arvometalliin, joten kassavirtaa tarvitaan myös oman talouden moottoriksi. Kassavirran suhteen kallistun korkean vuokratuoton sijoitusasuntoihin, eli ei Helsingin yksiöitä, vaan pienemmän (muttei tuppukylän) kaksioita tai kolmioita. Samalla tulee kompensoitua asuntojen arvostustasojen kestävyyttä vahvalla kassavirralla.

Edellä mainitut ovat vain veikkauksia ja lopputulema voi olla mitä tahansa. Oma intuitio kuitenkin sanoo, että generalisti tulee viemään perinteistä indeksisijoittajaa :slight_smile:

24 tykkäystä

@Victor_Snellman on vähän pohdiskellut. :upside_down_face: :point_down:

50 tykkäystä

Pomot eivät tykkää, jos völjää töissä omia koneita mukana ja käyttää hänen kustantamastaan työajasta 1-3 tuntia niiden räpläilyyn. Kännykällä tämä toiminta pysyy paremmin piilossa. Se on tätä nykyaikaa.

9 tykkäystä

Joo siis… Sanotaanko näin, ettei olisi ensimmäinen kerta, kun ympäristön muututtua vanha strategia ei toimi.

Itselle tulee tästä hajatelmasta tää South Parkin jakso.

kuva

Pitäisi varmaan vain sijoittaa kaikkii pääomalajeihin. Mikään atm ei ole yhtä varmaa kuin epävarma, mutten ajatellut lopettaa. :grinning:

5 tykkäystä

Asuin Fisherman’s Wharfilla hotlassa ja olin 3 viikkoa kursseilla tuossa ruskeassa rakennuksessa Pyramidin edessä, elettiin kevättä vuonna 1999 ja Sonera oli nousussa. Matkalla lounaalle Chinatowniin katselin joka päivä kadulle sijoitettua näyttöä ja yhtenä päivänä huomasin ilokseni, että DJ oli mennyt yli 10 000 pisteen :slight_smile: Kuva muuten lienee otettu entisestä Sky-barista, joka toimii nykyään kai muulla nimellä.

13 tykkäystä

Bonuksilla ei voi ostaa mitään muuta kuin OP:n omia palveluita (ml. vakuutukset), ainakaan käsittääkseni.

5 tykkäystä

Tämän illan kahvikeskustelu onkin pyörinyt kirjojen saralla. Kun tämä nykyajan netti seuraa kaikkea mitä luet ja teet, niin suoraan vakoojat laittoikin sähköpostiin kirja alennuksen, tuolla on hyviä alennuksia hyvistä kirjoista

Ja kun kaikki ei todellakaan tykkää napottaa kirjan kädessä, vaan esimerkiksi hoitaa omaa kehoaan urheilemalla, niin löytyy seasta myös äänikirjoja, kuten vallan mainio

Ja sitten on myös e-kirjoja, jos jollain ei ruutuaika muuten täyty :disguised_face:

4 tykkäystä

Nuorimies pakotettiin antamaan myymälleen autolle 11vuoden ja 300 000 kilometrin täyden takuun.
Jossakin vaiheessa, melko pian ja kiihtyväänkin tahtiin 270 000km ajettuun audiin tulee isoja vikoja, moottorin vikavalo syttyy tms. Ja voi syttyä ensimmäistä kertaa vaikka myyntiä seuraavana päivänä.
Eli jokainen noin paljon ajetun auton myyjällä ottaa valtava taloudellinen riski tuon ennakkotapauksen jälkeen. Autokaupat palkkaa erikoistuneen lakimiesarmeija 500euron tuntitaksalla tästä eteen päin ja haastavat yksityiset autojen vaihdossa antajat oikeuteen, jokaisesta noin paljon ajetusta löytyy taatusti joku vika.
Mennään melko kummalliseen suuntaan, kiinteistöissähän myyjän on annettava vanhallekin talolle 10v täysi vastaava takuu kuin uudessa talossa, ja vielä myyjä vastaa 10v ajan ostajan virheistäkin, koska oikeuden ennakkotapaukset on sen niin määrittäneet.

8 tykkäystä

Kuva on otettu meidän toimistolta. 52 kerroksisen tornitalon ylimmästä kerroksesta. Vielä muutama vuosi sitten kaupungin korkein toimistorakennus.

6 tykkäystä

Raflan nimi olikin näköjään Carnelian Room ja se oli tosiaan 52. kerroksessa. Muistan että valkkari oli kohtuu hintaista ja raflan vessassa oli palvelija joka toi käsipyyhkeen, kun kävi käsien pesulla :smiley:

8 tykkäystä

Jospa ne persut on vanhaan perinteiseen Ruotsalaiseen tapaan jo kassakaappisopimuksella suljettu ulos hallituksesta, joten heitä ei tarvitse ottaa huomioon mitenkään.

3 tykkäystä