Inderesin kahvihuone (Osa 6)

:smiley:

Utti on kyllä kova kaveri, olen seurannut häntä melkein 20 vuotta. Onkohan kukaan panostanut niin paljon salihommiin kuin se mies. :slight_smile:

11 tykkäystä

Mä olen kans pitkään odottanut jotain osviittaa pohjien löytymisestä. Eilen jo siltä näytti, kun saatiin vahva päivänsisäinen nousu ja hiaano kynttilä päivän päätökseen. Joten tänään olisi ollut lopulta oston paikka, mutta Rauli perkele. :joy:

2 tykkäystä

Eikö tässä Nordean nopeassa osakkeiden mitätöinnissä ole vaarana että osakkeet loppuvat kokonaan n. 15 vuoden päästä? Jos nyt ostan ja 7% vuositahdilla osakkeita mitätöidään niin minunkin osakkeet häviävät kokonaan?

7 tykkäystä

Prosentteina alle sadan osina kun lasketaan niin siinä on se mukava puoli, jotta aina jää jotain jäljelle, aina…
:smiling_face:

1 tykkäys

Prosenttilaskun maailma on ihmeellinen. Laskit varmaan 15 * -7 % ja sait lopputuloksen jo alle nollan.

Oikea prosenttilasku on (1-0,07) potenssiin 15, josta vastauksena n. 33 %. Ei ihan nollilla :metal: :heart:

20 tykkäystä

Mahtavaa että saadaan vihdoin osinkokone Nordean pääanalyytikko ja kuuluisa korkoninja Jan von Gerich haastatteluun :wink:

22 tykkäystä

:stuck_out_tongue:

On kyllä oikeasti todella kovassa kunnossa ja kannattaa ehdottomasti laittaa Jan Twitterissä seurantaan.

5 tykkäystä

Mietipä jos siellä paljastuisi sama intohimo sijoittamiseen :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

4 tykkäystä

Salkku vihertää siihen malliin, että nyt jännittää alkaako laajamittainen punoitus jo klo 14 vai vasta lähempänä päivän sulkemisaikaa. Viime päivien meno ollut niin aaltoilevaa, että ei näihin lukuihin kyllä suljeta. :smiley:

14 tykkäystä

Finanssiala ry:n FAQ tyylinen q&a pankkihässäkkään 20.3 päivältä.

Kysymykset ja vastaukset ovat helppolukuisia ja liittyvät silicon valley bankkiin, credit suisseen ja suomen pankkisektoriin.

Tämä ehkä ainakin niille joka janoaa perustietoa aiheeseen.

6 tykkäystä

Instagrammissa tuli vastaan uutinen, että Nordnetin Suomirahasto on suosituin rahasto tällä hetkellä. Omaan korvaan särähti hieman tyyli, jolla kuluttomuudesta puhuttiin, niin empä ihmettelisi, jos tuohon pian lätkäistään hallinnointikuluja.

4 tykkäystä

Kuinkas shortsikarhuilla on lähteny päivä liikenteeseen?

7 tykkäystä

Olen ymmärtänyt, että Nordnetin indeksirahastot entiset ns. superrahastot ovat olleet heidän sisäänheittotuotteita, joten tuskin niihin kovin paljoa kuluja on tulossa.

2 tykkäystä

Mielenkiintoista nähdä jenkkien avaus. Eurooppa jo nousuhumalassa, kun pahin pelko ehkä vähän rauhottunut. Jenkeissä kuuhun?

2 tykkäystä

Eiköhän tässä oteta vaan hölmöiltä rahat pois ja kohta lasku jatkuu.

2 tykkäystä

Voipi olla mutta voi olla toisinkin päin että pöllöt jäivät myyntitelineisiin.

8 tykkäystä

Jenkkien premarket pyörinyt jonkin aikaa ja kyllä siellä näyttää yhtä lailla vahvalta kuin mitä futuurit osoitteli. Avauksesta voi tietty sitten tapahtua ihan mitä vaan, mutta ainakaan heti ei kaikki kääntyneet pulkkamäkeen pre avauksesta.

Karhuilla hillopurkki hukassa.

8 tykkäystä

Sähköauton ostajilta mennyt luottorajat limiittiin?

10 tykkäystä

Voi meitä pahoja piensijoittajia

15 tykkäystä

Uusimman @Verneri_Pulkkinen Vartin jälkeen tuli taas ajankohtaiseksi päivittää kehittämääni sijoittajasentimenttikuvaajaa, joka perustuu tulkintaani Timothy Carhartin teoksissa esitettyihin teorioihin ja on tutkitusti[1] paras tapa analysoida OMXH:n sijoittajasentimenttiä.

image
[1] Stetson-Harrison (2009) Finding Alpha: The Search for Alpha When Risk and Return Break Down

Kuten kuvaajasta näkee, niin nämä Vernerin puheet Helsingin pörssin P/B luvusta viittaavat siihen, että olemme kotimaisessa sijoittajasentimentissä selvästi keskiarvon alapuolella. Vaikka emme olekaan vielä saavuttaneet sentimentin pohjaa, ovat nämä tasot historiallisesti olleet kohtuullisen hyviä ostopaikkoja fundasijoittajille ja ylipäätään indikoinut, että kasvuosakkeet ja riskisimmät osakkeet ovat aliarvostettuja, kun pelokas raha on paennut Sampoihin, Nordeoihin, Elisoihin ja muihin turvallisiin mörnijöihin.

Joko voitaisiin pikkuhiljaa unohtaa ne osinkopuheet ja tylsien yhtiöiden perään kuolaamiset ja alkaa vihdoin ostamaan sentimentin vastaisesti salkku täyteen teknoja ja kaikenlaisia tappiollisia hyperkasvajia? :stuck_out_tongue_winking_eye:

79 tykkäystä