Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Jahas, tänään on se päivä kun Fiskarsin osingot mäjähtää tilille ja Nordea kyykkää :thinking:

Mainiota perjantai-aamua vaan kaikille s:-]

image

9 tykkäystä

Suljetaas tämä. Eli siinä 9,3 - 9,6 haarukassa pitäisi tänään saada Nordeaa.

Onnea voittajille, juhlinta jatkuu :beers:

8 tykkäystä

Hyvä kirjoitus hybridilainoista @Antti_Jarvenpaa :muscle:

Nämähän on olleet viime aikoina oikein muotia, kun firmat kamppailevat velkaituneisuutensa kanssa mutta osakeantiakaan ei alhaisilla kursseilla viitsisi tehdä.

Tämän hetken hybridit:

29 tykkäystä

Hei!
Selailin osakevertailu sivua ja aloin ihmettelemään, että miksi OmaSP:tä ei näy listassa kun listaa pontentiaalin mukaan. Vähän kun käytti silmiään ja heräsi tähän päivään ni huomasin, että potentiaalin mukaan listatessa Avidlyn kohdalla lukee NaN ja riveistä noin puolet on ennen sitä ja puolet sen jälkeen oikeassa järjestyksessä. Ilmeisesti siellä on siis joku bugi tuohon liittyen.

Onko muilla samaa ongelmaa ja kukahan tähän kannattaisi tägätä, että menee viesti perille?

4 tykkäystä

Tämä pistetty devaajille eteenpäin :+1:

5 tykkäystä

Avidlystä puheen ollen. Delisted nyt välittäjällä, milloin Antti saadaan rahat tilille?
@Antti_Luiro

2 tykkäystä

Luulin tavallaan hybridilainan olevan lähes aina jotain katastrofilainarahaa, no en ehkä suoranaisesti, mutta kuitenkin… :smiley: Ei tällaisia pitäisi tunnustaa ääneen…

Oli kyllä tosi hyvä ja valaiseva juttu. :slight_smile:

5 tykkäystä

En harrasta lyhytaikaista treidausta juurikaan, mutta sanokaapa joku fiksumpi, että myydäänkö Hesan pörssin indeksiin eli OMXH:n viputuotteita.
Ja jos kyllä, niin miksei olisi ollut päivänselvä paikka ostaa helvetisti bear-vipua eilen tätä päivää kohden jolloin 70% koko hesan pörssin osingonmaksajista irroittaa osinkonsa?

2 tykkäystä

Olisiko tässä se virtuaaliolut, joka tuli voittajille. Testivoittaja, kuulemma uppoaa paremmin kuin Hyzonin kurssi.

25 tykkäystä

Eikös shorttaaja joudu korvaamaan osingon lapun lainaajalle, joten oletan että viputuotteetkin joutuvat nuo maksamaan. Eli ei taida tuollaistakaan ilmaista lounasta olla, vaikka en kyllä täysin tiedä miten tuo toimii.

3 tykkäystä

Hei kaikki. Jos ette vielä ole vastanneet meidän sijoittajille suunnattuun yleiseen vastuullisuuskyselyyn vastuullisuuden herättämästä luottamuksesta, niin nyt on viimeiset hetket käsillä. Olisimme erinomaisen kiitollisia vastauksista!

6 tykkäystä

Tällä hetkellä toimitusjohtajaa etsii ainakin Eazy, Rapala, Pihlajalinna, SieviCapital, Harvia ja tänään listalle lisätään Springvest. :grin::slightly_smiling_face:

10 tykkäystä

ok, makes sense.
Harmi, koska ilmainen lounas olisi maistunut, kellokin on kohta jo 12.

Yllätys yllätys…

Sveitsiläiset ovat kunnostautuneet oikein huolella terroristivaltion tukemisessa Ukrainan sodan aikana. Sveitsiläiset urheilujohtajat ajavat venäläisiä takaisin kilpa-areenoille. Poliitikot estävät aseavun Ukrainalle. Pankit huolehtivat venäläisten verirahoista. Ei jää epäselväksi minkä maan pussiin “puolueeton” Sveitsi pelaa.

56 tykkäystä

image

Huomio headhunterit! :wink:

43 tykkäystä

Kerrankin jaksaisin lukea koko strategiapäivityksen kun siellä lukisi vain “All in Hyzon”. Myös yrityksen “liiketoiminnan” logiikan ymmärtäminen olisi helppoa koska ajatus on tehdä tappiota. Saataisiin myös ensikertaa negariposareita kun ylitettiin omat tavoitteet tappion tekemisessä! :kissing_heart:

7 tykkäystä

Kiitos! :kissing_cat:

Ehkä näitä johtajahommia ennen voisin tehdä anayytikon hommia. Jäisi analyyseista kaikki humpuukit pois, kuten dcfwaccijutut sekä ne kauheat lukutaulukot.

P/E-luku ja osinkotuottoprosentti olis avainasemassa sekä tavoitehinnat että suositukset. Sit just tuollaisia mainitsemisiasi suoria ilmaisuja eikä mitään ns. “vaikeaselkoista asiatekstiä”.

Jos joku muu laittaisi “myy”, niin laittaisin “lisää” ja muissa tapauksis aina “osta”. Vähän niinku sillai jenkkityyliin. :sunglasses:

7 tykkäystä

Jahas, onko seurausvaikutuksena sitten foorumin palvelijan tehtävä tulossa avoimeen hakuun? Meneekö lähemmäs kesää?
:grin:

8 tykkäystä

Taulukkoon on tainnut eksyä sanomalle 20Meur laina 150Meurin sijasta? @Antti_Jarvenpaa

Ja jos @Rauli_Juva oli mm. hybridejä käsittelemässä podissa jossain välissä, olisi myös mielenkiintoista kuulla miten nämä vaikuttavat entisten ja tulevien lainottajien exceleihin.

Muuttujia on toki järkyttävä määrä, mutta näitä tuskin ihan niin sormienläpi katsotaan omana pääomana, kuin joskus hybridien esittely teksteistä saattaisi ymmärtää? Eli hihavakiona (vieraan pääoman) lainaajan näkökulmasta: nostaako hybridi esim. konkurssiriskiä
(nousseet korkokulut), mutta toisaalta pienentää tappioita konkurssitilanteessa (enemmän likvidoitavaa omaisuutta / vähemmän velkojia), vai kenties ihan päinvastaisesti?

Laskeeko olemassa oleva hybridi laina muiden velkojien vaatimaa korkotasoa vai nostaako se sitä?

4 tykkäystä

kuva

43 tykkäystä