Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Tässäpä 10 omaa suosikkia. Suurin osa on varmaan jo sanottu.

Breaking bad
Game of Thrones
Band of Brothers
Chernobyl
The Last of Us
The Wire
True Detective
Peaky Blinders
Fargo
Rick and Morty

15 tykkäystä

Jos et oo katsonut vielä Billionssia niin ehdottomasti katsomaan. Myös Succession on ihan okei!

Discovery of witches on myös koukuttava sarja hbolta.

5 tykkäystä

Mistä näitä 1,6% korkoja löytää?

Vedän pari ässää hihasta tv-sarja keskusteluun. Malcom in the middle ja aivan legendaarinen poliisisarja Sledge Hammer.

kuva

22 tykkäystä

Yritän keksiä vähän out of the box sarjoja.

Scifi: Altered Carbon Season 1 only.
Raised by the wolves. Tämä menee jo niin deep down scifi polulla että vaatii todellista visionäärin vikaa että maistuu.

Reality/docuseries: F1 - taistelu paalupaikasta. Vaikka ei formuloista tykkäisikään niin tämä sarja saa kiteyteyttyä hyvin kaikki F1 kulisseissa tapahtuvat draaman käänteet. Ehdoton suosikki, tulee katsottua joka vuosi.

Komedia: Steve Carellin tähdittämä Space Forces. Mainiota kuivaa huumoria.

Animaatioista: Ehdottomasti Samurai Jack, toimii aikuis iällä varsinkin. Altered Carbonista tuli myös loistava animaatio.

E: Ballers. Tässä NFL maailmaan keskittyvässä sarjassa vierailee useita oikeita urheilijoita ja juonenkäänteet mukailevat paljolti todellista maailmaa. Erittäin loistava sarja.

EE: Entourage täällä jo mainittiinkin mutta vähän samanlaiseen hustlaamiseen ja lifestylee liittyvä sarja How to make it in America. Aivan mainio kuvaus kuinka Nycissä pitää olla joku side hustle jotta tulee toimeen.

Ja jostain kaukaa takaraivosta vielä yksi kierrepallo, HUNG. Mahtava radarin alla lentänyt sarja joka kertoo mies seksityöläisestä.

4 tykkäystä

Tämä oli hyvä heitto jps:ltä.

Hänen heittonsa vielä ehkä entistä vahvemmin sai mua pohtimaan esimerkiksi sitä, että millaisilla perusteilla ostan tai omistan yhtiöitä. Aiempina vuosina omistamiseni ovat olleet arpapeliä ja kaikkihan sen tietää, mihin pitkässä juoksussa se arpapeli useimmiten johtaa. :slight_smile:

Koko sijoitushistorian tuottokäyräni olisi suurella todennäköisyydellä parempi, jos olisin välttännyt selkeät isot virheet, jotka jopa aloitteleva sijoittaja voisi kyetä välttämään ja tässä mainitsen muutamia:

  1. Olen ostanut yhtiötä, josta en ole ymmärtänyt mitään. Ehkä sanan vety olen ymmärtänyt.
  2. Olen ehkä pahin fomosopuli, jonka tunnen - ihan vain, jos olisin vain rehellisesti vähän ajatellut asiaa sekä nukkunut useamman yön yli, niin olisi pari pahaa virhettä tullut vältettyä.
  3. Jos yhtiö on tippunut paljon, niin en ole myynyt sitä vain ja ainoastaan perusteella, koska se on jo tippunut niin paljon. Tuo on ollut siis ainoa peruste, miksi olen holdannut. Vaaleanpunaiset lasit olisi pitänyt laittaa sivuun ja olisi pitänyt objektiivisen rehellisesti katsoa, mistä syystä osake on tippunut ja sitten ehkä edes joskus olisin katkaissut tappiot.

Virheitä tulee ja jatkossakin tulee, mutta mun virheet ovat oikeasti olleet sellaisia, mitä monet tietämäni tuoreet sijoittajatkin ovat osanneet välttää.

Olen siis kuitenkin (omasta mielestäni) mennyt paljon eteenpäin, että nyt etsin perusteluita puolesta ja vastaan, mutta edelleen ongelmana on vähän se etten osaa ehkä aina vieläkään katsoa sopivan kriittisesti omia yhtiöitäni. Sopulius vähän myös vaivaa vieläkin; olin tuossa jokin aika sitten myymässä yhtä osaketta, niin sitten Verneri meni kehumaan sitä ja tulin epävarmemmaksi. :smiley:

Anna tappioiden juosta ja katkaise voitot

-Sijoittaja-alokas

13 tykkäystä

White Collar on yksi suosikkisarjoistani, jota ei ole vielä ilmeisesti aiemmin listattu

6 tykkäystä

Tämä on hyvin lähellä minunkin listaa, vaikka Simpsonit on jäänyt katsomatta satunnaisia jaksoja lukuunottamatta. True Detectiven ja Westworldin osalta teet itsellesi palveluksen jos katsot vain ekat kaudet. GoT:ssa erittäin hyvä täsmennys nuo alkukaudet. Viimeiset meni ihan pilalle.

Tähän lisäisin oikeastaan Chernobylin minisarjoista, sekä luontojutuista muun muassa Planet Earthin molemmat kaudet sekä Our Planet. Justified, OZ, Deadwood ja Rome ovat myös tutustumisen arvoisia HBO:lta. Dokumenteista ovat tehneet älyttömän hyvin ainakin The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst, joka katsottiin jokin aika sitten.

Meneillään olevista Succession lienee ykkönen. Piirretyistä/anime-osastolta Attack on Titan päihittää mennen tullen legendaarisen Hopeanuolen. :slight_smile:

8 tykkäystä

Meinasin olla osallistumatta tv-sarjakeskusteluun mutta havaitsin että osa ehdottoman parhaista sarjoista jäänyt täysin vaille mainintoja, niin onhan se pakko. Oma maku painottuu mutta ei rajoitu scifi/aikamatkailu yms. suuntaan.

Ehdotuksia random järjestyksessä:

  1. Stargate SG1 ja spinoffit Stargate Atlantis sekä Universe
  2. Dr. Who (2000-luvun uudet)
  3. Heureka
  4. Smallville
  5. Squid game
  6. Futurama sarja + elokuvat
  7. Lucifer
  8. Narcos ja Narcos Mexico
  • Useasti jo mainitut: Stranger things, Westworld (kausi 1), Breaking Bad + Better Call Saul
12 tykkäystä

Vety ja atomi – Wikipedia

2 tykkäystä

Jätin joitain pois, mitä on moneen kertaan jo mainittu:

  • Aquarius
  • Spy
  • The Americans
  • Homeland. Yhtä poikkeusta lukuunottamatta harvinaisesti paranee kausi kaudelta.
  • Handmaid’s tale
  • The Sinner, kaudet 1 ja 4
  • Afterlife
  • Queens Gambit
  • Chestnut man
1 tykkäys

Ei varmasti enää oikein mistään. Tämä oli viime syksyltä.

1 tykkäys

Ei vety sanan perusteella yhtiöön tai oikeastaan yhtiöihin sijoittaminen ole virhe. Perustelut tulee tällöin johtaa sektorin potentiaalista ylituottoon. Esim omistan nyt hopeakaivosyhtiöitä joista en yksittäisinä ymmärrä juuri mitään.

Sen sijaan ymmärrän että 1) hopean hinta on jäänyt jälkeen kullan hinnasta ja jos korrelaatio pysyy niin hopean hinta tulee nousemaan, 2) arvometallien kaivajien hinnat ovat jääneet jälkeen metallien hinnoista ja jos korrelaatio pysyy kaivajien hinnat tulevat nousemaan, 3) korot ovat laskussa jolloin arvometallien hinnat nousevat, 4) korkojen lasku auttaa lainarahalla pyörievien kaivosten katteita, 5) öljyn hinta on laskussa ja kaivoksen kuluista jopa 30% tulee polttoaineista.

Isoimmat vastatuulet lienee

  1. pankkien kaatuminen joka tullee vaikeuttamaan kaivosten rahoittamista. Eli vaikka valtion lainojen korko laskee voi kaivosyhtiöiden lainojen hinta silti nousta. Voi myös käydä niin että laina jää kokonaan saamatta jolloin kaivostoiminnan voluumia joudutaan pienentämään.
  2. kireä työvoimatilanne joka vähentää katteita ja jopa estää kaivamista.

Tämä on luonteelta sektori etf sijoittamista, mutta suorilla osakkeilla. Syitä olla tekemättä tätä oikealla ETFllä voi olla 1) ETF:n korkeat kulut esim vety etf 0,5%, 2) Etfn huono hajautus tai firmat jotka ovat vain pieneltä osin tekemisissä sektorin kanssa esim vety etf vain noin 20 firmaa ja mukana mm. Cummins joka tekee isot rahat dieselmoottoreista ei vedystä, 3) sopivaa etfää ei ole saatavilla, esim hopean kaivaminen.

2 tykkäystä

Se virhe oli siinä, että vain tuon sanan ymmärsin siitä yhtiöstä. :wink:

Eli en minäkään pidä virheenä ostaa yhtiötä vety-sanan takia jne. :slight_smile:

1 tykkäys

Rekka on kyllä hankala sana. Toivottavasti tämä auttaa

4 tykkäystä

Top 10 ilman sen isompaa järjestystä:

  • Dark (Tälle erikoismaininta, huikea sarja jos tykkää mystery thrillereistä, netflix original)
  • Band of Brothers
  • Parks & Recreation
  • The Office (US)
  • Curb Your Enthusiasm
  • White Collar
  • Mindhunter
  • Ozark
  • Stranger Things
  • Peaky Blinders

Sitten löytyy tietenkin monta hyvää kautta mutta sarja ei sen kummemmin sytyttänyt pitkässä juoksussa, esim. Prison Break ja ensimmäinen kausi.

13 tykkäystä

Raised by Wolves oli piristävä poikkeus viime vuosien scifi-hutusta. Siinä oli oikeasti asiaa, ihmiset aidosti vähän vinksallaan ja hienosti toteutettu. Harmi, että se pistettiin poikki kesken kaiken.

Siitä yllätyin, ettei Bridgerton tai Halston ollut @Wallet_Nahlroos ’in listalla. Edellinen on melkoista hömppää ja sen kakkoskausi oikeastaan aika turha, mutta silti kokonaisuus on viihdyttävä. Jälkimmäisessä Ewan McGregor loistaa kiukuttelevana muotikeisarina 80-luvun New Yorkissa.

Kiinnostava aihe nämä tv-sarjat, mutta onko tällaiset random-ihmisten suosituslistat sen parempia kuin että selaisi IMDB:tä? Ehkä on.

Omat viime vuosien parhaat löydöt:
Babylon Berlin - hämmentävän hieno sekoitus rikosdraamaa, poliittista historiaa, sotatraumoja, rakkaustarinaa, ihmissuhteita, rankkaa biletystä Berliinin yössä, okkultismia sekä muita tuon aikakauden (1929) trendejä ja ennenkaikkea moniulotteisia henkilöhahmoja. Viimeisimmässä kaudessa merkittävässä roolissa myös pörssisäheltäminen, joka sai minut tajuamaan, että kaikki tämä, mistä tällä foorumilla kohistaan, on koettu jo sata vuotta sitten.

Station Eleven - poikkeuksellinen näkökulma post-apokalyptiseen pandemian tuhoamaan maailmaan. Maailma ei olekaan täynnä zombeja ja resursseista toistensa kanssa väkivaltaisesti taistelevia jengejä, vaan enimmäkseen ihan mukavia ihmisiä, jotka pitävät toisistaan huolta, vaikka ovatkin outoja. Ajassa ja paikassa edestakaisin hyppelevä kerronta toimii hienosti.

The Marvelous Mrs. Maisel - Sama maailma kuin Mad Menissä, mutta näkökulma toinen.

Generation Kill - jälkimmäinen Irakin sota. Kuivaa alleviivaamatonta huumoria. Hyvin kuvattu sitä, miten turhauttavaa hommaa sotiminen voi olla, vaikka kaikki sujuisikin.

Dix pour cent - En tiedä mikä sai aloittamaan tämän katsomisen, mutta tämähän oli aivan mainio ja koko ajan vain paremmaksi kypsyvä ranskalainen.

Listaahan näköjään riittäisi, mutta liian pitkiä viestejä ei kukaan jaksa lukea. Eikä varmaan ole syytä toistella aiemmin mainittuja uudempaa Galacticaa, Queens Gamibittiä, Witcheriä tai Breaking Badiä. Laitetaan tähän vielä lopuksi Normal People ja Patrick Melrose.

8 tykkäystä

Lisätään sarjakeskusteluun vielä ilmeisesti mainitsematta jäänyt Downton Abbey. Puhdasta timanttia elokuvia lukuunottamatta.

2 tykkäystä

25 tykkäystä

Mielenkiintoisia sarjoja, mistä palvelusta nuo löytyvät?

1 tykkäys