Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Ai hemmetti se on tehty niin hienovaraisesti, että ei ikäiseni papparaiset edes huomaa :laughing:. Noh… “poissa silmistä, poissa mielestä” pätee tähänkin, vaikka tarkoittaakin vähän eri asiaa. :smiley:

3 tykkäystä

Yksi lisä tv-sarja keskusteluun vähän myöhässä.

Spartacus

Aivan timanttisen hyvä sarja kaikkine juonitteluineen, upeasti tehdyt taistelukohtaukset ja paljasta pintaa :grin:

Tämä tullut katsottua neljä tai viisi kertaa läpi ja ikinä ei kyllästy. Löytyy Netflixistä.
Bonarina samasta palvelusta päänäyttelijä Andy Whitfieldin viimeisistä hetkistä kertova dokkari. Tämä saa niitä kuuluisia roskia kertymään silmään.

10 tykkäystä

:finland: :owl: :point_down:

Källmanin maalivideo löytyy uutisesta.

16 tykkäystä

Jan Hurri on kirjoitellut siitä, miten koronlaskut voivat olla jo suhteellisen lähellä.

Tulevaa korkokehitystä ennakoivien noteerausten perusteella markkinatoimijat veikkaavat, että parin viime viikon mittaan jo ilmoitetut koronnostot jäävät rahapolitiikan tämänkertaisen kiristysjakson viimeisiksi tai korkeintaan yhtä pientä lisäkorotusta vaille viimeisiksi.

Jutun alaotsikot:

  1. Koronnostot ovat enimmäkseen takanapäin
  2. Koronlaskut aikaistunevat melkein vuodella
  3. Kolme syytä korko-odotusten laskuun
  4. Onneton ja vähemmän onneton vaihtoehto
3 tykkäystä

Kiitosta kiitosta! Nyt sekalainen mössö tietoa täältä on muovautunut ihan tiedoksi omassa päässä. :+1:

(Ja samaan syssyyn, hyvät viikonalut kaikille!)

5 tykkäystä

Noniin, latu on auki! Kuuraketti valmiina lähtöön.

31 tykkäystä

image
JARNIS! :rage:

14 tykkäystä

Se oli viime vuonna, tänä vuonna alokas on guru numero yksi ja siksi jokainen yrittää nyt lukea teenlehdistä mihin Harvioiden myyntirahat menevät.

15 tykkäystä

Ne menevät pankkitilille? Nordea? :smiley: :melting_face:

:classical_building: :fire:

8 tykkäystä

Päättyi juuri tilaus…Voisiko joku laittaa top20 listan jutussa mainituista yhtiöistä?

Suosittelen kahlaamaan Nordean vuoden 2022 vuosikertomuksen (364 sivua) ja keltaisella tussilla merkkaamaan kohdat, mitkä menevät yli hilseen. :smiley:

27 tykkäystä

Arvatkaa, mikä on seuraava kriisipankki?

Anteeksi Nordean omistajat ja asiakkaat.
I Am So Sorry GIFs | Tenor

23 tykkäystä

Niitä pankkiosakkeita pitää ostaa vasta kun on pankkikriisi.

Eli odota muutama päivä nyt ainakin…

(ei sijoitussuositus, perustuu viime viikkojen toistuviin pankkikriiseihin ja niiden muodostamaan trendiin)

Edit Uuuuh, sinne se meni Nordea-ostolaidalle. Seuraava pankkikriisi alkaa heti huomenna ja kaikki pankkiosakkeet ottaa -10% tai enemmän tauluun :grimacing:

8 tykkäystä

Ei kiitos.

Katson mielummin sen P/E-luvun ja osinkotuottoprosentin sekä fomotan että tuhoan yhden pankin.

30 tykkäystä

Ostin/myin juuri äsken -ketju on loistava sentimenttimittari. Niin kauan kuin yhdeksän kymmenestä postauksesta on ostoja ja vain yksi (jos sitäkään) on myynti, on sentimentti härkäinen, etten sanoisi greedy. Ei virtaa veri näillä markkinoilla. Vielä.

8 tykkäystä

P/E-luku on tietysti maailman paras tunnusluku, mutta tuohon Jarniksen kommenttiin viitaten hyviä (korkea oman pääoman tuotto kestävästi) pankkeja kannattaa latoa jos niitä saa alle tasearvon eli P/B-luku olisi vielä parempi. :smiley:

Mutta osinkotuotto + P/E > P/B… (Toivottavasti joku aloittelija ei lue näitä minun kirjoituksia ja ota tosissaan ihan joka lausetta… :smiley: )

11 tykkäystä

6.3.2009 Nordean p/e-luku oli noin kolme ja vissiin se oli kohtalaisessa kunnossa.

Myyn sitten taas, kun sen p/e-luku palaa tuonne kolmeen.

5 tykkäystä

Maailman paras ja tämän hetken ylivoimaisin hiihtäjä tienaa lajistaan noin 385 000 euroa kaudessa. Tuossa “potissa” ei ole älytöntä muu kuin sen pienuus. Toki ansioita tulee myös vaikkapa mainostuloista, mutta pelkästä suksittelusta tuo on naurettavan vähän.

Kläbo tienasi tällä kaudella maailmancupissa 380 800 Sveitsin frangia, eli noin 385 000 euroa. Summa on täysin omassa luokassaan.

Vertailun vuoksi… Suomen eniten tienaava jääkiekkoilija, Alexander Barkov, tienaa vuodesta 12 miljoonaa dollaria ilman lisätuloja. Se on älytön potti.

Amerikassa puheen ollen, siellä lääkärin keskipalkka (2022) oli noin 368 000 dollaria vuodessa. Siis kaikkien yli miljoonan lääkärin keskipalkka. Erikoistuneet saavat jotain ihan muuta.

Jos siis lapsenne on liikuntaan orientoitunut ja haaveilee jopa urheiluun liittyvästä ammatista, polttakaa hyvissä ajoin ainakin sukset ja ostakaa hokkarit tai vaikka golf- tai tennismaila tilalle. Jos taas jälkikasvu viihtyy leikellen sammakoita ja barbeja kannattaa niitä pyydystää tai ostaa lisää.

37 tykkäystä

Barkovilla jää myös mukavasti käteen tuosta summasta, kun Floridahan on NHL-pelaajien veroparatiisi melkeenpä. Tiedä sitten paljonko Kläbolla jää.

3 tykkäystä

Aikamosia kahvirahoja saavat, kertoo lajin suosiosta (sen puutteesta). Jos “supertähtien” vuositulot eivät ole edes useita miljoonia, eivät siis ole supertähtiä.

Kun katsoo suomalaisia parhaiten tienaavia urheilijoita tällä hetkellä, suosittelisin harrastusvälineeksi koripalloa, ainakin jos pituus riittää ja lompakko ei kestä mikroautoharrastuksen aloittamista.

5 tykkäystä