Inderesin kahvihuone (Osa 6)

No varmasti, reilua, sano…

kuva

8 tykkäystä

Totta. Simpanssikaan ei älyä hävitessään ihmiselle shakissa. Kenties tekoäly on hallinnut jo tovin :space_invader:

Mutta älyääkö simpanssi pelaavansa shakkia?

Kävin lukemassa Eduskuntavaalikeskustelun ketjua. En kyllä enää toiste mene.:cold_face:

47 tykkäystä

Hienoja muistoja. Meillä oli ala-asteella “inhimilliset” laulukokeet, eikä joutunut yksin kaikkien edessä laulamaan.

Opettajan kanssa mentiin kahdestaan vahtimestarin koppiin ja piti valita laulu kahdesta tulostetusta vaihtoehdosta. Kummassakin oli muste levinnyt, ettei saanut selvää. Sitten lauloin pari säkeistöä ja lopuksi opettaja sanoi, että no eihän se hyvin mennyt.

30 tykkäystä

Hyvä idea. :smiley:

Olen mm. ajoittamalla onnistunut saamaan koko sijoitushistoriani tuotot pakkasen puolelle, jos viiden vuoden päästä olen edelleen pakkasella, niin rupean joka päivä käymään Ärrällä pelaamassa hedelmäpelejä. Niissä on pienempi häviöprosentti kuin mun sijoitustoiminnassani. :grimacing:

22 tykkäystä

Tästä on varoitettu aiemminkin. :smiley:

Edit: Vaihtoehtoisessa skenaariossa Ajoittaja-silokas ostaa Anoraa isosti päivä ennen valtion monopoliremontin ilmoitusta. Samassa rytäkässä lähtee sitten hedelmäpelitkin. Sen voisin kyllä yhtä hyvin tehdä itse myös.

1 tykkäys

Näistä tarinoista irtoaa kyllä hyvät naurut. :smile:

Meillä laulettiin musiikkiluokan sivussa olevassa pienessä varastotilassa, joka oli erotettu muusta luokasta sellaisella sivusta vedettävällä paksulla nahkapintaisella paljettiovella. Näitähän oli ainakin 90-luvulla vielä joka paikassa.

Eihän se eristänyt ääntä ollenkaan, vaan kavereiden hihittely kuului sermin toiselta puolelta kun lauloi menemään kovaa ja korkealta.

15 tykkäystä

Kiitti. Joo, tietysti velkojien kannalta parasta olisi että firma pystyisi lyhentämään (netto)velkaansa, mutta jos nyt ollaan siinä pisteessä että lisää rahaa tarvitaan, niin aiemmille velkojille on hyvä, että sitä otetaan heikommalla senioriteetilla.

6 tykkäystä

Jatkan tätä saagaa!

Yliopistossa opiskellessa opettajaksi oli meilläkin laulukoe, jossa mitattiin voiko laulattaa luokkaa. Mentiin lehtorin koppiin jossa viritin kauniin ääneni sointuunsa ja vedin vetoni. Tämän jälkeen herttainen, jo eläköitynyt, opettajani sanoi, että ‘noh, onneksi nykyään on YouTubet josta voi soittaa laulut’ ja antoi nätin hymyn. :blush: Olen tätä neuvoa toteuttanut tähän päivään tarvittaessa.

24 tykkäystä

Mietin yksi päivä, että onko tämä uhka vai mahdollisuus :thinking:

Pakko todeta, että en uskaltanut tätä ketjua avata, kerään vielä voimia ja uskallusta :smile:

2 tykkäystä

SUOMALAISTEN pörssiyhtiöiden toimitusjohtajista ja hallituksen jäsenistä noin 20 prosenttia on tuomittu rangaistukseen tuomioistuimessa, kertoo Oulun yliopisto.

Suomalaisten pörssiyhtiöiden toimitusjohtajien ja hallituksen jäsenten saamista rikostuomioista ei ole saatavilla tutkimustuloksia, mikä on yllättävää ottaen huomioon pörssiyhtiöiden tärkeän yhteiskunnallisen roolin. Artikkelissa tarkastellaan pörssiyhtiöiden johtohenkilöiden saamien rikostuomioiden laatua ja määrää. Tämän lisäksi aineistoa analysoidaan yhtiön rikosoikeudellisen vastuun kannalta oikeudellisesti ja pyritään vastaamaan kysymykseen siitä, olisiko johtohenkilön rikostausta tarkoituksenmukaista selvittää ennen hänen palkkaamista tehtäväänsä. Tutkimusaineiston analyysin perusteella noin 20 prosenttia pörssiyhtiöiden johtohenkilöistä on tuomittu rangaistukseen ainakin kerran aikuisiällä ennen johtohenkilöuran päättymistä. Mielenkiintoinen aineistosta tehtävä havainto on myös se, että rikostaustan omaavat johtohenkilöt työskentelevät pidempään pörssiyhtiöissä kuin ei-tuomitut. Oikeudellisen tarkastelun ja aiemman empiirisen tutkimuksen perusteella voidaan esittää tieteellisesti perusteltu hypoteesi siitä, että johtohenkilön rikostausta voi lisätä yhtiön rikosvastuuseen liittyviä ja muita riskejä. Tästä syystä artikkelissa päädytään suosittamaan, että pörssiyhtiön johtajapositioon valittavan rikostausta selvitettäisiin ainakin yhtiön sisäisesti ennen nimitystä. Taustan selvittäminen on perusteltua paitsi mahdollisten oikeudellisten vastuuriskien myös eettisen ja kestävän liiketoiminnan tavoitteiden näkökulmasta.

Tietääkö joku, että onko tätä Kallungin ja kumppanien tutkimusta jossain ilmaiseksi luettavissa?

13 tykkäystä

Harva viitsii skrollata aivan ylös näitä keskusteluja huomatakseen, että foorumin politiikkakeskustelu toteutetaan yhteistyössä suomi24 ja ylilaudan kanssa.

19 tykkäystä

En tiedä löytyykö koko tutkimusta, mutta tässä ainakin suoraan yliopiston sivuilta blogiteksti aiheesta:

16 tykkäystä

Oon huvittanu itseäni töissä vastaamalla mielessäni (en siis oikeasti) tällä doctor evil giffillä joka vastaukseen. Miten poliittisesti epäkorrekti se olisikaan. :grin:

Esimerkkitapaus:

“Olen sairaana, vähän nuha vaivaa. Jään saikulle”

Evil-doctor GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Toimii myös talousuutisiin!

image

Evil-doctor GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Evil-doctor GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Evil-doctor GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Halvat huvit, halpoja hupia on.

5 tykkäystä

Jep, tolla ketjulla on tasan yksi kohtalo kun vaalit on ohi (ellei jo sitä ennen…).

88 tykkäystä


Vielä on pikkuisen EKP:lla matkaa inflaatiotavoitteeseen jos tälläistä kiihtymistä tapahtuu kuukausitasolla :joy:

10 tykkäystä

Hei, sentään se pitää jutut yhdessä nätissä läjässä joka on sitten helppo poistaa kartalta tarvittavin työkaluin kun vaalit ovat ohi.

Oma ehdotukseni: Nuke it from orbit, it is the only way to be sure.

17 tykkäystä

Ennen tuota toimenpidettä hyvä kyllä miettiä missä vääntö tulevasta hallituksen muodostamisesta sitten käydään. Hivenen epäilys että tuo prosessi voi kestää ja sitä myöten siihen liittyvä keskustelu jo muodostetulla laatu tasolla.

4 tykkäystä

Mun mielestä tän ketjun voisi jo nyt heittää roviolle. Aikamoista liibalaabaa tuolla on.

Se nyt on vaan kylmä fakta, että aina pidetään oman puolueen puolia ja väkisin väännetään vastaan sen toisen kanssa, vaikka ei välttämättä sopivaa argumentaatiota löydy.

Jospa siis henkilö X kannattaa Kokoomusta ja henkilö Y Perussuomalaisia, niin lopputuloksena on vaan älytöntä kahnaamista ja kumpikaan ei luovu kannastaan, vaan sen sijaan jatkaa vääntämistä.

Toki kaikki tää on sallittua, mutta onpa huonoa kontenttia. :sweat_smile:

E: Ja tarkemmin, kun miettii, niin samaahan ne telkkarissa tekee. :innocent:

3 tykkäystä