Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Kävin tsekkaamassa Inderes 2.0
michael-scott-the-office

28 tykkäystä

Kotimaiselle politiikalle voisi fiksata kaksi ketjua, joiden päälle ei enää tarvittaisi erillisiä vaaliketjuja.

Yksi ketju olisi nimeltään ”Politiikan analysointia”, jossa tutkija/journalisti-henkisesti analysoitaisiin politiikan tapahtumia. Samat standardit kuin Pörssien suunnassa.

Toinen ketju olisi nykyinen Politiikkanurkkaus, jonka voisi nimetä kuvaavammin myös ”Poliittista väittelyä”. Siellä nimensä mukaisesti voitaisiin väitellä politiikasta ja tunnustaa väriä, kuten poliitikot väittelylavoilla. Keskustelu saisi olla hieman rapsakkaakin, toki asiallisuuden rajoissa.

Mikäli joku eksyisi mainostamaan omaa puoluettaan ensin mainittuun ketjuun, viestin voisi vain siirtää jälkimmäiseen.

33 tykkäystä

24 tykkäystä

Täytyy sanoa, että niin paljon kuin muiden näkemyksiä arvostan, ensimmäistä kertaa ikinä otin huvikseni henkilön sivuuttaminen -ominaisuuden väliaikaisesti käyttöön, kun kerta sellainen ominaisuus on, jotta voin lukea vaaliketjua provosoitumatta ja pilaamatta päivääni. :smiley: Olen nähtävästi ymmärtänyt itsehillinnän rajani.

@Kale-possu n vaalikommentaattorin tasoa olevat kommentit ovat käytännössä tehneet ketjusta olemassaolon arvoisen. Jos jotkut muutkin kirjoittajat edes yrittäisivät pyrkiä samaan…

22 tykkäystä

Tämä kuulostaisi fiksulta.

Uskalla itsekin tirkistellä tuonne vaalikeskusteluun vain harvakseltaan ja silloinkin “nautin” sisältöä korkeintaan pienen siivun kerrallaan. Kuitenkin esimerkiksi vaalien jälkeinen hallitus- ja hallitusohjelmakeskustelu voisi olla todella mielenkiintoista jos sinne saataisiin riittävästi kalepossumaisia kirjoittajia.

11 tykkäystä

Joo palautetta saa antaa suoraan täällä, kehitysehdotukset kanavalla tai yksityisviestinä!

Tekemistä riittää ja tällä hetkellä etenkin etusivu elää, keväämmällä saadaan toivottavasti myös muita ominaisuuksia parannettua :blush:

7 tykkäystä

Inderes 2.0 pelottaa minua enemmän kuin yksikään FEDin lausunto.

giphy-4179019604-2

32 tykkäystä

Pistetääs pientä mielipidekyselyä foorumisteille. Mä tuskin olen ainoa, jolla hikikarpalot valuvat otsalle, kun jo näkee, että Eduskuntavaaliketjuun on lävähtänyt liuta viestejä, joiden sisältö on kinastelua.

  • Ehdottomasti on hienoa, että tämä ketju on
  • Saisi poistaa tämän koko ketjun ja pitää huolen, että tätä ei luoda uudestaan
  • Trollausta on hauska seurailla, joten antaa olla vain.
  • Ei mielipidettä

0 äänestäjää

Puuttuu ehkä vaihtoehto “on hyvä että tämä ketju on, ettei aihe rönsyile muualle” joka on lähinnä omaa mielipidettäni. Mutta jouduin sitten äänestämään vaihtoehtoa “ehdottomasti hienoa”.

Ennen vaaleja kuitenkin aina tulee puhetta politiikasta ja jos sille ei ole paikkaa, se tahtoo nostaa päätään sitten joka ketjussa…

Kuva moderaattorista työn ääressä ilman Eduskuntavaaliketjua juuri ennen vaaleja:

image

Eli hyvä että on olemassa :slight_smile:

50 tykkäystä

Xi Jinping Says He Is Preparing China for War | Foreign Affairs

Kiinan tilanne ei vaikuta kyllä hyvältä, uskoisin että sotahyökkäyksiä luvassa Taiwaniin tämän vuosikymmenen aikana…

5 tykkäystä

ihmeen vähän markkina antaa arvoa Xi:n äärijyrkälle muutokselle taloudessa ja ulkopolitiikassa. käytännössä ollaan jo kylmässä sodassa.

1 tykkäys

Haaveilin jo K-kaupan mustasta amexista, mutta mikä on tämä 3000 euron raja, tuossahan pitää sukulaistenkin asioida jo Keskolla :sweat_smile: Toisaalta siinähän se credit score kasvaa, kun ostaa pilttiä 1/3 kalliimmalla verrattuna prismaan! Mutta hauska konsepti kuitenkin. Olisi hauska saada vaikka “omistajan sähkösopimus” Fortumilta tai “Omistajille ilmainen biojätteen tyhjennys” L&T:ltä!

14 tykkäystä

Eikai toi 3000 mikään kuimmoinen ole? Mulla meni yksin viime vuonna ruokaan 4500. Perheellisillä varmaan reippaasti enempi.

5 tykkäystä

Juurikki on saanut huomata olleensa hyväuskoinen muutamien poliittisten puolueiden osalta, mutta Inderesin foorumi on avannut silmät. Tämän vaalitaiston aikana on jopa syntynyt vastenmielisyys eräitä puolueita kohtaan. Voi tietysti olla, että täällä melskaavat edustavat äärimielipiteitä, mutta silti.

4 tykkäystä

K-Marketin hinnoin 3000 eurolla saa 5 avokadoa, kolme juustoa, vähän vihanneksia ja ehkä yhden suklaarasian vielä. :smiley:

79 tykkäystä

Excelin mukaan meidän nelihenkisellä perheellä on mennyt reilu 4500e/v ruokakauppoihin. Joten ei tosiaan mahdotonta, mutta kaikkien ostokset pitäisi keskittää voimakkaasti Keskolle. Ja outo tuo muotoilu “henkilökohtaiset ostokset”, eli jos rinnakkaiskortit eivät käy niin sitten ei mene kirveelläkään yli 3k.

Joo ei tuo määrä ole merkittävä, 250 euroa kuussa. Tuo on jopa yksin elävälle täysin realistinen määrä jos ostot keskittää (siis pitää huolen että muutkin kuin ruoka tulee hankittua K-ryhmästä). Perheelliselle täysin triviaali raja. Menee rikki kun käy kerran kuussa :smiley:

2 tykkäystä

Vaadittu 250 euroa kuussa ei ole kovin suuri ruokabudjetti. Jos on perhettä, niin sen verran menee helposti viikossa. Ostoihin lasketaan toki kaikki muukin K-asiointi.

2 tykkäystä

Ketjun pystyy myös vaimentamaan. Itselläni ketju katosi Tuoreimmat -listauksesta. Löysin sen kuitenkin foorumin haulla.

7 tykkäystä

Nordealta:
“Omistajan asuntolaina”

Kamuxilta:
“Omistajan hinnat vaihtoautosta”

Musti&Mirriltä:
“Omistajan raksut lemmikkieläimelle”

Täähän on aivan rajaton ja toimiva konsepti :grin: Ja mikäs sen parempi tapa houkutella ihmisiä osakesijoittamisen ja omistamisen pariin kuin “ilmanen ämpäri” - ilmiö :yum:

5 tykkäystä