Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Puuttini kun Suomi liittyy Natoon, kiukkupotkuraivareita Kremlissä.

Fransmanneilla ehkä vielä hiukan kertaamista uusien liittolaistensa sijainnista.

76 tykkäystä

Tulin taas hyvälle tuulelle olemattomasta uutisesta. Tämä urheilija saa mediankin välityksellä hyvän tuulen tarttumaan. Voiko positiivisempää urheilijaa olla. Ikuinen onninaama ja kohtalainen urheilijakin vielä.

7 tykkäystä

Ootko BloombergGPT:tä testannut? Talouteen keskittynyt kielimalli.

Tuosta tutkimusta siihen.

3 tykkäystä

En ole ehtinyt, vielä. :stuck_out_tongue:

1 tykkäys

Jotenkin on vähä sellainen fiilis että shorttaajaa viedään tässä teuraalle. Vaikka Sepon nousu ei vakuuta niin mainittavaa liikettä tapahdu alaspäinkään :thinking:

E: Olisi varmaan parempi olla tekemättä mitään ja odottaa trendiä kuin väkisin hakea paikkaa…

@SuomenBuffet parempi kuin ei aloita ollenkaan. Return to brain damage on äärimäisen huono imho.

@AnttiM Kyllä, itse tykkään vain raidata trendillä. Nyt ollaan vain tultu niin paljon ylöspäin että longin ottaminen ei tunnu takaraivossa hyvälle. Onneksi kohta pitää lähteä harrastuksiin niin voi laittaa veivauksen jäähylle.

2 tykkäystä

Joo ihan samoilla ajatuksilla. Vaikka kuinka on oma näkemys, niin tuntuu, että markkina vetää maton alta joka kerta, kun toimeksianto menee läpi. Otan ite ainakin taukoa vaan noista.

1 tykkäys

Kyllähän se sieltä ihan hyvin lähti pulkkailemaan. Mutta markkina on tosiaan aika vahvana, jolloin dropit jäävät aika pieniksi ja pomput pohjilta on kovia. Itse skalppaan ennemmin noita huippuja, kuin yritän päästä ns. “lennosta” mukaan trendeihin.

2 tykkäystä

Ajatellu aina että jos jossain ketjussa on järkevää asiaa niin Nordean ketjussa. Pankkisektori, fiksu ja filmaattinen. Iso yhtiö.

Kaks viimestä päivää pelkkää mutuilua olisiko kivempi saada osingot kerran vai neljästi vuodessa. Arrgh. :grin:

18 tykkäystä

Suomen Nato-jäsenyys maaliin ja Noksu ottaa börsässä pataan tavoileen uskollisena.
image

1 tykkäys

Katsotaan ja annetaan markkinan “sulatella” uusia relevantteja oman aikansa…

…Nyttemmihän niitä kuitekin on…

Natojäsenyydellä onkin pirusti tekemistä monikansallisen yrityksen liiketoiminnan kanssa.

12 tykkäystä

Sun kannattaisi kerrata tekijät, joilla on merkistystä, kun iso raha hakee sijoituskohdetta.
Toki Nokia on sen verran pieni yhtiö, ettei siihen nyt isoo raha edes sovi…
Mutta Nokian pääkonttori on ollut Venäjän rajalla ja merkittävät tuotekehitys & valmistusyksiköt massa, mikä on ollut Putinin listalla seuraavien joukossa…

Ei tarvitse… osaan ajatella ilmankin. Jos tänne pistetään kuva tämän päivän kurssista ja viittaus että nokia kymmenyksen tappiolla niin mitä jollain natojäsenyydellä on tekemistä tämän päivän nokian kurssin kanssa. Niin, ei yhtään mitään. Paitsi jos ei joku isänmaallinen varpusparvi ole päättänyt siirtyä tarpeeksi isosti ostolaidalle.

Tuolla logiikalla koko hgi-pörssin tulisi olla hirveässä nosteessa ja varsinkin niiden yhtiöiden jonka business painottuu Härmän rajojen sisälle. Niin kiltisti mennään vaan jenkkien ja muun euroopan kanssa käsikädessä… eli ei mitään vaikutusta koko Natosaagalla.

Pitkäaikaisvaikutuksia voi olla, mutta siinäkin etusijalla on muut tekijät.esim energiapolitiikka ja ennakoitava politiikka ylipäätänsä.

6 tykkäystä

Nyt kun Suomi on Naton jäsen, niin eikö tämän saavutuksen tulisi näkyä jotenkin valtion virallisissa tunnuksissa? Erityisesti kun tämä Turkin hyväksyntä oli sellainen hiukan kiikun-kaakun juttu, niin eikö tämä aspekti olisi hyvä saada mukaan.

Turkin symboliksi lienee kävisi parhaiten käyrä sapeli, joten tätä kiikun-kaakun tilannetta voisi kuvata vaikkapa se, että Suomen vaakunassa leijona tasapainottelisi käyrän sapelin päällä valmiina taistoon.

Oliskohan tälle kannatusta.

1 tykkäys

Itse ajattelen tollaisen helvetin turhan ajanpeluun jälkeen, että Suomen leijona voi vaakunassaan vaikka syödä sen kalkkunan. (Huh, nyt uskaltaa kun paperit toimitettu :wink: )

6 tykkäystä

Minä en oikein koskaan ole ymmärtänyt, miksi Suomen vaakunassa on leijona. Eihän täällä edes ole leijonia. Melkein kuin vaakunassamme olisi lohikäärme tai muurahaiskarhu.

Jos tässä kerran lähdetään uusimaan vaakunaamme, niin tehdään se kunnolla. Laitetaan parin puukon päälle keikkumaan vaikkapa kettu. Se kuvastaa nopealiikkeistä ja älykästä selviytyjää, joka on samalla myös varovainen harkitsija, joka ei koskaan ota tarpeettomia riskejä. Mikä voisi kuvastaa suomalaista kansallismieltä paremmin kuin kettu!

3 tykkäystä

Jos nyt aikuisten oikeasti aletaan vaakunaa miettimään uusiksi, eihän siihen ole kuin yksi looginen vaihtoehto.

image

51 tykkäystä

Suomen kertakaikkisen historiallisen tuleman myötä…

Monien mielestä Britannia on jo päättynyt vaihe historiassa, ja nyt Skotlanti voisi irrottautua itsenäiseksi valtioksi:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/754bba2d-e3de-4210-b53d-07d578e3eabc

4 tykkäystä

Aikasmoisia uutisia muutenkin maailmalta eli:

8 tykkäystä