Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Itse ajattelen tollaisen helvetin turhan ajanpeluun jälkeen, että Suomen leijona voi vaakunassaan vaikka syödä sen kalkkunan. (Huh, nyt uskaltaa kun paperit toimitettu :wink: )

6 tykkäystä

Minä en oikein koskaan ole ymmärtänyt, miksi Suomen vaakunassa on leijona. Eihän täällä edes ole leijonia. Melkein kuin vaakunassamme olisi lohikäärme tai muurahaiskarhu.

Jos tässä kerran lähdetään uusimaan vaakunaamme, niin tehdään se kunnolla. Laitetaan parin puukon päälle keikkumaan vaikkapa kettu. Se kuvastaa nopealiikkeistä ja älykästä selviytyjää, joka on samalla myös varovainen harkitsija, joka ei koskaan ota tarpeettomia riskejä. Mikä voisi kuvastaa suomalaista kansallismieltä paremmin kuin kettu!

3 tykkäystä

Jos nyt aikuisten oikeasti aletaan vaakunaa miettimään uusiksi, eihän siihen ole kuin yksi looginen vaihtoehto.

image

51 tykkäystä

Suomen kertakaikkisen historiallisen tuleman myötä…

Monien mielestä Britannia on jo päättynyt vaihe historiassa, ja nyt Skotlanti voisi irrottautua itsenäiseksi valtioksi:

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/754bba2d-e3de-4210-b53d-07d578e3eabc

4 tykkäystä

Aikasmoisia uutisia muutenkin maailmalta eli:

8 tykkäystä

Voxtur lähti salkusta tänään ja vielä on ainakin pari riviä, jotka todennäköisesti harvennan salkustani lähiaikoina ja myöhemmin sitten ehkä lisää heitän osakkeita salkustani ulos.

Käteispaino on pysynyt aika samana, koska myyntien lisäksi lisäilin Nordeaa ja sitten ostin hyvän siivun Boreota.

Siivousten jälkeen salkkuuni jäänee noin 15 yhtiötä eikä siellä olisi sitten enää minisiivuja tai yhtiöitä, joista en ole kartalla. Muutenkaan en halua kauheasti rivejä salkkuuni useammastakaan eri syystä ja yksi on se, että pystyn seuraamaan paremmin, jos rivejä ei ole hirveän paljon.

Yllättävän vaikeaa puuhaa itselleni on ollut tämä osakkeiden myyminen, mutta hiljalleen alan tähänkin oppia. :slight_smile:

23 tykkäystä

Myönnän, että kuvassa esiintyvä kansalliseläin kuvastaa erinomaisesti suomalaiskansallisen luonteen tunnetuimpia piirteitä. Mutta tasapainon vuoksi vaadin mukaan myös ketun. Näin kerran Ähtärin eläinpuistossa, kun kuvassa esiintyvä kansalliseläin juotti aidan takana lipittävälle supikoiralle kuvassa esiintyvää juomaa. Hyvin maistui supikoiralle, joten uskon, että maistuisi myös ketulle.

1 tykkäys

Miten niin ei oo Leijonia?
kuva
Täällä Tampereella on taas toukokuussa,

5 tykkäystä

No tosiaan. Siinä kuvassahan niitä leijonia tosiaan onkin. Osaako joku korjata Wikipediaan oikean kuvauksen leijonasta:

Leijona (Panthera leo) on suurikokoinen eläin, joka elää villinä Suomen areenoilla ja pienenä populaationa Kanadassa. Leijonat ovat petoeläimiä, jotka pelaavat ja elävät ryhminä. Leijonalaumaa johtaa uros, mutta yleensä naaraat hoitavat kevytrakenteisempina maalinteon. Leijonan ruumis voi olla kahden ja puolen metrin mittainen, sen säkäkorkeus 120 senttimetriä, ja häntä metrin mittainen (onkohan tää kohta nyt oikein). Leijonauroksella on näyttävä lippis.

6 tykkäystä

Ruokolahdellahan on tiettävästi luonnonvarainen esiintymä suomenleijonaa :thinking:

7 tykkäystä

Ihmiset hyvat… Jattakaa nyt herranjumala voxturiin sijoittaneet rauhaan… Vai pita pahaa he ovat teille tehneet??

23 tykkäystä

Voi olla Venäjällä aika nihkeetä lähivuosina.

Kenellä on nihkeää ja miten se liittyy suomen natojäsenyyteen? En pääse kärryille mitä haet takaa.

Ihan puhdasta irvailua, Nokia ja suurin osa muista monikansallisista yrityksistä on vetäytynyt Venäjältä, eikä niillä varmasti ole pienimpiäkään paluuaikeita, Natojäsenyydellä tai ilman.

No ei varmasti ja hyvä niin. Ihmettelen jos joku länsimaa tuonne haluaa vielä investoida.

1 tykkäys

Itse törmäsin tähän ilookabouttiin 2021 alussa (täällä) kun oli kaikenmaailman gamestoppeja, hype virgin galacticceja, kaiken maailman vety höpötyksiä ja salkun tuotto ketjussa kehotettiin tosissaan ihmisiä - kenellä ei ollut hirmutuotot tammikuun aikana - miettimään kannattaisiko vaihtaa strategiaansa.

Sitten kun tähän tutustui, niin se alkoi näillä saatesanoilla:

Miksi sijoitan tähän? Gross marginin pitäisi olla jäätävän kova, bisnes skaalaa hulluna ja jenkkien kiinteistömarkkinan koko on aivan järkyttävä, jos tämä onnistuu yhtään saamaan jalansijaa niin potentiaalia on aivan hulluna.

Samaa tekstiä kun löytyi joka toisesta firmasta, niin itselle oli ainakin aika suuri redflag. Mutta ketjuhan on (ainakin nykyään) mitä mainioin murha.infon veroinen salapoliisien kokoontumispaikka, mutta itse yhtiö ei ole juurikaan vakuuttanut, lähinnä mainitsemiesi epämääräisyyksien ja lukujen hitaamman kehityksen takia - ehkä luottoa löytyisi jos paremmin tutustuisi.

11 tykkäystä

Alla MacroAlfin mielenkiintoinen tviitti.

Pian olisi ulkona mielenkiintoinen haastattelu. :point_down:

24 tykkäystä

Sinulla ei sitten Alokas ole lupaa ostaa salkkuusi osinkomörnijöitä @Verneri_Pulkkinen perässä, koska kansallisesti merkittävinä sijoitusinfluenssereina teitä seuraa iso joukko sijoittajia ja skene ottaa joku 10 vuotta takapakkia kun kaikilla on pian salkut täynnä jotain P/E * P/B -lappuja :smiley:

Tein tässä kätevän kaikentasoisille sijoittajille sopivan prosessikaavion, joka selittää kuvion auki:

50 tykkäystä

Tämä oli Jukka Lepikkömäinen bongaus! Hyvä tilasto, thänks. :blush:
Nyt vaan jännitetään joko viimeinen nosto oli jo

4 tykkäystä

Mallisalkku osti mun Valmet-analyysini jälkeen Valmettia ja mä muistaakseni aloittelin osinkoboomeroinnin ennen Verneriä ostamalla Konecranesia, Scanfiliä + sitä Valmettia, eli Inderes ja Vepu peesaa mua. Nordeaakin tuossa lisäsin, mutta sitä oli jo entuudestaan.

Myöhästyit. :frowning:

Kiitos! :slight_smile:

Bördessä tapahtunee vielä megajättilasku, koska ihan lähikuukausina sijoitettava varallisuuteni pitäisi muuttua 6-numeroiseksi ja börden henki sitä tuskin hyväksyy. :frowning:

23 tykkäystä