Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Nyt on kyllä tuima katse. Tuollainen ilme tulee kun näet toimiston ikkunasta jonkun irrottamassa sun autosta katalysaattoria.

Pitäisi laittaa kehykseen työpöydälle, niin muistuttaisi olla tekemättä mitään tyhmää foorumilla.

Eihän tuossa hoitovastike ole kuin 234,60, loput on rahoitusvastiketta.

11 tykkäystä

Jatkoa ketjulle Inderesin kahvihuone (Osa 3):

Tämä Luken viesti oli Tammikuulta 2022 ja tätä kellonaikaa on nyt tässä tullut hieman pohdiskeltua, kun henk.kohtainen sijoitusstrategia kaipaa ehkä hieman kirkastamista. Mutta kysytäänpäs myös parviälyltä löytyykö näkemyksiä paljonkos kello on nyt? Vastauksesta 10 pistettä, perusteluista papukaijamerkki.

Paljonko Suhdannekello on?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
0 äänestäjää
7 tykkäystä

Kateus on tunnetusti suomalaisten perisynti. Salkun koolla ei ehkä ole merkitystä vaan sillä että yrittää vaurastuttaa itseään/perhettään ja sitä kautta kotimaatamme.

Pointtina oli että nuo Nokian Maaliskuun nettomyynnit eivät ole mitenkään hälyttävän suuria. Tuohon riittää esim. pieni ryhmä piensijoittajia jotka eivät halua mennä osariin lappujen kanssa jne.

1 tykkäys

Itse äänestin kello kolmea, mutta tutkittuani tarkemmin tuota kelloa aloin pohtia käykö se tällä kertaa väärinpäin?

3 tykkäystä

Lähden tänään päivemmällä pippaloihin ja olen tänään siten myöhemmin vähemmän sitten Foorumilla paikalla, mutta pääsiäisestä huolimattakin perjantaina tulee tosiaan uusi haastattelu, kunhan vain olen ylösnoussut, eli haastattelu tulee huomenna, kun tulee. :smiley:

10 tykkäystä

@Sijoittaja-alokas näin pääsiäisenä ylösnousemus tapahtuu vasta sunnuntaina, eli ei sulla mitään kiirettä ole sen kanssa :grin:

16 tykkäystä

Näin voi käydä tälläkin kertaa. :smiley:


Sitten asiallisempaa asiaa:

8 tykkäystä

:rofl:

17 tykkäystä

Eikö joskus 10 vuotta sitten Hobitin pitänyt tulla public domainiksi joskus 30-40 luvulla? Onko tekijänoikeuslaeissa sama kuin historiassa, että voittajat kirjoittaa uudelleen tilanteen eläessä?

Onhan tuo varmaan hurja juridinen viidakko.

Toiminut vuosikymmeniä niin että aina kun Mikki Hiiri meinaa painua PD:ksi, jenkit pistää lisää vuosia lakiin. Vähän niinkuin tilaustyönä.

5 tykkäystä

Vastasi implisiittisesti systeemistä enemmän kuin kysyin. :smiley: Niinpä tietysti

Tässä on Timo Heikkilän juttu “puhelinyhtiöiden” osingoista.

Suomessa on aiemmin toiminut useita alueellisia puhelinyhtiöitä. Alalla on kuitenkin tapahtunut yhdistymisiä ja nykyään osa entisistä puhelinyhtiöistä on vakavaraisia sijoitusyhtiöitä. Huomattava määrä suomalaisia omistaa edelleen näiden yhtiöiden osakkeita. Omistaminen houkuttelee, sillä puhelinyhtiöt tarjoavat varteenotettavaa osinkoa.

Keräsimme tiedot suosittujen puhelinyhtiöiden osingoista. Saadakseen osingot osakkeenomistajan on omistettava osakkeet yhtiökokouspäivänä.

5 tykkäystä

Suljen yhtiökokouskyselyt tänä iltana. Vielä siis pystyy vastaamaan, mikäli on halua.

1 tykkäys

Tästä puuttui alku- ja loppusanat. “Olipa kerran…” ja “…sen pituinen se.”

1 tykkäys

Kannatan. Tuonne riittäisi minullakin kompetenssia. Kaatopaikan perään voisi laittaa tarkennuksen, että se on tarkoitettu nimenomaan rajallisen kompetenssin omaaville kavereille, ettei sinne tule pätemään erinomaisella kompetenssilla varustettuja käyttäjiä. Pitäisi ottaa käyttöön tiukat kriteerit kirjoitusoikeuden saamiseksi. Vastaavasti tuon ketjun kirjoittajilta pitäisi poistaa myös lukuoikeus yhtiöketjuihin, etteivät he innostu ottamaan kantaa asioihin rajallisella kompetenssillaan.

13 tykkäystä

Voisi mennä “Lapselle säästäminen” -ketjuunkin, mutta…

Onko kenellekään tullut vastaan kirjaa, verkkosivustoa tai vastaavaa, minkä avulla voisi kertoa 11-vuotiaalle lapselle sijoittamisesta? Tai mitä lapsi voisi itse lukea halutessaan?

Varmasti pystyy itsekin kertomaan sijoittamisesta, yritysten toiminnasta yms. ja olen näistä jo jonkin verran puhunutkin (pienten “tietoiskujen” muodossa). Mietityttää vain, olisiko joku jo miettinyt, miten asiaa voisi esittää tuon ikäiselle lapselle?

Ei taida olla Tommi Elolla Elon laskuoppi mennyt perille… ja tuo rahoitusvastike on täysimääräisesti vähennettävää.

Eipä tuo.mikään hyvä sijoitus ole. Korkeahkon yhtiövastikkeen takia, mutta ei nyt taida Elo olla mikään asuntosijoitusammattilainen.

Vuokratonttikämppiin harvemmin kyllä koskisin…
En kyllä itse ostaisi tuolla hinnalla.

1 tykkäys

Tätä täytyykin kokeilla seuraavan kerran, kun rahoituksen saaminen alkaa käydä hankalaksi :sweat_smile: :sunglasses:

15 tykkäystä

Johannes Ankelo on kirjoittanut USA:n talletuspaosta ja lainahommista.

Hieman yli kuukausi sitten Silicon Valley Bank kaatui antaen kipinää USA:n syvimmälle pankkiriisille sitten Lehman Brothersin konkurssin.

Samalla pankit ovat kiristäneet lainausstandardejaan niiden lähestyessä ennätyslukemia.

9 tykkäystä