Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Niinpäs, tilannehan on vähän sen kaltainen, jotta markkinat(=HFT) yrittävät edelleen “keskenään” selvittää sitä mikä on ns. “uusi normaali”, pidemällä ja lyhyemmälläkin(=keskipitkällä) aikavälillä…

2 tykkäystä

Nyt kun @Sijoittaja-alokas on onnistuneesti maalaillut allekirjoittaneesta analyytikkojen vihollista numero yksi, niin pitää iskeä takaisin positiivisuudella! @Pauli_Lohi kun otti Kempowerin seurantaan positiivisella suosituksella, nousi iso myrsky ja suorat syytökset että tässä toistetaan Inderesin kardinaalisynnit ja bulleroidaan yltiöpositiivisella näkemyksellä tulevaisuuden kasvua. Vuoden 2022 syksyllä ei nimittäin kasvusijoittaminen ollut oikein suosiossa, mutta niin siellä vaan lyötiin positiivinen suositus ja vastoin valistuneiden sijoittajien foorumihuutoa osakkeen kurssikin on jaksanut nousta kun yhtiö on mennyt eteenpäin.

Olen vieläkin sitä mieltä että tässä on vahva kandidaatti vuoden analyysiksi :star_struck:

71 tykkäystä

Tämä on jotain aikas uskomatonta, nainen vietti 500 päivää yksin luolassa. Ei maksumuuria.

Madridilainen Beatriz Flamini laskeutui luolaan vapaaehtoisesti 20. marraskuuta 2021. Se sijaitsi 70 metrin syvyydessä, Motrilissa, Espanjan etelärannikon tuntumassa.

Seuraavan kerran hän näki auringonvaloa perjantaina 14. huhtikuuta 2023 paikallista aikaa kello 9.10. Flaminin luolassa viettämät 500 päivää ovat uusi maailmanennätys. Siitä ovat uutisoineet lukuisat mediat, kuten Marca-urheilulehti ja El País -sanomalehti.

8 tykkäystä

Kuulostaa kasvusijoittajien kokemukselta viimeiset 500 päivää, sitten vuoden 2021 lopun.

82 tykkäystä

Lukiko siinä jutussa vielä, että ”tarkasti kurssit joka päivä”. :smile:

7 tykkäystä

Lisää kuvamateriaalia pimeään luolaan menneistä Inderesin bumtsibumilaisista. Vasemmalla kuvassa @Sijoittaja-alokas silmät

Vahvistamattomien tietojen mukaan M Rautanen harkitsee mallisalkkutiimin lähettämistä ”luolahoitoon” jos ei salkun kehitys parane :grimacing::smirk:

image

:frog: Inderesin sijoitusmeemiketju :frog:

25 tykkäystä

Tuomas Malinen näköjään esitelmöimään pääkaupunkiseudun osakesäästäjien tilaisuuteen. Tarjolla riippumatonta ja tolkullista makronäkemystä?. Seuraavaksi Vapan veljekset kertomaan kryptovaluutoista… ja vähän muustakin? :smirk:

13 tykkäystä

Aika ironinen otsikko :smirk:

66 tykkäystä

No johan pomppasi. Olkiluoto 3 ja etuajassa. Maailmanloppu seuraavaksi tulossa, sen verran puskista tuli tämä…

7 tykkäystä

Olen ihmetellyt pidempään jo tätä. Aiemmin ajattelin tuotantoketju vaikeuksien johtuvan sirupulasta yms koronan ja Ukrainan sodan aiheuttamista murheista. Mikä tällä hetkellä on syy ettei perinteiset autonvalmistajat pysty vastaamaan kysyntään?

7 tykkäystä

Kuka haluaisi myydä tappiollisia tuotteita (BEV), kun valikoimassa on voittoa tekeviä tuotteita (ICE)? Se on ihan tietoinen päätös, ettei sähköautoja valmisteta nyt enempää, kun niiden kannattavuus on niin heikko.

17 tykkäystä

Kysyin lapsilta, mitä osakkeita ne haluaisi, että ostaisin niille.

Halusivat Disneytä ja Teslaa.

Mä mietin Nokian Renkaita. :sweat_smile:

Pitäiskö antaa lapsille, mitä ne haluaa?

24 tykkäystä

Hesarissa oli juttu ikuisuuskysymyksestä eli onko osingonjaossa ideaa. Siinä rahoituksen professori
Peter Nyberg videon avustuksellakin havainnollisti, kuinka hänen mielestään osingon jako on rahan siirtämistä vasemmasta taskusta oikeaan taskuun. Vielä kun ottaa verot huomioon, nin osa rahasta heitetään sivuun.

Ollakseen hyvä osakepoimija ihmisellä pitää rahoitustieteen tuntemuksen ohella olla vahva liiketoiminnan tuntemus. Jotta osinkojen juupas eipäs -väittelyssä päästään askel eteenpäin, alla sitaateissa jutun kommentikenttään ilmestynyt Petri Kokon kirjoitus. Jos kyseessä on sama Petri Kokko, niin taitoluistelu-uran jälkeen hän oli Googlen Suomen maajohtaja, josta on edennyt ylemmäksi lukuisiin tehtäviin yrityksen sisällä.

"Nyberg unohtaa nyt kokonaan yhden merkittävän hyödyn mitä osingonjaolla saadaan: se estää yrityksen johtoa hassaamasta niitä rahoja huonoihin kohteisiin.

Ideaalista ja paras vaihtoehto yrityksen voitoille on tietenkin se, että ne investoidaan tuottavasti yrityksen liiketoimintaan ja sen kasvuun. Aina tällainen ei kuitenkaan ole mahdollista. Mitä isommaksi yritys on jo kasvanut sen hankalampaa, kalliimpaa ja vähemmän tuottavaa sen lisäkasvun saavuttaminen on.

Tämä on myös se kohta missä yrityksen johtajan ja omistajien edut alkavat erkaantua. Omistajat haluavat sijoitukselleen tuottoa. Yrityksen johtaja puolestaan haluaa edistää omaa uraansa. Jos yrityksellä ei ole todellista hyvää investointikohdetta voittovaroilleen, niin silloin paisunut kassa houkuttelee yrityksen johtoa lähtemään “maailmanvalloitusretkelle” ja hakemaan kasvua typerilläkin yritysostoilla, joissa sitten hävitään ne rahat.

Yrityksen johtajalla on halu kasvattaa valtakuntaansa vaikka se tapahtuisi omistajien rahoja hävittämällä. Osingonjako vähentää houkutusta tähän kun kassassa ei sen jälkeen enää polttele ne “ylimääräiset” rahat.

Nybergin esittämän teesin virhe on siis se, että se olettaa yrityksen johdon olevan hyvää tarkoittava taho joka aina ajaa yrityksen omistajien etua. Tämä oletus ei vain pidä paikkansa. Osingonjako on omistajien työkalu, jolla pidetään yrityksen johtaja, eli omistajien renki, ruodussa."

40 tykkäystä

Vieläkö se Havis Amanda on tallella? Torille!

1 tykkäys

Eivät ne sitten ole kovinkaan huolissaan markkinaosuudesta sähköautomarkkinoilla. Uskon että skaalaamalla tuotantoa myös perinteiset autonvalmistajat pystyvät tekemään ihan kannattavasti myös sähköisiä voimalinjoja. Tosin kuulostaa sinänsä yksinkertaisimmalta selitykseltä priorisoida polttomoottori voimalinjoja, jos/kun niistä saa paremman katteen ja kysyntää riittää at the moment.

Wau! Sexton Korkman Suomen Tasavallan Presidentiksi! Aivan uskomaton haastattelu aamuteeveessä @TV1.

8 tykkäystä

Helsinki Capital Partnersin salkunhoitaja Pasi Havian kirjoitus oli mielenkiintoinen, jossa puhuttiin mm. kasvu- ja arvosijoittamisesta.

Vuosien saatossa työkokemuksen kautta on erilaisten syklien merkitys tullut kirkkaaksi. Erinomainen tuotto voikin olla pitkälti sijoitustyyliä suosivan ajanjakson edesauttamaa, eikä suinkaan omaa erinomaisuutta. Vaikka niin oma ego kuvittelisi. Ja vastaavasti heikko tuotto voi johtua syklistä, joka tekee performoinnista vähintäänkin haastavaa. Ei sitä ole niin hyvä kuin sykliä tukevan huipulla kuvittelee, eikä niin kehno kuin vastaavasti toisen pohjalla tuntee. Nöyryys näiden edessä on viisautta.


Sitten vähän omia löpinöitä:

Välillä mulle iskee työviikon jälkeen jonkin sortin pahoinvointi- ja pääsärkykohtaus, tänä aamulla se kesti parisen tuntia, mutta en uskalla pariin tuntiin lähteä liikkeelle, koska olo on vielä heikko.

Eipä mulla ole mitään oikeaa migreeniä tai vastaavaa eli ei tämä niin hurja ole, kunhan nyt aina kerran tai pari kuukaudessa on tällaisia aamuja. Eikä välttämättä tarvitse olla erityisen suurta stressiä, vaan olen jostain syystä herkkä, joten jos joku tälle jotain voi, niin minä. :slight_smile:

8 tykkäystä

Ilman muuta. Iltasaduksi voit lukea Tesla ketjua :+1:

11 tykkäystä

Mukava kuulla järkevää asiantuntijaa (Korkmania). Vaalikausien ylimenevästä talousnäkemyksestä aivan samaa mieltä. Kun hoidetaan yhteisiä asioita niin ei ole järkevää että joka hallitus sorvaa aivan omanlaistaan valtiontalouden linjaa.

Pragmaattiset pitkänajat tavoitteet kunniaan varttijulkisuuden, oman asian huutamisen ja vastakkainasettelun sijaan. :+1:

16 tykkäystä

Hitsin Rovio. Niin ”helppo” case, onnittelut monille :slightly_smiling_face: 55% tilipäivä taas.

21 tykkäystä