Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Kempower on kyllä jännä. Aina välillä menee sormi ostonapille, mutta sitten mietin noita kertoimia ja totean, että ei. Kurssi kyllä näyttää karkaavan koko ajan vaikka aletaan kyllä lähestyä semmoisia tasoja mitä en uskonut näkeväni vuosikausiin. Vähän myös ihmetellyt, että miksi tämä ei lopulta Mallisalkkuun tullut?

Sitowise ja YIT ollut ollut itselläkin pitkään tarkkailussa ja molempia positioita hiljalleen kasvatellut viime aikoina. Kuten @Perttu_Hamalainen totesi, niin voi sektorin elpymisessä vielä kestää, mutta sillä välin on hyvä siirtää panoksia potentiaalisiin voittajiin.

4 tykkäystä

Hyvä muistutus, jäänyt tämä helmi kokonaan pois tutkalta. Raksa ei ole kiinnostanut huippusuhdanteessa ollenkaan ja nyt sitä tosiaan olisi tarkoitus keräillä. Ihan mukavaa kasvua tehnyt ja osake lähes ATL hinnoissa. Hintahistoriaa ei vielä luonnollisesti ole kovin kaukaa. Tämä täytyy laittaa seurantaan.

5 tykkäystä

Nyt se on todistettu, kuinka kurjaa on keskiluokalla tänä päivänä. Itkuksi pistää, kun tällaista lukee.

16 tykkäystä

Juu… Se on ollut myös hyvä aika myydä kassavirtoihin, jos sijoittaminen perustuu kassavirtoja seuraamalla. Olisihan siinä voinut käydä niinkin, ettei liiketoiminta kehity ja lupaukset olivat turhia.

1 tykkäys

Mainos naapuriketjusta: yritetään taas aktivoida foorumin ylpeydenaihetta eli Ukraina-keräystämme, jossa jo 55 tuhatta euroa kasassa :clap:

36 tykkäystä

Jos joku olis kysynyt multa randomisti että muistatko milloin se Pariisin katedraali roihusi, olisin varmaan vastannut että ehkä pari vuotta sitten max. Mutta siitäkin on jo neljä vuotta.

6 tykkäystä

@_TeemuHinkula kiitos kun osallistuit, pitäisikö ottaa perinteiset reaaliosinkokahvit Ruoholahdessa joku päivä?

8 tykkäystä

:frowning:

14 tykkäystä

Kiitos itsellesi, kun nostit tuon keräyksen esille! Sattui tälle päivälle vieläpä sydäntä särkevä hetki töissä, kun eräs ukrainalainen oppilaani sai kesken päivän tiedon läheisen perheenjäsenensä menehtymisestä kotimaassaan. Ei tosin ilmeisesti rintamalla. Ei silti tunnu reilulta. :disappointed:

Kiitos kutsusta, otetaan vain! Menee kyllä todennäköisesti loppukesään, kun palasin juuri Suomesta takaisin keskisempään Eurooppaan. Valitettavasti tällä kertaa Helsinki ja Inden bileet ei osunut matkasuunnitelmaan.

Osarin julkistaminen Tukholmassa perjantaina voisi olla myös mielenkiintoinen kokemus, mutta ansiotyöt häiritsee passiivisten tulojen seurantaa. Laitan teille mun ensi vuoden lomat etukäteen, niin voitte sitten suunnitella osarit niiden mukaan.

26 tykkäystä

Tuntuu että nykyään moni yhtiö maksaa lainakorkoja, palveluja, vuokria tms. pääomistajilleen. Esteellisyyssäädöksiä tulkitaan ilmeisen väljästi tai veljet osaavat sopia hyödyn jakamisesta päätöksenteon ulkopuolella. Täytyy myöntää, että poiminnoissani yritän varoa näitä yhtiöitä.

2 tykkäystä

Tässä on OP:n Joona Heinolan ketjussa seurataan kansainvälisten yhtiöiden q1-tuloksia, joita OP seuraa. :slight_smile:

2 tykkäystä

TikTokissa tuli vastaan video jonka sanoma oli ”älä sijoita rahaa osakemarkkinoille, siellä ne vaan homehtuu. Niillä voi sen sijaan tehdä jotain järkevää. Kryptot on muuten taas nousussa”.

14 tykkäystä

Toinen mitä nuorille on siellä sanonut ”auktoriteetti” monesti on, että älkää laittako pieniä rahoja markkinalle, koska nehän tuottavat vain vaikka 5€.

6 tykkäystä

Just näin. Jossakin esimerkissä oli, että 1000e tuottanut 3kk aikana vain 200e eli “ei kannata”. Jos tuo on homehtumista, niin noilla prosenteilla voisin laittaa kaikki rahat homehtumaan. :joy:

32 tykkäystä

Itsekkin tiedän keskituloisen pariskunnan jonka lasten äitipuoli yrittää lasta saada lopettamaan jalkapallo harrastusta kun on niin tiukkaa, pääsiäisenä olivat toista kertaa tänä vuonna ulkomailla. Kyllähän nuo hinnan nousut perseessä tuntuu, mutta oikeasti tiukkaa, että kaupasta ei saa enää kuin puuroa jauhelihaa vaikka tulot on keskiluokkaa löytyy vika peilistä…

8 tykkäystä

On kyllä hurjaa miten usein kaupan kassalla edessä olevat pyytää jo melkein yhtä usein veikkauslappua kuin röökiä. Veikkauspisteiden piilottaminen ei lopulta tunnu suojelevan ihmisiä itseltään…

Ihmiset kertoo kyselyissä vähentäneensä kasvisten (?!) ja hedelmien syöntiä koska on niin tiukkaa. Oliko Keskon data kun kertoi makeisten myynnin kasvaneen maaliskuussa 30%. :woozy_face:

Rehellisesti, kun kävelee heviosastolla pottujen ja porkkanoiden kohdalle, miettii miten paljon säästäisi jos olisi viitseliäisyyttä käyttää kuorimaveistä ahkerammin.

22 tykkäystä

Löysin pelikirjan seitkytluvulta, millä voi varmaan pelata pörssin läpi! Valmiina tuloskauteen, koska itsehän tiedän mikä kannattaa ja mikä ei.

71 tykkäystä

Säätövoimaa

7 tykkäystä

Sitten on vastakohtana vihanneksille myös tämä einesten luvattu maa ja jengi ihan kirkkain silmin ostelee 5-6€ puoliraakaa täytettyä patonkia kaupasta. Puhumattakaan, että jotkut menee ihan ”ravintolaan” syömään kallista patonkia.

Tästä kotikaupungistani saa ma-la klo 11-16 keskustasta jokainen kansalainen hyvän monipuolisen lounaan jälkiruokakahvilla hintaan 5,80€…

9 tykkäystä