Inderesin kahvihuone (Osa 6)

Kyyn osalta varmasti moni koiranomistaja ei niistä nyt kotipihallaan järin innostunut ole. Ainakin täällä meillä viime vuonna yksi koira kuoli ja kaksi joutui hoitoon (toinen teholle).
Koirapopulaatio tässä lähiössä on alle 20.

1 tykkäys

Voi se auto olla vaurastumisen jarru, mutta niin on nämä päälle kasaantuvat kulutkin. Olen huomannut, että niitä on oikeastaan puoli vahingossa kertynyt lisää ja lisää. Erityisesti suoratoistopalvelut ja niihin liittyvät laitteet tulee kovin kalliiksi.

Olen nyt karsinut menoja ja olen yrittänyt hioa tämän talouden siihen pisteeseen, että saa paremmin rahaa taas säästöön ja sijoituksiin. Tämä myös erityisen tärkeää nyt, kun tuloni ovat taas nousseet palattuani opintovapaalta töihin ja on mahdollisuus saada talous oikeaan jiiriin. Toinen lapsi myös on tuloillaan. Kaikki kauppakuitit ollaan nyt kerätty kuukausien ajan talteen ja alan näitä excelöimään, että käsittää oikeasti mihin sitä rahaa menee eniten. Oikeastaan tuo kuitin kerääminen itsessään on jo nyt selkeästi vaikuttanut positiivisesti siihen, että käytämme perhetiliä vastuullisemmin (meidän 500€/kk budjetti ei ole meinanut pitää mitenkään ja tähän tuli herättyä alkuvuodesta). Plus ruoan tilailu (korona ja siitä jäännyt tapa) ja ulkona syöminen (koronatilanteen helpotuttua) on lisääntynyt aivan järkyttävästi.

Nämä kulut olen nyt karsinut viimeisten kuukausien aikana ylimäääräisenä ulos:
Kuntosali 39,90 €/kk (Ranne taas sen verran paskana, että pakko antaa täys lepoa. Meni taas penkatessa. Tasapenkki ei vain sovi tuolle yhtään, pitäisi tutkia. Seuraavaksi jollekkin salille kampanjaa hyödyntäen, kun tilanne selkeytyy. Muuten kotitreeniä, ulkosaleja jne).
Netlifx Perhe 15,99 €/kk
Viaplay Total 44,99 €/kk (Hintaa nostettu aivan törkeästi ja nyt jää Formulat katsomatta)
→ Vielä jää Disney+ (tämä sitten seuraavaksi tauolle ja sitten toinen palvelu kiertoon).
Ylimääräinen nettiliittymä iPadissa 29,90€/kk (tabletti pääasiassa kotikäytössä pojalla, netin voi jakaa puhelimestakin tarvittaessa).

Pankin luoton lyhennykset minim. 100€/kk (korko 9,595% ja lainaa 4k, jonka kuittaan kokonaan pois huomenna).

= pelkästään näistä yhteensä säästöä 200€/kk (+korkomenot/kulut jne), joka valuu säästöihin ja takaisin sijoituksiin myöhemmin.

Vähän tällainen sekalainen viesti tajunanvirtaa, mutta tällaisia kahvipohdintoja (sitäkin on tullut vähennettyä, meinaan kahvinjuontia).

23 tykkäystä

Itse hätkähdin kun kuulin radiosta rauhoittamisen tarkoittavan sitä, että eläintä ei saa tarpeettomasti tappaa. Mielestäni tämän pitäisi päteä kaikkiin eläimiin.

Selvennykseksi: Hiiren tappaminen lossalla ei ole tarpeetonta silloin kun ollaan asumusten tai elintarvikkeiden liepeillä. Itikan tappaminen käsivarrelta ei ole tarpeeton tappo jne.

8 tykkäystä

Niinhän uudistettu laki sallii kyyn tappamisen edelleen omassa pihapiirissä, joka on sinänsä kyllä aivan turha lisäys tuohon lakiin ja tekee vähän hötön tosta uudistetusta laista. Ei tarvisi sallia kyllä tappamista omalla tontillakaan.

Mutta yhtä kaikki oikeaan suuntaan ollaan menossa.

1 tykkäys

Torille? :see_no_evil:

3 tykkäystä

Odotan sitä päivää, kun tekoäly poimii Verneri-analyysiinsä otteita tästä viimesyksyisestä unestani:

13 tykkäystä

Jollen vallan väärin muista, niin joku kohtuullisen menestynyt sijoittaja on joskus sanonut ostavansa muuten samanlaisista firmoista sitä, jolla on vähiten kuvia vuosikertomuksessaan tjsp.

Nykyäänhän julkaiseminen on toki halvempaa, mutta onhan se hieman turhauttavaa skrollailla vuosikertomusta tai mitä tahansa rapsaa alaspäin ja etsiä varsinaista asiaa alun runsaiden kuvien ja hienojen visioiden jälkeen.

1 tykkäys

Sattuu sitä paremmissakin piireissä.

3 tykkäystä

Jos haluatte tietoa rahapolitiikasta, niin soittakaa vaan pilapuhelu Powelille. Pila oli siis tammikuussa tehty eli mitään ajankohtaista infoa tuosta ei saa.

2 tykkäystä

Jaahas, salkussa 2000kpl Nordeaa päivän päätteeksi ja viputuotteiden gearing mukaan laskettuna Nordea altistus 100k, ja koko homma vielä rahoitettu marginaalilainalla.

Meni vähän överiksi.

Mutta saahan tästä osinkoa (sovittaa pöljän hattua päähän).

Three dirty words in stockmarket, LSD, leverage, shorting and derivatives - Cliff Asness.

Onneksi vain 2/3 osuu.

43 tykkäystä

Twitter-kansa on tuon puhelun jo feikiksi todistanut.

Ja näinhän se on, että olisi varsin omituista, että Ukrainan presidentti soittelisi randomisti USAn keskuspankin pääjohtajalle, ja vielä oudommalta tuntuisi, että pääjohtaja lörpöttelisi hänelle tulevia korkopäätöksiä.

5 tykkäystä
8 tykkäystä

Mitä pappi teki?

24 tykkäystä

Taitaa Fortumilla olla kiire kahmia rahansa takaisin viimeisen vuoden takaisten temppujensa takia…

Eilen tuli lasku. Huomenna on jo eräpäivä.

Ninja-edit: Tosin, nyt kun tutkailen tarkemmin, niin ehkäpä syyllinen onkin postin “välitämme” kampanjassa, jossa lasku taisi välittyä ympäri suomen kolme kertaa, laskuhan on päivätty 12.4…

1 tykkäys

Luulin että kukaan ei enää halua kotiinsa etanapostia :astonished:

1 tykkäys

Totta puhuen, en ole edes varma miksi tämä ei ole jo e-laskuna. No, pitääpä tässä se vaihdella siihen muotoon kunhan muilta kiireiltä kerkiää.

1 tykkäys

Perinteisen kaavan mukaan kirkkoherra täytetään kahvilla ja voileipäkakulla. Kerma- ja kinuskikakkua tulee upota useampi pikkulautasellinen.

Santsilautasesta kieltäytymisen perustelu arvioidaan, samoin kyky vastustaa emäntien tuputuksia ja isäntien viittoiluja pöydänjalan suuntaan.

9 tykkäystä

Ei auttaneet kultamekot eikä somekoppelot. Foorumin taannoisen lätkäveikkauksen selvä voittaja ja nyt myös tämän vuoden Suomen mestari on…

Hockey Mascot Sticker by Tappara Hockey Mascot Sticker by Tappara

Onneksi olkoon Tapparan kannattajille!

31 tykkäystä

Yllättävän vähän tänään ollut Nordea aiheisia viestejä eri ketjuissa. (Kaikki lukematomat vihdoin scrollattu läpi).

11 tykkäystä

Ai että, herättää lämpimiä muistoja, good times.

Pitää vaan myydä Nordeat ja ostaa QT.

18 tykkäystä