Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Oon aina välillä nostellut esiin sijoitusteoriaa että sentimentin parantuessa siirrytään EV/EBITDA:sta puhumaan EV/Sales:ista tai kuplan ollessa kovimmillaan kommenteissa vilahtaa EV/TAM. Sentimentin heikentyessä palataan P/E-lukuun ja ihan pohjilla taannutaan jopa P/B-lukuun, kun ainoastaan konkreettisella taseella uskotaan enää olevan arvoa.

En tiedä Nesteen valuoinnista mitään, mutta tämän kokemusperäisen mittarin mukaisesti pohjat eivät voi olla enää kaukana :cowboy_hat_face:

49 tykkäystä

Hmhmh nuo on vain multippeleita joiden pitäisi ilmentää… kassavirtoja.

P/E 10x on periaatteessa kansankielinen tapa ilmaista, että yhtiön kassavirtojen kasvu ei luo arvoa suhteessa 10 % pääoman tuottovaateeseen tai että yhtiö ei kasva lainkaan jne. :smiley:

Mutta toki arkikielessä tuossa kommentissasi on perää! :smiley:

Nesteen oma pääoma on piirun vajaa 11 EUR per osake eli… tässäkin mielessä pohjat olisi lähellä! :smiley:

15 tykkäystä

Mallisalkun isoimmat hankinnat ovat ottaneet vähän hittiä. :face_with_peeking_eye:

30 tykkäystä

Vielä on Kamuxilla näytön paikka, kun osari antamatta! Kieltämättä, nyt sieltä vielä huono raportti ilmoille niin voi taputtaa itseään selkään, että lyhyellä tähtäimellä salkkuni ei ollutkaan paskin Q1 salkku. :smiley:

14 tykkäystä

Joo Neste on mallisalkun Harvia nro 2 (no ei niin paha tokikaan kun tappiot realisoituu myydessä)

2 tykkäystä

Saako kysyä @Farseer , miten onnistuit tässä häviämään rahaa, jos nyt katsoo kurssikehitystä osingon “väärän” irtoamispäivän jälkeen :slight_smile:

4 tykkäystä

Tästä hepusta oli joskus täällä videoita, naama näytti tutulta. Ilmeisesti tienasi ihan kohtuullisesti huijauksillaan.

1 tykkäys

Itse uskon että Kamux parantaa kuin sika juoksua, toki Q1 oli pakkasen panema… mutta nyt kun kesään on päästy niin autokauppa käy kivasti ainakin julkisten lukujen valossa.

1 tykkäys

Viesti hukassa. Liittyen strategiaan, tavoitteeseen ja oheistukseen. Jos oikein muistan @Mauri kirjoiti viestin.
Viestissä oli vertailu kuva jääkiekkojoukkueen tavotteisiin.

Oliko sittenkin tämä jääkiekkomies @_TeemuHinkula n viesti:

2 tykkäystä

Tänään asuntolainan korontarkistuspäivä (12kk euribor).

Odotin kyllä pikkaisen kovempaa pudotusta (kokonais)marginaaliin kuin 4,25 > 4,05. :grin: Ei tää nyt vielä hurraahuutoja herätä saati laske lainamenoja juurikaan. Ihan pelletasolla ollaan edelleen. Vuodessa korot eivät laskeneet juuri lainkaan.

5 tykkäystä

Nordealla tänään hesulissa osakesäästöpäivä ja välityspalkkiot max 1€.

1 tykkäys

Takavuosina nuorempana sijoittajana ihmettelin, miksi eräällä tunnetulla, hiukan eksentrisen nerolla ammatti-sijoittajalla ei ollut salkussa yhtäkään suomi-osaketta. Nyt kokeneempana ymmärrän häntä, täällähän on umpisurkea valikoima, huolimatta informaatio-edusta.

9 tykkäystä

Ajoitus on kieltämättä vaikea laji. :arrow_upper_right: :arrow_lower_right:

image

image

image

50 tykkäystä

Salaa toivon (ja kaikella hyvällä Thomas :grinning:), että Inderes olisi nyt pahasti metsässä myös KH Groupin suhteen. Eli muuttivat suositustaan pohjilla. Sen verran on ruma punainen rivi salkussa, enkä vielä myönnä tehneeni huonoa osakepoimintaa. Olo onnyt kuitenkin kuin peuralla ajovaloissa. Epätoivoisesti yritän löytää makrodatasta valonpilkahdusta, että kyllä tämä kääntyy. Jos ei nyt vielä, niin syksyllä sitten.

7 tykkäystä

Uutta Oldenburgia, jälkipyykki InderesPodin tiimoilta jatkuu.

https://www.seligson.fi/sco/suomi/phoebus/blogi/vko-20-24-parhaat-osakkeet-yhtiox/

Aika rapsakka väite muuten: ”Painottaisin siis laatua nykyistäkin enemmän ja jättäisin todennäköisesti ”OK-laatuisia mutta erittäin halpoja” yhtiöitämme enimmäkseen pois (kuten Fortum, Nokian Renkaat, Oriola, Exel, Harley-Davidson ja H&M), vaikka jokaisen aito arvo on minusta vähintään kaksinkertainen nykykurssiin nähden.”

31 tykkäystä

Ruotsissa inflaatioluvut laskivat odotuksia nopeammin huhtikuussa. Voi olla, että elokuussa jatkuu Riksbankenin koronlaskut. Lähtisikö rakennusala nousuun siellä vihdoinkin?

“Luvut olivat hyviä uutisia keskuspankille, joka laski ohjauskorkoa 25 korkopistettä 3,75 prosenttiin viime viikon kokouksessaan. Lasku oli ensimmäinen Ruotsissa kahdeksaan vuoteen.”

4 tykkäystä

Kiitos tästä. Mielenkiintoinen osake. Panen mietintään.

1 tykkäys

Menneisyyden menestys ei ole tae tulevasta tuotosta eikä pysyviä kilpailuetuja ole tämänlaisissa jatkuvan kilpailun ympäristöissä:

Mallisalkku oli kieltämättä loistava löytämään valtavaa ylituottoa 10-luvun nollakorkoympäristössä, mutta on hyvin mahdollista ettei 20-luvun ympäristössä enää pärjätä.

29 tykkäystä

Onko toi van Valen sukua Van Halenille?

6 tykkäystä