Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Kappas, parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Tämän toki olisi voinut tehdä useita vuosia sitten.

27 tykkäystä

Oma kommentti:
Onko vika sähköautossa vai -laturissa, aika näyttää mistä kyse.

Tuollahan on ainakin K-latauspiste, onko sitten Kempowerin, ainakin Kempower toimittaa heille.

1 tykkäys

Kaleva tietää kertoa, että valokaari asennuksen takia:

K-Lataus diili oli uusi joten ei pitäisi olla Kempowerin laturi vielä. Ellei sitten ihan uusia oltu jo laittamassa. Siemensejä ovat aiemmin käyttäneet.

2 tykkäystä

Löytyykö täältä vielä Efecten osakkeenomistajia? Sain saapumisilmoituksen Postissa odottavasta lähetyksestä lähettäjältä Roschier Asianajotoimisto. Hetken ihmettelyn jälkeen keksin, että tämä voisi olla jokin tiedoksianto Efecten osakkeiden pakkolunastuksesta, mutta ehdin Postiin vasta ensi viikolla. Onko kukaan saanut vastaavaa viestiä?

Nimimerkki Ei kai kirje lupaa raastupaa? :sweat_smile:

EDIT:

Kiitos tiedosta, @ostaja :pray:

En tunne lunastuslainsäädäntöä, mutta siellä lienee sitten jotain todisteellisesta tiedoksiannosta.

1 tykkäys

Sama lappu tuli tännekin. Ihmettelin tuota miksi pitää postista hakea ja vielä postiennakolla. Vielä hakematta.

1 tykkäys

Aika näyttää kumpaan olisi kannattanut sijoittaa, mainitsemaasi Volvo Cars AB osakkeeseen vai kuvalla viittaamaasi AB Volvo osakkeeseen. Jälkimmäinen on tunnettu maansiirtokoneista. Palataan tähän vuoden päästä.

10 tykkäystä

Kauheeta mussutusta täällä ollu tuosta mallisalkusta :smiley: Jos jollekin pitäisi oma ketju perustaa nii sit tuolle missä ihmiset voisi kritisoida rauhassa tai vielä parempaa, antaa rakentavaa palautetta.

3 tykkäystä

Meneekö se nyt niin notta ns. veliosakkeet ovat veljiä ostettaessa mutta velipuolia myydessä? :thinking:

16 tykkäystä

Mallisalkku-naljailuissa on jonkin verran huumoriakin mukana, ainakin minulla. Jos vakavammin puhun, sehän on ollut suurmenestys: 13 vuoden aikana 17% vuosituotto, vaikka tämä hetki tuskin on otollinen hetki salkkujen välietapiksi. Chapeau!

2021 oli kliimaksi ja salkunhoitajat tiesivät että arvostuskertoimet venyvät jo älyttömyyksiin. Hirveästi ei kevennelty, mutta paitsi että se oli hankalaa suosituksien vuoksi, käsittääkseni salkun strategiana on yleensä ostaa kohtuuhintaan hyviä yhtiöitä ja pitää niitä melko pitkään, luottaen siihen että vaikka arvostukset lyövät välillä yli, lopulta bisnes kasvaa sisään arvostukseensa.

On ihan selvää, että jos salkku olisi aloitettu kesällä 2021, koostumus olisi ollut paljon konservatiivisempi. Joku voi kritisoida että mitään tekemättä nykyinen salkku ”ostetaan joka päivä uudestaan”, mutta se taas on tyyli, jossa riskinä on luopua yhtiöistä liian aikaisin.

Viimeisten kolmen vuoden aikana on ollut vaihtelevia kauppoja, epäonnistuneet saavat tietenkin enemmän huomiota ja hyvät hukkuvat uuden, nihkeän yleisnarratiivin akanvirtaan. Sijoitusmaailma on brutaali paikka, jossa gurun asema pitää ansaita koko ajan uudelleen. Buffett oli oikeasti masentunut joskus 99-00 kun niin moni haukkui häntä menneisyyden mieheksi joka ei ymmärrä uutta aikaa. Lindström sai aivan valtavaa pilkkaa 08-09, kun heidän mallisalkkunsa oli rajusti miinuksella tammikuun 2007 aloituksesta. Lyhyt aikaväli ei välttämättä kerro paljon, mutta siihen aina keskitytään. Analyytikoiden kimpussa on vielä kaiken maailman pumppaajia. Kova maailma.

60 tykkäystä

Allekirjoitan täysin! Huumorilla itsekkin tulee (turhan usein) naljailtua, vaikka arvostus on mittava! Alaspäin ei pidä koskaan vittuilla tai lyödä, ja siksi Mallisalkulle ja sen tiimille se on mielestäni toisinaan sallittua. Pesevät meinaan ainakin omat tuottoni mennen tullen ja palatessaan :smiling_face:. Mielellään näen tuottoketjussa moisia lukemia tuulipuvuiltakin, edes puolella tuosta aikahorisontista.

Ps. Silti muistetaan, että tyytyväisyys tappaa kehityksen :wink:

19 tykkäystä

Sentimenttiin sopivaa tekoälymusiikkia:

14 tykkäystä

Onko Tokmannin ruokakauppa-business noin suurta?
Meidän pikkukylän Tokmannissa on vain pitkään säilyvää hyllyruokaa, karkkia ja kahvipullaa. Käyvätkö ihmiset ruokaostoksilla tokmannilla? :thinking:

4 tykkäystä

Salkunrakentaja on tehnyt jutun John Neffistä. :slight_smile:

Kirjassaan hän pyrki osoittamaan, että sijoituspäätökset tulee tehdä vahvojen fundamenttien pohjalta, ei spekulaatioiden. Hän kannustaa sijoittajia pitämään sijoitusstrategiansa yksinkertaisina ja selkeinä, välttäen monimutkaisia ja spekulatiivisia lähestymistapoja.

”Arvostelukyky tunnistaa tilaisuudet, rohkeus antaa sinulle mahdollisuuden elää niiden kanssa, kun muu maailma ryntää toiseen suuntaan. Meille rumat osakkeet olivat usein kauniita”, hän sanoi kirjassaan.


Ja Yhdysvaltojen @_TeemuHinkula:sta:

Lynch painottaa – kuten niin moni muukin sijoitusguru – sijoituskohteen perusteellista ymmärtämistä. Hän on kertonut löytäneensä parhaat sijoituskohteet tutusta ympäristöstään, esimerkiksi tuttujen kanssa jutellessaan. Lynchin mukaan sijoitettavaksi yritykseksi kannattaa valita sellainen, jota voi johtaa ”kuka vain idiootti”.

7 tykkäystä

Tuo on siis päivittäistavaran osuus.

Päivittäistavaroihin luetaan elintarvikkeet ja päivittäin käytettävät kulutustavarat, joita hankitaan ruokaostosten yhteydessä. Näitä ovat teknokemian tuotteet, kodin paperit, tupakkatuotteet, lehdet ja päivittäiskosmetiikka.

3 tykkäystä

Itse en ole kyllä yhtään huolissani siitä että tänne ylikansoitetulle mikromuovin täyttämälle pallolle syntyisi yhä vähemmän ihmisiä… Toivottavasti tämmöinen trendi kiihtyisi niin jäisi tuleville sukupolville jotain muutakin kuin saasteinen pallo.

Kyllä sun pitäisi olla enemmän huolestunut tällaisesta graafista kuin siitä että populaatio ei kasva exponentaalisesti…

Aivan hemmentin hyvä olisi jos populaatio nyt tippuisi vaikka 1/3 osaan

Tuolla vähän enemmän tutkittavaa kuka haluaa tutustua aiheeseen:

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(24)00550-6/fulltext

Jos 1950-luvulla oli 2,5Miljardia ihmnistä ja nyt 8Miljardia niin mikä se sun huolenaihe on? Sekö kun näitä maapallon resursseja ja sotkemista ei tulevaisuudessa ehkä harrasteta nykyistä enemmän…

Jossain Pakistanissa; Intiassa/ etelä-aasiassa kun pyörii suurkaupungeissa niin voi vähän mieli muuttua tuon populaation kasvun suhteen. Tuskin nyt useampiin vuosikymmeniin löytyy mitään ratkaisua jolla saataiisiin luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä, riittävästi puhdasta vetta ja ruokaa ihmisille… ilman että niillä on luonnolle haittavaikutuksia. ja kun joskus sellaista keksitään niin tuon olemassa olevan kuonan poistuminen ekosysteemistä vie aikaa ties kuinka kauan…

25 tykkäystä

Meidän kylän iso Tokmanni myy kyllä kaikenlaisia tuorepuolen elintarvikkeita: leipää, kasviksia, lihaa, kalaa, meijerituotteita, eineksiä jne. Ja lisäksi myös pakasteita.

1 tykkäys

Salkunrakentaja on tehnyt jutun Kari Wahlroosista, joka vaurastui mukavasti OneCoineilla.

OneCoinissa oli vauhdikasta meininkiä ja menoa; vähemmän faktaa, intoa, pumppausta ja puhdasta huijausta.

Wahlroos on ollut mukana edistämässä kyseenalaista kryptovaluutta OneCoinia, koska sitä on syytetty pyramidihuijauksesta. Hän on toiminut OneCoinin globaalina lähettiläänä ja on ollut aktiivinen verkostomarkkinoinnin tapahtumissa ja koulutuksissa ympäri maailmaa.

Tässä vielä yksi legendaarinen pätkä OneCoinista:

11 tykkäystä

Lisäksi entisajan maailmassa lapset olivat vanhempiensa eläkevakuutus.
Syytinki näkyy edelleen olevan olemassa:

Hyvä että pykälät ja oikeuskäytäntö on edelleen voimassa, sillä näitähän saatetaan vielä tarvita.
Olisikohan tämä sovellettavissa jotenkin myös nykyajan urbaaniin todellisuuteen?

Tästä pääsemme vain pienen aasinsillan kautta erääseen anekdoottiin liittyen vanhuuden rahoitukseen ja pieleen menneisiin sijoituksiin (onneksi me emme tee sellaisia :wink: ):

2 tykkäystä

Jälleen kerran, ei mitään uutta auringon alla, oman aikansa kryptot:

3 tykkäystä

Näitä nyt on säännöllisin väliajoin… Oli Kailaluoman Wincapita ja sitä ennen Petteri Jussilan ternimaitokapselit, Zinzino verkostomarkkinointikusetus. One coin jne…
Madofin huijaus oli ehkä kaikkein taidokkain:)

Aina löytyy seuraavat hommaan uskovat ja se on rahat pois.
Osa pyramidi huijauksia ja osa Ponzi…

5 tykkäystä