Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tuolla sillalla olisi melko pieni merkitys Suomen viennin tai tuonnin tarpeissa. Suurten voluumien ollessa kyseessä merikuljetukset ovat halvin/tehokkain ja ympäristöystävällisin tapa toteuttaa kuljetuksia. Silta ja Ruotsin tieverkko kuitenkin on hyvin rajallinen kapasiteetiltaan puhumattakaan maantiekuljetusten korkeammista kustannuksista.

Toki sillan kautta saataisiin tavaraa liikkumaan ja saattaisi muullakin tapaa olla hyödyllinen. Mutta isoa kuvaa se ei taitaisi oleellisesti muuttaa ja siten hankkeen kannattavuus on syytä arvioida tarkasti toki huomioiden monenlaiset muutkin näkökulmat kuin pelkän talouden. Lähialueille tuolla varmasti olisi paljon positiivisia vaikutuksia.

4 tykkäystä

Kiitos näistä linkeistä :+1:

Näistä heräsi kysymys Autozonesta, minkä molemmat nostivat esiin. Firma on ostanut omia vuosikymmeniä melkein 8,7%:n vuositahtia, mikä on itsessäänkin ihan kunnioitettavaa. Mutta kun se firma on samalla kasvanut kovaa tahtia kokonaistuoton ollessa kahdenkympin hujakoilla! Kun noin kovaan ostotahtiin firman arvostus ei voi olla kovinkaan paljon yli kympin P/E:n, niin tämä on se kysymys: miksi markkina on arvostanut kovaa kasvavan firman noin alas?

1 tykkäys

Uumajasta on raideyhteys Ruotsin ja Norjan suuriin satamiin. Esimerkiksi junamatka Uumajasta Trondheimiin tai Göteborgiin on huomattavasti nopeampi kuin laivamatka. Jos kumipyörillä liikutellaan, niin on siinä kuitenkin E4, mutta eiköhän se rahti ennemmin kiskoilla kulje.

https://nurminenlogistics.com/fi/uutishuone/nurminen-logistics-laajentaa-ruotsissa-haaparannasta-ja-uumajasta-goteborgiin-ymparistoystavallisesti-raiteita-pitkin/

Ainakin Nurminen Logisticsin mainospuheissa riittää uskoa Ruotsin rautatieyhteyksien hyödyntämiseen.

1 tykkäys

Komea kokoelma ja oikein miellyttävä puhelinkäyttäytymismalli. :slight_smile: Pitää itsekin yrittää skarpata, vähintään tuohon 3 vuoden välein vaihtamiseen, tosin helpommin sanottu, kuin tehty…

Itselläni on kaapissa tallessa listaamistani puhelimista enää LG KU990 Viewty, Samsung Omnia HD i8910 ja Nokia Lumia 1020. Kaikki ehjiä ja toimivia, jos vain akuissa riittää vielä löpöä. Erityisesti Lumia 1020:n kamera oli aikoinaan aikaansa edellä, siksi tykkään säilyttää sitä.

Saapa muuten nähdä, koska fyysinen näppäimistö tekee paluun älypuhelimiin, eihän näihin mitään uutta enää oikein keksi, niin pian käydään varmaan kierrättämään vanhoja hyväksi todettuja ominaisuuksia.

Nostetaan täälläkin… Helsingin pörssin ainoa “puhdas” tekoälyosake Aiforia tulee ROASTiin🔥 perjantaina! Kerään tuttuun tyyliin yleisökysymyksiä: mieluummin pahoja!

29 tykkäystä

Kävin Sokoksen ruokakaupassa. Huikentelin ostamalla muun muassa lasagnea lounasbaarista sekä rasiallisen mansikoita. Löydettyäni lyhyen kassajonon ja päästessäni vuoroon minua tervehti nuori mies. ”Hei”, hän sanoi, katsoen syvälle silmiini ja huokuen koko kasvojensa mitalta positiivisuutta. Piippailessaan tuotteita hänellä oli koko ajan rennon luonnollinen hymy. Hän ei viskonut tuotteita vaan kohteli niitäkin kunnioittavasti.

Jossain vaiheessa hän identifioi jäljellä olevista tuotteista lasagnen ja mansikat, noukkien ne peräkkäin. ”Haluaisitteko että laitan lasagnen ja mansikat pieniin pusseihin?”, hän kysyi. ”Nerokasta”, ajattelin. Sen sijaan että töksäyttäisi ”laitanko nämä pieniin pusseihin” laittaen minut kiperään valintatilanteeseen oman turvallisuuteni ja luonnon kuormittamisen välillä, hän hienovaraisen lempeästi ohjasi minut valintaan joka on kannaltani paras. ”Joo voishan ne laittaa”, kakaisin helpottuneena.

Näppärin sormin hän alkoi pussittaa tuotteita, jutustellen samalla, kuinka varsinkin lasagnen kannen reunasta saattaa usein vuotaa hieman nestettä. ”Mansikatkin voi räjähtää reppuun”, uskalsin murjaista. Hän naurahti juuri sopivasti, ei ylenpalttisesti, ja kertoi näin käyneen hänelle hiljattain. Hiljaa mielessäni en tätä uskonut, mutta sekin oli tietenkin juuri oikein sanottu.

Lopuksi hän katsoi vielä kerran silmiini ja sanoi ”kiitos, ja oikein aurinkoista päivänjatkoa”.

Suomalaiset ovat insinöörikansaa jonka asiakaspalvelu jää usein lapsipuolen asemaan. Tämä myyjä sai minut tuntemaan, etten ole vain osa kassan läpi virtaavaa geneeristä ihmismassaa vaan ihminen, joka otetaan huomioon. Jokainen millimetri hänen asiakaspalvelussaan oli mietitty viimeisen päälle. Tuli mieleen joku Bill Clinton kättelemässä äänestäjiä. Hänestä kuullaan vielä.

91 tykkäystä

Voisko teslaketjusta ottaa ton 30 min rajan pois?
Se toi sisältöä ja viihdettä iltoihin , nyt se on ihan kuollut koko ketju.

Pliiiis tesla takas

1 tykkäys

Se ei välttämättä tunnu siltä aina, mutta kyllä nämä rajoitukset on ihan yhteisön jäsenien, foorumistien, moderaattorien ja sijoittajien hyvinvointia ajatellen tehty.

43 tykkäystä

Nousee kysymys mikä olisi ylityksen arvo, voi esim rekalle lienee 200-400euroa, henkilöautolle 100+ euroa(Laivalippu tai kierto haaparannan kautta ja kulunut työaika) ja jos siltatulli voisi olla 100euroa esimerkiksi niin ei ole liian kallis, niin jos tuo olisi velkarahalla rakennettu, niin korot ja lyhennykset tietulleilla, tulo vähintään useita kymmeniä miljoonia vuodessa, todennäköisesti 100milj+.
Tyypillisesti sillat antaa valtavan piristysruiskeen taloudelle, ainakin paikallisesti, sen molempiin päihin, mikä on sen arvo kymmeniä miljoonia vähintään kuitenkin.
Periaatteessa ainakaan, kokonaistaloudellisesta kannattavuudesta ei liene epäilystä, riskejä on ja isot summat kyseessä ja julkinen hanke, ympäristövaikutukset, niin etenemin hidasta. Kun/jos se on valmis 20v kuluttua ihmetellään miksei tehty jo 20v aikaisemmin.
Jo 1920-luvulla alkuvuosina meni aurattu autoille tarkoitettu jäätie Vaasasta Uumajaa usean talvena.

5 tykkäystä

Maailmassa on noin 773 miljoonaa ihmistä, jotka eivät vieläkään osaa lukea:

Välillä kun nettikeskusteluita seuraa, niin toivoisi tuon luvun olevan korkeampi :smiley:

19 tykkäystä

Hyvä ajoitus Roastilla.

SISÄPIIRITIETO: AIFORIA TECHNOLOGIES OYJ AIKOO TOTEUTTAA SUUNNATUN OSAKEANNIN KERÄTÄKSEEN ALUSTAVASTI VÄHINTÄÄN NOIN 7 MILJOONAA EUROA NOPEUTETUSSA TARJOUSMENETTELYSSÄ

43 tykkäystä

Vielä jokin aika sitten sauna oli uuden tilan ensimmäinen rakennus. Tällä hetkellä Suomessa on yli 3 miljoonaa saunaa. Täältä foorumilta sauna on kuitenkin puuttunut.

Haarumin keskustelu lienee syytä pitää enimmäkseen Harviassa ja sen liiketoiminnassa. Kahvihuoneella puheenaiheet taas päätyvät usein esimerkiksi työhön, päivän uutisiin ja toisinaan myös politiikkaan. Kiinnostavat aiheet hukkuvat helposti viestien paljouteen.

Saunassa riisuudutaan rooleista. Tasavertaisuus ja toisten kunnioittaminen ovat avainasemassa. Aiheena on koko elämänpiiri. Helpointa on varmaankin aloittaa saunomisesta, sillä se yhdistää kaikkia paikalla olijoita. Saunassa voi tietenkin olla myös hiljaa. Tärkeintä on, että sauna on olemassa.

Dokumenttisarja saunakulttuurista ympäri maailman, linkki olikin jo Haarumilla:

Kirja saunan terveysvaikutuksista:

Olli Halosen pari viikkoa sitten ilmestynyt laulu saunomisesta:

Sauna voi pelastaa maailman – Tuntematon saunoja Saunassa ympäri maailmaa -dokumentissa

Saunalta saa kaiken ja sille myös antaa kaiken – Toinen tuntematon saunoja dokumentissa

Saunan rakentaminen on kuin puiden istuttamista – Kolmas tuntematon saunoja dokumentissa

11 tykkäystä

Tämä ei ehkä tarvitse omaa ketjua, niin siirsin tänne Kahvihuoneelle. :slightly_smiling_face:Luulen, että liputtajakin ajatteli samaa. :slight_smile:

Mun mielestä tuo sun viesti on just hyvä ja tuo rentoa meininkiä Kahvihuoneelle.

1 tykkäys

itsellä Doogee merkkinen älykännykkä,maksoi 5 v sitten 134 €,hyvin toimii vielä vaikka akku on jo parhaat päivänsä nähnyt.Tuli vain mieleen kun näytti että moni vaihtaa puhelimensa melko usein että onko tuo nyt yhtään sen kannattavampaa kuin aurinkopaneelien asentaminen.Eipä silti joku sijoittaa autoon,joku kännykkään,jotkut aurinkopaneeleihin,yleensä vain kuulee heti itkua kuinka paneelit ei koskaan maksa itseään takaisin.Jokainen taaplaa tyylillään,se sallittakoon,tuli vain mieleen.

2 tykkäystä

Onko muilla Monsteria salkussa? Tänään tuli itselle pankista ostotarjouskirje. Harkinnassa pitäisikö tarjota omia myytäväksi tuolla maksimi hinnalla. Muuten tämä on kyllä aikoinaan itselle ostettu ikuisuusholdiin.

Jos väärä ketju niin voi siirtää

Täähän on siis jokin ylimääräinen omien osto eli ostavat max $3 miljardilla (markkina-arvo $55 miljardia). En kyllä heti osaa sanoa miksi toteutetaan tuolla tavalla eikä vaan osteta laidasta kuten yleensä.

E: Löytyy kyllä maininta johdon myynneistä tähän liittyen mutta ne olisivat näköjään vain reilu prosentti koko buybackin arvosta.

Kyllä. Hieman tosiaan toteutus on normaalista poikkeava.

Lähinnä itsellä ajatuksena jos hyväksyvät markkinahintaa korkeamman tarjouksen niin ostan takaisin halvemmalla.

Varmaan asiaa kannattaa lähestyä siitä näkökulmasta, että onko Monster omasta mielestä huomattavasti yliarvostettu suhteessa tulevaisuuden potentiaaliinsa. Jos päätyy tähän tulokseen, niin kannattaa myydä ja jos on sitä mieltä, että ei ole, niin ei myy. Itselläni oli viime kesänä Verizonin kanssa sama tilanne, että tuli tender offer myydä osakkeet. Kurssi mateli tuolloin muistaakseni 30 - 35 dollarin maastossa, eli mielestäni “aliarvostusalueella”. Ilmeisesti johto oli buy back ohjelman suhteen samaa mieltä, kun tender offeria ehdottivat. En myynyt, vaan ostin lisää ja lopulta luovuin potista 40-41 dollarin hinnalla alkuvuodesta aliarvostuksen purkauduttua.

1 tykkäys

Soisin osto/myyntiketjussa esiintyvän oman viestin lainaamista sille vastaamisen sijaan. En klikkaile auki käyttäjien vastauksia itselleen, jossa tyyliin “nämä myyty ja pikavoitot kotiin” ilman mainintaa osakkeesta.

Lainauksessa näkyisi heti, mistä lapusta on kyse. Eipä tuossa ketjussa syvempää informaatioarvoa ole muutenkaan, mutta tämä helpottaisi nopeaa silmäilyä.

17 tykkäystä

Tämä kaffehuone sopii varmasti parhaiten määritelmääsi, mutta koska sana on vapaa, myös talous ja uutisointi keskustelua on verrattain paljon - politiikkaa ei onneksi niinkään. Ja yhtä lailla väittelyä saattaa olla toisinaan, mutta onneksi harvemmin mitään kovempaa kinastelua.

Kahvihuoneisiin on toki tullut jo yli 80 000 viestiä, joten jos keskustelun aihe ei saa nopeasti siipiä alleen, se saattaa hukkua muun höpöttämisen sekaan niinkuin jo mainitsitkin.

2 tykkäystä