Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Arg itsellä on mennyt tähän sijoittaminen ihan ohi. Ollut katse liikaa kroonisesti kalliissa SP:ssä tai pellehermanni-hesulissa. Mutta myöhäistä tuota nyt enää on ostaa, ytd +50% plussalla vitun kusetusmarkkinat ja kriisit saatana.

19 tykkäystä

Korona keväänä ostin reilusti Nasdaqia mutta menin myymään 2/3 positiosta jenkkivaalien jälkisotku dipissä kun lainoitusaste tuli vastaan. Tässä jäi melkein 5 numeroinen summa rahaa pöydälle.

15 tykkäystä

Vanhassa Kahvihuoneessa oli juttua LähiTapiola omaeläke säästämisen lopettamisesta ja varojen nostamisesta. Ilmeisesti ei onnistu ihan helposti joten Onko jollain rahaa kiinni vastaavassa paikassa ja mikä on sijoituskohde? Mietin, että jos varoja ei saa nostettua niin laitan pienen summani kiinni riskiseen kohteeseen . Intiaan suuntautuvaan tms
Oma tuotto 15 vuodessa 100%

Päräytän toistaiseksi joulukuun tyhmimmän kysymyksen, johon saan varmasti viisaan vastauksen joltain arvon foorumilaiselta: miten täällä foorumilla voi vastata toiselle käyttäjälle lainaten hänen tekstiään? :smiley:

Yritin ja tein mielestäni oikein, mutta epäonnistuin ja ihmettelin, mitä tein väärin tai jätin huomiotta.

Laitetaan aloittelijan piikkiin vielä, vuosiin en ole foorumeille kirjoitellut ja nyt kun sitten aloitin, niin tunnen itseni jo vanhaksi, kun ei tunnu osaavan, vaikka perushuttuahan tämäkin pitäisi olla.

2 tykkäystä

Maalaa käyttäjän tekstistä pätkä jonka haluat, ja sivu automaattisesti tarjoaa sinulle “Lainaa” painiketta :slight_smile:

4 tykkäystä

Moikka!

Auttaisko tämä ohje? :slight_smile:

5 tykkäystä

Kappas mokomaa, olikin liian helppoa, kiitoksia! :slight_smile:

4 tykkäystä

Kiitos tästäkin, en aikaisemmin spotannutkaan kyseisiä ohjeita, minäpä lukasen läpi. :+1:

2 tykkäystä

Mietin tässä aikani kuluksi menneitä aikoja niin tuli mieleeni BRIC-maihin sijoittaminen. Idea oli simppeli, Brasilia, Venäjä, Intia ja Kiina muodostivat kehittyvien nopean talouskasvun maiden ryhmän ja ajateltiin, että nopean talouskasvun myötä sijoittajat tulevat hyötymään merkittävästi. Ryhmään liittyi myöhemmin vielä Etelä-Afrikka, jolloin ryhmän nimi muutettiin BRICS-maiksi. Erinäisistä syistä johtuen näihin sijoittaminen ei ole enää niin muodissa.

Tämä maaryhmä on yhä olemassa omana ryhmänään ja haluaa laajentua ottamalla mukaan uusia maita. Ajatuksena on luoda vastavoimaa “länsimaille” ja dollaripohjaiselle talousjärjestykselle. Tähän ryhmään kuuluu yli 40% maailman väestöstä.

Olkoon tämä muisteleminen hyvä esimerkki hajauttamisen merkityksestä, vaikka joku markkina vaikuttaisi kuinka hyvältä tahansa, maailma ympärillä voi muuttua ja sijoitusidealta voi kadota pohja. (Ääriesimerkkinä näistä tällä hetkellä Venäjä, jolla oli takanaan loistavia tuottoja osakemarkkinoilla, kunnes sodan myötä pörssi suljettiin.)

1 tykkäys

Tuosta linkki-ikonista saa myös lainattua koko viestin kun esim. Firefoxilla saa puhelimella linkin clip boardille niin sieltä se on helppo pasteta viestilaatikkoon :slightly_smiling_face:

2 tykkäystä

Tuli itsekin luettua nuo foorumin ohjeet läpi ja näköjään olen tehnyt henkilöille vastaamisen yrittämisen aivan oikein, mutta se ei vaan toimi.
Esim nyt tässä yritän vastata @Sijoittaja-alokas viestiin ja itselläni näkyy kirjoituspalkin vasemmalla yläkulmassa, että olen vastaamassa henkilölle Sijoittaja-alokas. Käytännössä kuitenkin kun painan vastaa painiketta, niin viesti ei koskaan näy vastauksena vaan ihan perus viestinä.

Edit. Tottakai se nyt heti toimii ! Vannon, että olen tehnyt tämän aina samalla tavalla :joy:

2 tykkäystä

Täs kävi sulle tavallaan jonkin sortin… demoefekti. :smiley:

1 tykkäys


Piti tankata muutakin kun salkkua. Osasta näustä sijoituksista rva tykkää. Nuo Plantation rommit on muuten must have jos rommista pitää. Nyt kokeeksi tämä versio, XO ja double aged löytyy hyllystä ja on hyvää.

32 tykkäystä

Tänään perheen kanssa aamiaisella paikallisen leipomon kahvilassa.

Viereisessä pöydässä muutaman miehen seurue, jotka puhuvat politiikasta (tähän en mene :sweat_smile:).

Tiivistettynä keskustelu kertoi siitä, kuinka köyhää sorretaan ja rahaa ei köyhimmillä riitä edes elämiseen. He kuuluivat puheiden mukaan tähän porukkaan. MUTTA. Kyseinen porukka on heppoja veikannut, sekä lotonnut yhdessä viikottain jo 24 vuotta :smiling_face_with_three_hearts:.

Oikein sydäntä lämmitti, että vaikka köyhyys riepottelee ja elämiseen ei meinaa varat riittää, kaverusten yhteinen harrastetoiminta on pysynyt ylväänä jo pitkään. :heavy_heart_exclamation:

Yhteenveto

Kansankapitalismilla on pitkä matka.

57 tykkäystä

Satuitko katsomaan olivatko herrat autoilla liikkeellä? Ja jos olivat niin minkälaisilla.

Koskaan ihmiskunnan historiassa ei ole ollut näin huonoa aikaa olla köyhä :weary:

35 tykkäystä

En ehtinyt katsella, kun keskityin kiroilemaan niin kovaa ääneen, ettei lähes 3v tyttäreni kuulisi moisia rahapelaamispuheita.

18 tykkäystä

Jos vastaat viestiketjun viimeiseen viestiin, niin siinä ei erikseen näytetä sitä mihin viestiin vastataan. Mut jos johonkin aikasempaa viestiin vastataan, niin käyttäjät ei muuten tietäisi mihin vastaus liittyy.

Edit: Ja siitä tulee silti ilmoitus alkuperäisen viestin kirjottajalle, että viestiin on vastattu. Vaikka ei näy, että vastaus liittyy edelliseen viestiin.

4 tykkäystä

Hyppy tuntemattomaan saattaa olla loistava juttu. Itsensä haastaminen, halu oppia uutta, kunnianhimo, hyvät ihmissuhteet ja taito vaalia niitä tuo elämässä väkisin mahdollisuuksia. Olen vaimostani usein tavattoman ylpeä. Hänellä on kaikkia yllä mainittuja ominaisuuksia.

Hänelle tarjottiin äskettäin Rukan maailmancupin ravintolapäällikön roolia. Vastuuna siis koko kisayleisön ja toimitsijoiden juottaminen ja ruokkiminen. On hän ennenkin suuria tilaisuuksia hoitanut, muttei ehkä ihan tätä kokoluokkaa, eikä täysin projektiluontoisesti.

Parin kuukauden työsarka huipentui viime viikonlopun kisoihin. Purkutyöt, raportointi jne. loppuivat tällä viikolla ja saan vaimon vihdoin kotiin. Paljon uusia suhteita, kavereita ja kokemuksia rikkaampana ajelee hän paraikaa kotia kohti. Projekti meni hyvin ja ilmeisesti hän lähtee taas ensi vuonna sitä vetämään.

Miksi tästä nyt kirjoitan, siksi koska jostain syystä haluan teidänkin tietävän kuinka hieno vaimo minulla on :slightly_smiling_face: ja lisäksi tarinassa on mielestäni rohkaiseva viesti.
Älkää siis epäröikö, vaan tarttukaa mahdollisuuksiin ja muistakaa lahjakkuutta on monenlaista ja väitän sosiaalisen lahjakkuuden olevan niistä tärkein. Ilman sitä et välttämättä koskaan pääse näyttämään mitä muuta hallitset. Se on vielä siitä hieno lahjakkuuden muoto, että vaikka se paljolti puuttuisi voi siinä harjaantua, kunhan pysähtyy kuuntelemaan ja miettimään toisen ajatuksia ja tunteita.

Hän jakoi tarinan koko tapahtuman ajalta sosiaalisen mediaan ja laittoi taustaksi soimaan tämän loistavan kappaleen

SILVER LAKE By Esa Holopainen - Storm (Official Music Video)

51 tykkäystä

Täällä vakavasti innokas viskiharrastaja myös. Hicks käytössä satunnaisesti ja monesti tulee nautittua ilman vesilisiä.

Tynnyrivahvat viskit miellyttää, mutta näihin tulee toki lisäiltyä vettä. Harrastus menee vaiheittain, mutta viime vuodet mennyt bourboneiden parissa.

Ps. vahvat IPAt ja tynnyrikypsytetyt stoutit myös maistuvat.

Kuvalla huomiota.

23 tykkäystä