Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Hyppy tuntemattomaan saattaa olla loistava juttu. Itsensä haastaminen, halu oppia uutta, kunnianhimo, hyvät ihmissuhteet ja taito vaalia niitä tuo elämässä väkisin mahdollisuuksia. Olen vaimostani usein tavattoman ylpeä. Hänellä on kaikkia yllä mainittuja ominaisuuksia.

Hänelle tarjottiin äskettäin Rukan maailmancupin ravintolapäällikön roolia. Vastuuna siis koko kisayleisön ja toimitsijoiden juottaminen ja ruokkiminen. On hän ennenkin suuria tilaisuuksia hoitanut, muttei ehkä ihan tätä kokoluokkaa, eikä täysin projektiluontoisesti.

Parin kuukauden työsarka huipentui viime viikonlopun kisoihin. Purkutyöt, raportointi jne. loppuivat tällä viikolla ja saan vaimon vihdoin kotiin. Paljon uusia suhteita, kavereita ja kokemuksia rikkaampana ajelee hän paraikaa kotia kohti. Projekti meni hyvin ja ilmeisesti hän lähtee taas ensi vuonna sitä vetämään.

Miksi tästä nyt kirjoitan, siksi koska jostain syystä haluan teidänkin tietävän kuinka hieno vaimo minulla on :slightly_smiling_face: ja lisäksi tarinassa on mielestäni rohkaiseva viesti.
Älkää siis epäröikö, vaan tarttukaa mahdollisuuksiin ja muistakaa lahjakkuutta on monenlaista ja väitän sosiaalisen lahjakkuuden olevan niistä tärkein. Ilman sitä et välttämättä koskaan pääse näyttämään mitä muuta hallitset. Se on vielä siitä hieno lahjakkuuden muoto, että vaikka se paljolti puuttuisi voi siinä harjaantua, kunhan pysähtyy kuuntelemaan ja miettimään toisen ajatuksia ja tunteita.

Hän jakoi tarinan koko tapahtuman ajalta sosiaalisen mediaan ja laittoi taustaksi soimaan tämän loistavan kappaleen

SILVER LAKE By Esa Holopainen - Storm (Official Music Video)

51 tykkäystä

Täällä vakavasti innokas viskiharrastaja myös. Hicks käytössä satunnaisesti ja monesti tulee nautittua ilman vesilisiä.

Tynnyrivahvat viskit miellyttää, mutta näihin tulee toki lisäiltyä vettä. Harrastus menee vaiheittain, mutta viime vuodet mennyt bourboneiden parissa.

Ps. vahvat IPAt ja tynnyrikypsytetyt stoutit myös maistuvat.

Kuvalla huomiota.

23 tykkäystä

Ahaa! Noniin tämä selvensi paljon, kiitos tästä

2 tykkäystä

Ah, teerenpelin laatutuotteita. Tuota en valitettavasti ole käsiini saanut. Hyllystä löytyy kyllä useampikin ko tislaamon priva erän näyte, maltingolffaria ym…sekä useita pitkäripaisen valikoimasta. Nautittuna vesitilkan kera, kyllä kelpaa.

Kiitos @KalleH tästä vinkistä! En ollut hoksannut, että tuolta näen voitot/tappiot ja olen laskenut suuntaa antavasti missä menen. Ensi viikolla on sitten näköjään veromyyntien aika :see_no_evil:

2 tykkäystä

Moi @Vyolaukkumies, siirsin viestisi Kahvihuoneelle, jossa olit vastannut tuohon “lainaamaani” Kallen viestiin, koska Ostin/myin-ketjuun vain viestejä, joissa on mukana osto- tai myyntitoimeksiantoja. :slight_smile:

Jos haluat vastata toisessa ketjussa olevaan viestiin, niin näistä ohjeista voi olla apua:

2 tykkäystä

Mies, joka ei tee viikossa 27 pinnan tuottoa, ei ole mies alkuunkaan! :expressionless:

nimimerkillä “hiirenä syntynyt”

1 tykkäys

jimmyandbunk_2892

15 tykkäystä

Ei pitäisi edes foorumia lukea, kun täälläkin tulee tämmöisiä herukuvia ennen joulua ja uuttavuotta.

Nyt herkkujen tullessa joulukalenterista ja viiniin tuhlaamisen tekosyiden odottaessa vasta kuun lopussa, joutui alkossa vähän kyykätä sortuessaan ostoksille. Siellä tuli myös yllätyksenä vastaan kenkien korkeudella @Wallet_Nahlroos :lta tuttu G.H. Martel, jossa alkon loistevalojen alla loisti sinetissä keskiluokan kultainen kalakukko (jos ihmettelee, niin siinä on siis joku ihmeen kotka). Hyllynkin edessä pystyi vielä nähdä lattiassa värjäytyneen nirhauman, joka jäänyt varmaankin hänen LP open walksien pohjasta pulloa nostaessa. Meinasin tehdä saman manööverin, mutta en vain päässyt yli pullon teennäisestä etiketistä takareisien saavuttaessa pohkeet. Kyseisen juoman kohtaloksi jäi siis à la poubelle ja viereinen hillitympi pullo pääsi täyttämään tarkoituksensa tämän illan juomana.


Oikeasti positiivinen yllätys ja hintalappu kuplivalle ”kohtuullinen” 30€. Ulkomailla lähtee varmaan hinnasta heti 1/3, mutta parempi olla miettimättä :face_with_spiral_eyes:
Kuiva ja aika hapokas, vähän paahteinen, omena, greippi, päärynä, hajuvesimäinen sitrus, ”kivinen” / mineraalinen ja nätit pienet kuplat. Voisi siis jopa sanoa:

Hyvää viikonloppua :wine_glass:

21 tykkäystä

Keijo jäi sijoitusten turvin eläkkeelle aikaisemmin.

31 tykkäystä

LinkedIn biot

26 tykkäystä

“– Sijoittaminen ei ole tähtitiedettä, eikä sitä kannata pelätä. Pitää vain aloittaa, Keski-Uudenmaan osakesäästäjiä pitkään puheenjohtajana luotsannut Loisti sanoo.”

Nimenomaan just niin perkuleen vahva tämä!

8 tykkäystä

@Jukka_Lepikko ja bördeindeksit :slight_smile:
https://twitter.com/JukkaLepikko/status/1731011126383493158

13 tykkäystä

Jep, härkämarkkinaa pukkaa näköjään… :grin:
Terveisiä Tallinasta.

Vai onko tuo possu?

15 tykkäystä

On asioita, joita sijoittaminen mahdollistaa mukavasti ilman lainarahaa. Yksi sellainen oli minulla tänä vuonna pitkään haaveena ollut hampaiden oikomishoito Invisalign-kalvoilla, jonka kruunasin vielä laservalkaisulla. Reilu 5000 euroa maksoi, rahoitin ETF:iä myymällä ja oli sen arvoista. Muutamia kuukausia meni, niin sijoitussalkkuihin tuo vähennys olikin jo paikattu.

Minun lapsuudessani hampaita ei oiottu vielä siihen järjestelmälliseen tapaan, kuten nykyaikana on totuttu, joten lapsuuden oikominen oli lähinnä vain yläkakkoset eteen oikomiskojeella, vaikka se ei edes riittänyt.

Sanotaanko näin, että on vapauttavaa hymyillä leveästi, kun ei tarvitse enää miettiä asiaa tai pohtia, mitä vastapuoli mahdollisesti hammasrivistöstä ajattelee, vaikka todennäköisesti ei ajattelisi mitään. Vielä hölmömpää on opetalla entisenä tonnin seteli -ilmeellä eläneenä hymyilemään peilikaapin edessä repeillen siinä sitten jo itselleen. :smiley:

Pitäkäähän muutkin foorumilaiset hampaistanne huolta, tärkeä osa elämää! :tooth: :toothbrush:

73 tykkäystä

Münchenissä paniikki kun satanut… mitä 5 cm lunta

E:
Myöhemmin kasvanut puoleen metriin

16 tykkäystä

Tässä strategiassa pitää myös vaan muistaa olla siinä viimeisessä sukupolvessa joka voi kupata eläkejärjestelmää kuivaksi nuorten kustannuksella.

Oisin itsekin valmis jäämään pian 40-45v eläkkeelle sijoitusten turvin, jos luottaisin että eläkekertymän luvattua pottia alkaisi saada sitten joskus. Ja se tulisi kuin manulle illallinen inflaatio-korotuksineen.

Jos itse kuppaan nuoria niin rajusti kuin tuon herran, ja omien vanhempien sukupolvi, tekee, niin aika iso osa tuotoista pitäisi laittaa henkilökohtaiseen turvallisuuteen koska jos tämä nykyinen ryöstö jatkuu 30-40v niin saa kyllä tapella talikoita ja soihtuja pois kotiovelta.

9 tykkäystä

Joukukalenterin 3. luukussa @Thomas_Westerholm kertoo mikä on EV. :santa:t2:

16 tykkäystä

On varmaan sattumaa, kun kaikkien yllätykseksi @Verneri_Pulkkinen nostaa silmät kiiluen osinko% lappunsa sukasta :joy:

59 tykkäystä

Tää on kyllä semmosta insider-huumoria että olen pettynyt jos tätä ei toteuteta😂

42 tykkäystä