Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Istuin aikaisemmin aamusta kahvilla ihmisen kanssa joka syntyi Venäjällä, radiosta alkoi soimaan Finlandia hymni ja hän purskahti itkemään ilosta, koska hän sai äitinsä ansiosta lapsesta asti asua hienossa maassa nimeltä Suomi.

Muistakaahan kunnioittaa, iloita ja olkaa ylpeitä itsenäisestä Suomesta joka syntyi kaaoksesta 106vuotta sitten.

38 tykkäystä

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Koitetaan tehä joka päivä Suomesta parempi paikka elää ja asua.

20 tykkäystä

Täällä itsenäisyyspäivän rutiiniksi on muodostunut Finlandian kuuntelu eri versioina, tämäkin on loistava. Tarkoituksena oli vastata @Rokka :n viestiin.
Lisäksi tulee kuunneltua veteraanien iltahuuto. Hynnisen vetämä versio, on ylivoimainen ja vaikuttavuudessaan käsittämätön. Koskaan en ole kuivin silmin selvinnyt.
-Volat kaakkoon-

Hyvää itsenäisyyspäivää koko foorumille !

38 tykkäystä

Kyllä nykymaailma valitettavasti kasvattaa velliperseitä lapsista kovin helposti.Vuosikaudet ollut sitä mieltä että älykännyköille pitäisi laittaa 15 v ikäraja,vain puhelut ja viestit sallittu.Oma lapsuus oli ympärivuotista leikkimistä ulkona,osallistumista maatilan töihin ym.Pikkuisen kun kasvoi ravustamalla tienattiin hyvät rahat syksykesällä.Tuolloin oli selvää että rahan eteen pitää nähdä jotain vaivaa.Nyt lapsia hyysätään vielä aikuisenakin ja pikkulapsille lykätään televisio,läppäri tai älykännykkä hoitotehtäviin,no ehkä vähän yleistystä ja liioittelua mutta paljolti nykypäivää.Ulkoilma on monelle myrkkyä ja pipo ei pysy päässä kovalla pakkasellakaan saati lämpöhousut.Kaikesta alennustilasta syytän liian pian lapsuudessa eteen tyrkättävää tietotekniikkaa ja sitä että lapset päästetään liian helpolla,ei opita työntekoon,kunto ja ravinto on mitä on,paljon olisi parannettavaa tuossa ihmiselon alkuvuosissa mielestäni,saa olla eri mieltäkin mutta muutos tähän auttaisi paljon parantamaan nykykehitystä vaikka väliin pikku Pekkaa tai Kaisaa vituttaisikin.

28 tykkäystä

Hyvää itsenäisyyspäivää, erityisesti maata puolustaneille veteraaneille ja lotille :blue_heart::white_heart::blue_heart::finland:

28 tykkäystä

Kappas, Osinkopuolue on siirtynyt kauniista juhlallisista uhopuheista tekoihin. :cowboy_hat_face: :grin:

43 tykkäystä

Onneksi on itsenäisyyspäivä, niin ei tarvitse kauhulla katsella, mikä salkkuni Hesuli-osakkeista tänään rommaa.

Kiitos siitä veteraaneille! (…ja ehkä vähän muutenkin)

14 tykkäystä

Puhut viisaita. Sosiaalinen media, some, on kuin “Uusi uljas maailma”-kirjan huume nimeltä “soma”:

his society’s methods of keeping its citizens peaceful, which includes their constant consumption of a soothing, happiness-producing drug called “soma”

Neil Postmanin kuuluisan fraasin sanoin “huvitamme itsemme hengiltä”. Koska MINÄ haluan. No niin, se nimidroppailuista ja lainoista.

On ironista, miten Iso-Britannia aikoinaan ujutti Kiinaan oopiumia ja nyt Kiina antaa takaisin TikTokilla, joka tietenkin eroaa suuresti kotimarkkinalleen tehdystä versiosta sisällön ja rajoitusten osalta. Dopamiinikoukku on pirullista.

Voi olla, ettei motivaation katoamista saa korvattua nopeilla kikoilla. Motivaatiota oppia ja pyrkiä ei saa purkista ja voi olla, että nykyinen hyvinvointimalli ilman eteenpäin potkivaa voimaa ei toimi entiseen tapaan.

Ikävintä tässä taitaa olla se, että muutokset vaativat astumista vanhempien ja medioiden varpaille. Jos halutaan suojella lapsia digiasbestilta, on tehtävä samanlaisia rajoituksia kuin Kiina. Ja se on iso muutos vapauskäsitykseen, jota me länsimaissa niin kovaan ääneen julistamme.

31 tykkäystä

Kaikissa uusissa asioissa ensin on hyvin vapaata ja sitten, kun haittoja aletaan tunnistamaan niin niitä pikku hiljaa aletaan suitsia tavalla jos toisellakin. Ei ensimmäisten autojen kohdalla puhuttu mitään turvavöiden tai airbagien tarpeellisuudesta. Samoin tupakan kanssa käytiin uskomattoman pitkää viivytystaistelua, että sen mainontaa saatiin rajoitettua. Uhkapelaamisessa vähän sama juttu.

Somella ja muilla modernin ajan jutuilla on omat huonot puolensa, joita aletaan nyt tunnistamaan yhä paremmin ympäri maailmaa. Pikku hiljaa uskoisin, että näihin alkaa joko alan sisältä ja/tai sitten yhteiskuntien puolelta tulemaan rajoituksia ym. keinoja hillitä ongelmia. Nyt ollaan ongelmien tunnistamisvaiheessa ja uskoisin että pikku hiljaa näitä ongelmia ratkotaan (tosin vauhti voi olla kovin hidas).

17 tykkäystä

Hyvää itsenäisyyspäivää!

13 tykkäystä

Olen aiemmin pitänyt oman foorumihistorian parhaimpana saavutuksena sitä, kun @Verneri_Pulkkinen tykkäsi eräästä viestistäni. Eilen kirjoitettiin uusia saavutuksia, sillä nyt suurin saavutukseni on se, kun @Marianne_Palmu lainasi kirjoitustani omaan artikkeliinsa talouden filosofia ketjusta. Menin myös viikonloppuna naimisiin, joten elämässä puhaltaa nyt rajut myötätuulet! :star_struck:

Olisikohan tästä antamaan puhtia myös hesulin kursseille?

109 tykkäystä

Onnea, paljon onnea.

Luen usein mitä haluan, en sitä mitä on kirjoitettu. Jostain syystä nyt luin: joten elämässä puhaltaa nyt rajut myötäjäiset :money_mouth_face:

4 tykkäystä

Mahtavaa, onnittelut kaikista saavutuksista, erityisesti foorumiin liittymättömistä :heart: :smile:!

Paranoidi optimisti… (:smiley:)

11 tykkäystä

Eniten tässä jäi itseä mietityttämään, että menikö Verneri Pulkkisen foorumitykkäys saavutuksena naimisiinmenon edelle. :grin: Onnea!

27 tykkäystä

Muutaman vuoden foorumia aktiivisesti seuranneena olen tullut siihen johtopäätökseen, että sarkasmia käytetään täällä kirjoituksissa aivan liikaa. Sarkasmin käyttö on monestakin syystä ongelmallista viestejä kirjoitettaessa ja tuntuu aiheuttavan jatkuvia “Oletko tosissasi?” Vastauksia useissa ketjuissa. Arkikohtaamisissa sarkasmia käytetään nykyään jatkuvasti kouluissa, työpaikoilla, perhekeskusteluissa ja muissa sosiaalisissa kohtaamisissa, minkä takia se monelle tulee luontaisesti tekstiin mukaan täälläkin.

Sarkasmia ei kuitenkaan pitäisi foorumilla käyttää seuraavista syistä:

  • kirjoittajan eleistä, äänenpainosta tai naamasta ei voi päätellä onko kyseessä sarkasmi, koska emme oikeasti näe tai kuule kirjoittajaa.
  • suurin osa ei tunne muita foorumin käyttäjiä ainakaan niin hyvin, että pystyisi kirjoittajan henkilökohtaisesta profiilista päättelemään sarkasmin. Vaikka itsekin olen yli 3 vuotta keskusteluja seurannut, niin ihan muutaman kirjoittajan ajatusmaailma on minulle tietyistä aiheista täysin selvä.
  • aiheuttaa turhaa hämmästystä lukijoissa ja joskus jopa vihasävytteisiä vastausviestejä, kun ei pystytty tulkitsemaan alkuperäinen viesti sarkasmiksi.
  • Joskus hymiöillä yritetään selventää omaa kirjoitusta sarkasmiksi, mutta tietyt hymiöt tarkoittavat eri sukupolvien ihmisille aivan eri asioita ja saattavat hämmentää lukijoita entisestään.

Omaa kirjoitusta voi elävöittää monella muullakin keinolla kuin sarkasmilla, kuten kielikuvilla lauserakenteiden muuttaminsella, retoriikalla ja huumorilla. Helpotetaan lukijoiden (ja varmasti myös moderaattorien) elämää, eikä viljellä sarkasmia joka kirjoitukseen.

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

19 tykkäystä

Korona???

Tärkeissä asioissa kannattaa välttää velianalyysejä, jonka takia tässä tapauksessa kallistuisin teknisen analyysin puoleen.

Ollaan 360,150,120,50d SMA ja EMA alapuolella. Ei minkäänlaisia tukitasoja nähtävissä. Vahvasti karhuinen näkemys. Olen shorttina nollaan asti.

47 tykkäystä

Yritän lopettaa sarkasmin käytön foorumilla heti.

91 tykkäystä

Hyvää tahtia laskee korot Euroopassa. Hyvä uutinen erityisesti Suomelle ja suomalaisille.

image

33 tykkäystä

No ei paljon naurata että koron tarkistuspäivä oli eilen :pensive:

Kalliilla menee seuraavat 12kk. Marginaalin kanssa ~4.2%

21 tykkäystä

34 tykkäystä