Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tästä tuli mieleen kun kesällä pienessä norjalaiskylässä ensimmäinen asiointi itsepalvelukaupassa oli mielenkiintoinen ja jännittävä kokemus.
Haastavan siitä teki se että ostoksissa oli muutama purkki olutta ja etäyhteyden päässä ollut myyjä ei puhunut englantia (tai ainakaan rätisevän kaiuttimen kautta kuultuna en puhetta ymmärtänyt) enkä minä norjaa.

Lopulta onneksi ajokortin epämääräinen heiluttelu siellä täällä tai luontainen rumuus laukaisi pattitilanteen ja myyjä klikkasi ostokseni luvalliseksi ja pääsin maksamaan. :partying_face:

Oli kyllä erinomainen konsepti tuollaiseen pikkukylään jossa asukkaita ei liene kuin kymmeniä ehkä maksimissaan sata ja seuraavaksi lähin kauppa on useamman tunnin lauttamatkan päässä.

9 tykkäystä

Jos olen oikein yksinäinen, niin:

  1. Laitan ostokset liukuhihnalle vasta, kun edellinen on pakannut ja laitan ostokset siihen hyvin hitaasti.

  2. Kun ostokset on nostettu ostokorista, niin menen seisomaan kassan eteen.

  3. Kassan sanoessa summan niin kaivan kukkaroni siinä kohdassa esiin ja alan hiljalleen laskemaan kolikoita, mutta lopulta menen sekaisin ja kaadan kaikki kolikot myyjän käteen. Sitten myyjä sanoo, että rahat ei riitä ja annan 100 euron setelin.

  4. Sitten menen pakkamaan tai en ihan heti, koska käyn kuitin rauhassa läpi ja sitten kysyn jostain randomista tuotteesta eikö tämä olen tarjouksessa ja sen jälkeen kiilaan jonoon muiden eteen ostamaan arpoja.

  5. Saatan mennä siitä sitten hiljalleen pakkaamaan, kunhan löydän kangaskassini joiden etsimisessä menee kauan aikaa ja joita ei ole voinut ottaa tietenkään etukäteen esille.

54 tykkäystä

Käteistä? Kaupassa miellyttävämpi viettää aikaa kuin muualla?
Hänellä ei ollut kiire, eikä murehtinut shoppailu retkensä kestoa, tai kuvitteellista hintaa omalle ajalleen. Ei voi tietää.

4 tykkäystä

Kassalla saa semmosen kuvan, että eläkkeet maksetaan käteisenä.

90% kerroista vanhemmat ihmiset kaivavat ne 50euron setelit esiin ja maksavat muutaman euron ostoksiansa niillä sitten. Vähintäänkin mielenkiintoista. Eivät varmaan luota nykyteknologiaan tms.

10 tykkäystä

Tästä tulee mieleeni, että itselläni on aina lompakossa käteistä, juurikin tyyliin pari viisikymppistä ja sitten jotain pienempääkin. Maksan ostokseni yleensä kyllä kortilla mutta en luota kortteihin 100%:sti, enkä halua, että ostokseni jäävät kassalle jonkun tietoliikennehäiriön takia. :smiley:

Vanhemmalla väellä voi olla vaikeuksia käyttää korttia, osalla ei välttämättä edes ole vaan hakevat rahansa konttorista. Osaamiskysymys siis, tosin ei kortin käyttäminen ole perusterveelle vanhukselle mikään ylivoimainen asia opiskella (muistisairaat sitten erikseen). Joku siinä vaan on, että arkailevat kortin käyttöä.

2 tykkäystä

Pitäisikö @Verneri_Pulkkinen seuraavaksi tehdä Väyryset ja erota perustamastaan osinkopuolueesta ja perustaa uusi vielä tärkeämpään aiheeseen keskittyvä “Splittipuolue” kiinnittääkseen yhtiöiden huomion tähän erittäin tärkeään ja suorastaan automaattiseen rahantekoautomaattiin :smiley:

8 tykkäystä

Näin perheellisenä kärry on yleensä kukkuroillaan tavaraa jolloin on paljon hitaampi käydä ne itse yksitellen itsepalvelukassalla, sen pikkupöydälle ei edes mahdu kuin pieni osa ostoksista ja yksin ison tavaramäärän käyminen läpi ja kasseihin on työläs operaatio. Palvelukassalla huomattavasti nopeampi operaatio kun kaksi ihmistä tekee, toinen kassalla ja itse täyttää kasseja. Siksi en koskaan niitä käytä, pikkuostokset sitten pikkukaupoista joissa ei ole itsepalvelukassoja. Ja usein on joku punalaputettukin mukana, tai oluttölkki.
Mutta itsepalvelukassat on oikeastaan pilanneet koko kaupassa käynnin, nyt kaikilla palvelukassoille menevillä on kärry täynnä tavaraa, koska pikkuostosten ostajat on siirtyneet itsepalvelukassoille.0 Samalla palvelukassoja on vähennetty ja pidetään keinotekoisesti normaali pidempiä jonoja jolla ohjataan ihmiset hakeutumaan itsepalvelukassoille. Lopputuloksena kassaoperaatiossa jonotukseen menee aina vähintään 5x pidempi aika kuin ennen itsepalvelukassoja. Kehitys kulkee, taakse päin.

5 tykkäystä

Tämä esiintyy syystä taikka toisesta noin kahden vuoden välein, myös kortti rikki(Puhelimen RFID/NFC rikkoo kortin jos kiinni siinä) tai ei katetta koska tullut osteltua netistä eikä huomaa visan olevan tapissa ja 0-korko käyttelytilillä oleva raha minimoitu ja sijoituksissa 100%. Mutta kun se tapahtuu on tilanne inhottava koska perheellisellä on kasassa valtava määrä ruokatavaroita jotka täytyy vaan jättää siihen ja luikkia tiehensä, myyjä yleensä sanoo että jätä siihen ja antaa ymmärtää että häivy siitä tai kutsun vartijan, luulee tahalliseksi. Eli käteistä on pakko olla.

1 tykkäys

Sano sille itsepalvelukassan alueen valvojalle. Niin minä teen. Pienissä kaupoissa tosin välillä hankalaa kun se valvoja hoitaa samalla viereistä palvelukassaa. Isoissa kaupoissa varma keino.

1 tykkäys

Harmillisesti punahilkkaisten tyttäirten iloittelut ovat sinulle vain historiaa. Ei niitä muutenkaan enää ole olemassa, kun yks hankalan naapurin puttiinin setä jo muutenkin vei meiltä kaiken ilon.

Kauneus elää aina, diktaattorit vain vähän aikaa.

Tsehov, Dostojevski, Tarkovski. (kaikki väärin kirjoitettuna ihan kiusalla pilkun tykkäjille)

Vaikea julkisesti sanoa tänä aikana, että vuosisataisessa venäläisessä kulttuurissa on sentään myös paljon hyvää. Noita kolmea veijaria sentään muistetaan vielä vuosisatojen päästä, kun pikku-hitlereille ei enää muistoa riitä muualla, kuin huvipuiston pallonheittonaamoina.

2 tykkäystä

Pelkäsinkin, että joku muuttaa tuon kommenttini:

Tähän muotoon:
Tie Alokkaan sydämeen käy punalippujen kautta. :sweat_smile:


Olen koko päivän reissussa aamusta yöhön ja käyn välillä vähäsen lukemassa vain Foorumia, joten julkaisin jo nyt haastiksen Alokas haastattelee - ketjuuni:

Hauskaa viikonloppua kaikille! :slight_smile:

11 tykkäystä

Hän lienee todennäköinen paketin hakija.

1 tykkäys

Ihan vilpitöntä pohdintaa, jos saa työmatkan varrelta ilmaista kahvia ja kaataa kahvia reippaasti käsilleen niin onko normaalia kostuttaa kahvilla hiuksiaan ja laittaa ne paremmin?

Tämä on jotain premiumikahvia.

8 tykkäystä

L’oreal Paris Cafe muotovaahto.

Toivottavasti et käytä maitoa kahvissa. Se voi alkaa tuoksumaan ikävästi.

6 tykkäystä

@Tyhjatasku

Kiitos hyvästä haastiksesta, pitääkin tuo Teqnion vilkaista tarkemmin :stuck_out_tongue:

13 tykkäystä

Joulukalenterin 8. luukussa @Antti_Siltanen sivistää meitä DCF-mallista. :snowman_with_snow:

15 tykkäystä

Viittasin aiempaan kommenttiini Euroopan ostopäällikköindeksien kyselyistä sekä Saksan IFO-indeksiin.

Esim. IFO:

Mainitsen erikseen jos viittaan tarkalleen Suomen talouteen. Yleensä viittaan maailmantalouteen, koska se on merkittävämpi tekijä Helsingin pörssille.

Lisäys: enkä usko että täältä saa riittävän kattavaa otosta ellei foorumilla työskentele jokunen sata vientijohtajaa eri aloilta. :smiley:

6 tykkäystä

Nyt Verphu menee liian pitkälle, jos osinkohuumassasi olet Teqnionin kaltaisen söpöläisen skipannut :see_no_evil::face_with_symbols_over_mouth:

1 tykkäys

Mulla on jotain niin päräyttävän laadukasta ruotsalaista sarjayhdistelijää salkussa ettei huomio hetkeksi muualle riittänytkään sillä saralla. :smiley:

3 tykkäystä

I know bro.

4 tykkäystä