Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Pitäisikö @Verneri_Pulkkinen seuraavaksi tehdä Väyryset ja erota perustamastaan osinkopuolueesta ja perustaa uusi vielä tärkeämpään aiheeseen keskittyvä “Splittipuolue” kiinnittääkseen yhtiöiden huomion tähän erittäin tärkeään ja suorastaan automaattiseen rahantekoautomaattiin :smiley:

8 tykkäystä

Näin perheellisenä kärry on yleensä kukkuroillaan tavaraa jolloin on paljon hitaampi käydä ne itse yksitellen itsepalvelukassalla, sen pikkupöydälle ei edes mahdu kuin pieni osa ostoksista ja yksin ison tavaramäärän käyminen läpi ja kasseihin on työläs operaatio. Palvelukassalla huomattavasti nopeampi operaatio kun kaksi ihmistä tekee, toinen kassalla ja itse täyttää kasseja. Siksi en koskaan niitä käytä, pikkuostokset sitten pikkukaupoista joissa ei ole itsepalvelukassoja. Ja usein on joku punalaputettukin mukana, tai oluttölkki.
Mutta itsepalvelukassat on oikeastaan pilanneet koko kaupassa käynnin, nyt kaikilla palvelukassoille menevillä on kärry täynnä tavaraa, koska pikkuostosten ostajat on siirtyneet itsepalvelukassoille.0 Samalla palvelukassoja on vähennetty ja pidetään keinotekoisesti normaali pidempiä jonoja jolla ohjataan ihmiset hakeutumaan itsepalvelukassoille. Lopputuloksena kassaoperaatiossa jonotukseen menee aina vähintään 5x pidempi aika kuin ennen itsepalvelukassoja. Kehitys kulkee, taakse päin.

5 tykkäystä

Tämä esiintyy syystä taikka toisesta noin kahden vuoden välein, myös kortti rikki(Puhelimen RFID/NFC rikkoo kortin jos kiinni siinä) tai ei katetta koska tullut osteltua netistä eikä huomaa visan olevan tapissa ja 0-korko käyttelytilillä oleva raha minimoitu ja sijoituksissa 100%. Mutta kun se tapahtuu on tilanne inhottava koska perheellisellä on kasassa valtava määrä ruokatavaroita jotka täytyy vaan jättää siihen ja luikkia tiehensä, myyjä yleensä sanoo että jätä siihen ja antaa ymmärtää että häivy siitä tai kutsun vartijan, luulee tahalliseksi. Eli käteistä on pakko olla.

1 tykkäys

Sano sille itsepalvelukassan alueen valvojalle. Niin minä teen. Pienissä kaupoissa tosin välillä hankalaa kun se valvoja hoitaa samalla viereistä palvelukassaa. Isoissa kaupoissa varma keino.

1 tykkäys

Harmillisesti punahilkkaisten tyttäirten iloittelut ovat sinulle vain historiaa. Ei niitä muutenkaan enää ole olemassa, kun yks hankalan naapurin puttiinin setä jo muutenkin vei meiltä kaiken ilon.

Kauneus elää aina, diktaattorit vain vähän aikaa.

Tsehov, Dostojevski, Tarkovski. (kaikki väärin kirjoitettuna ihan kiusalla pilkun tykkäjille)

Vaikea julkisesti sanoa tänä aikana, että vuosisataisessa venäläisessä kulttuurissa on sentään myös paljon hyvää. Noita kolmea veijaria sentään muistetaan vielä vuosisatojen päästä, kun pikku-hitlereille ei enää muistoa riitä muualla, kuin huvipuiston pallonheittonaamoina.

2 tykkäystä

Pelkäsinkin, että joku muuttaa tuon kommenttini:

Tähän muotoon:
Tie Alokkaan sydämeen käy punalippujen kautta. :sweat_smile:


Olen koko päivän reissussa aamusta yöhön ja käyn välillä vähäsen lukemassa vain Foorumia, joten julkaisin jo nyt haastiksen Alokas haastattelee - ketjuuni:

Hauskaa viikonloppua kaikille! :slight_smile:

11 tykkäystä

Hän lienee todennäköinen paketin hakija.

1 tykkäys

Ihan vilpitöntä pohdintaa, jos saa työmatkan varrelta ilmaista kahvia ja kaataa kahvia reippaasti käsilleen niin onko normaalia kostuttaa kahvilla hiuksiaan ja laittaa ne paremmin?

Tämä on jotain premiumikahvia.

8 tykkäystä

L’oreal Paris Cafe muotovaahto.

Toivottavasti et käytä maitoa kahvissa. Se voi alkaa tuoksumaan ikävästi.

6 tykkäystä

@Tyhjatasku

Kiitos hyvästä haastiksesta, pitääkin tuo Teqnion vilkaista tarkemmin :stuck_out_tongue:

13 tykkäystä

Joulukalenterin 8. luukussa @Antti_Siltanen sivistää meitä DCF-mallista. :snowman_with_snow:

15 tykkäystä

Viittasin aiempaan kommenttiini Euroopan ostopäällikköindeksien kyselyistä sekä Saksan IFO-indeksiin.

Esim. IFO:

Mainitsen erikseen jos viittaan tarkalleen Suomen talouteen. Yleensä viittaan maailmantalouteen, koska se on merkittävämpi tekijä Helsingin pörssille.

Lisäys: enkä usko että täältä saa riittävän kattavaa otosta ellei foorumilla työskentele jokunen sata vientijohtajaa eri aloilta. :smiley:

6 tykkäystä

Nyt Verphu menee liian pitkälle, jos osinkohuumassasi olet Teqnionin kaltaisen söpöläisen skipannut :see_no_evil::face_with_symbols_over_mouth:

1 tykkäys

Mulla on jotain niin päräyttävän laadukasta ruotsalaista sarjayhdistelijää salkussa ettei huomio hetkeksi muualle riittänytkään sillä saralla. :smiley:

3 tykkäystä

I know bro.

4 tykkäystä

Bingo…täällä bingo!

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu.

10 tykkäystä

Kirjoitin tänne eilen aamulla työnhaun epäonnistumisesta. Sainkin kiitettävän määrän myötätuntoa ja tsemppiä hehkuvia viestejä, tuli kiva mieli niistä, kiitos foorumilaisille.

Pyysin lisäselvitystä miksi en päässyt jatkoon. Minulle vastattiin yllättävän nopeasti rekryn hoitavan yrityksen toimesta ja syyksi kerrottiin etten kertonut motivaatiosta riittävän selväsanaisesti ja kattavasti juuri tähän ko. tehtävään. Kahden minuutin video on aika raaka-formaatti.

Jälkikäteen kun mietin, niin olisihan se oma viestini motivaatiosta voinut olla kirkkaampi ja artikuloitu selvemmin. Jotenkin vaan sellainen LinkedIn kaltainen puheenparsi tuntuu kovin vieraalta, no aina ei voi voittaa.

Työnhakuprosessi on mielestäni aika raskas, ainakin kun räätälöi jokaisen hakemuksen tarkasti omasta mielestä kohtaamaan hakukriteerit, yrityksen arvot ja yrittää siihen artikuloida sen oman arvolupauksen yritystä ja sen asiakkaita kohtaan.

Haluan kuitenkin ajatella työnhakuprosessin olevan myös oppimiskokemus. Harvemmin sitä tulee omaa persoonaa, vahvuuksia ja heikkouksia mietittyä näin syvällisesti ja pitkään. Koen tämän toisaalta mukavan haastavana tehtävänä jossa on helppo kerätä expaa, ainakin näin alussa.

Loppukaneettina haluan vielä sanoa, että onpa työnhaku ja rekrytointi ammattimaistunut siitä mitä viimmeksi olen töitä hakenut. Enää ei käytetä aikaa sen hiomattoman timantin etsimiseen ja otetan 200 hakijasta 100 hakijaa haastatteluun. Yrityksillä ja rekryfirmoilla on selvät kriteerit mitä haetaan ja näistä 200 hakijasta saattaa 20 päästä jatkoon. Olen tunnettu megalomaanisesta kilpailuvietistäni joka vetää vertoja Michael Jordanille joten ei tässä auta kuin katsoa peiliin ja parantaa omaa tekemistä.

74 tykkäystä

Tsemppiä sinne työnhakuun!

Itse nyt ollut elokuusta lähtien hakemassa töitä kun irtisanottiin muutosneuvotteluiden vuoks tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Kyllä tässä rupeaa turnausväsymys iskemään kun monta hopeasijaa saanut, mutta ei vielä sitä kultaista pokaalia ja tuntuu ettei mikään oikein riitä. Nekin paikat mihin olisi paperilla huippu edellytykset päästä niin ei pääse lopulta edes työhaastatteluun… Välillä sitä miettii, että tietääkö nämä alustavan rekryn tekevät tahot (HR) yhtään mitään edes siltä alalta mille ovat työntekijää hakemassa.

Ehkä tässä 2025 mennessä voisi jo jopa työllistyäkkin hyvällä säkällä.

18 tykkäystä

Kukaan käynyt Flamingo Spa:n k18-puolella? Onko mitään negatiiviista sanottavaa?

Tarkotus olis viedä kumppani sinne rentoutumaan. Vai kannattaako miettiä muita vaihtoehtoja? Kaikki palaute tervetullutta. Voi laittaa vaikka yksityisviestilläkin tulemaan.

5 tykkäystä

Viikonloppusin siellä tuppaa olemaan aika paljon porukkaa, jopa myöhään illalla. Jos ei haittaa, että joutuu kylpyammeita ja saunoja jakaa muiden parien kanssa, niin ihan rentoututtava paikka! Jos on mahdollista, niin ehkä kannattaa yrittää mennä arkena! Voi sitten enemmän keskittyä siihen omaan kumppaniin :slight_smile:

2 tykkäystä