Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Noni ja heti vastaan että indeksit on ath.

No rommausta sinä olet täällä huudellut niin pitkään kuin muistan ja muistini on vielä ihan hyvä.

6 tykkäystä

Peruskarhuilua heikoilla teeseillä.

Puhutaan ”selvistä” asioista, jotka tulevat romauttamaan pörssit globaalisti. Eiköhän reippaasti eteepäin katsova markkina osaa huomioida tulevaisuudessa kasvavn työttömyyden. Valtioiden velkaisuus on kasvanut jo ikuisuuden, eikä romahduksia ole näkynyt.

Kun sinulta kysellään perusteluita niin aloitat ne kärkkäästi hyökkäilemällä. Mikä tämänkin viestin alun idea oli?

Myös puhe sijoittajien vähyydestä on huvittavaa. Samalla tavalla itse näen ison tammirallin tulevan, kun Suomessa muutama prosentti sijoittajista saa laitettua lisää rahaa osakesäästötilille vuoden vaihteessa. :rocket: (En ole tätä mieltä oikeasti, enkä toivo sinunkaan olevan)

Piensijoittajat eivät ihan liikaa markkinaa kuitenkaan hetkauta.

Olisi kiva kuulla sulta todennäköisyyksiä romahdukselle. On aika hölmöä istua 100% käteisessä, jos annat romahduksen tapahtumiselle todennäköisyydeksi 50%. Siellä se inflaatio on nakertanut karhujen rahoja jo hetken aikaa.

Jos tarpeeksi huutaa romahdusta, niin mahdollisesti jollain vuosikymmenellä ennustus tulee osumaan. Ei kannata käteisenä olla siihen asti :smiley:

Mistä tulet tunnistamaan sitten markkinan pohjat? Milloin on oikea aika tulla markkinalle? Sitten, kun Upm 15e (vai mikä lie olikaan)? Mitä, jos markkinat laskee, mutta Upm ei? Odotellaanko yhä lisää laskua?

E: kyllähän romahdusta voi odottaa, mutta kannattaako siltikään olla käteisenä. Kyllä karhumarkkinassakin jotkut sektorit painaa tuottoa. Tai vähintäänkin jotkut osakkeet. Miksei rahoja voisi sinne laittaa?

20 tykkäystä

Varmaankin tällä palstalla useammille tuttu tuotantotaloutta HSE:llä aikanaan opettanut professori mainitsi ennustamisen luennolla, että paras ennuste on talouden romahtaminen… kunhan tarpeeksi pitkään jaksaa tätä ennustaa, on vääjäämättä joskus oikeassa.

5 tykkäystä

Omxh pölhölä ei kyllä ole ATH. Toki siitäkin varmaan yleisessä romahduspaniikissa tiristettäisiin vielä selkäydinnesteet ja luuydin katuojaan se nyt on selvää.

4 tykkäystä

Jaan tämän linkin myös kahvihuoneeseen, koska herätti jonkin verran hilpeyttä meillä toimistolla tämä:

9 tykkäystä

Yksi lause lisää. Vain kuplassa mahdollista tämä.

5 tykkäystä

78 tykkäystä

TIL (Today I Learned): Japanin pörssissä on lounastauot:

17 tykkäystä

Pakko kysyä ihan uteliaisuudesta, että rakoileeko sinulla ikinä itseluottamus, kun olet aika tiuhaan monista asioista väärässä (korona-aikana lasten piti kuolla johonkin varianttiin ja sitten nämä talousjutut)?

En kysy tätä ilkeyttäni vaan mielenkiinnosta.

29 tykkäystä

:sweat_smile::sweat_smile: antakaa tulla kyllä minä kestän.

13 tykkäystä

Tämä on hyvä uutinen. Ei ole korona vielä puraissut ja syykin taisi juuri selvitä.

Juttu maksumuurin takana, mutta tärkein selvisi eikä jutun lukeminen otsikkoa pidemmälle ole tarpeen.

21 tykkäystä

Please lue sun Tarot-korteista koska on hyvä aika tyhjentää salkku ja millä päivämäärällä indeksit dippaa pohjiin että voin tankata massit niihin :pray::crystal_ball:

2 tykkäystä

Muistutan tästäkin. :slight_smile:

https://oma.pelastusarmeija.fi/team/inderesfoorumi

8 tykkäystä

“Et usko…”. Nyt oli sen verran vahvaa perustelua että hetken jo harkitsin vuosikausia muhineen ja melkoista pommitusta välillä kokeneen grypto -salkkuni pistämistä samantien lihoiksi. Viimehetkellä muutin kuitenkin mieleni ja siirryin täydestä paniikkimoodista takaisin hodl-zen-tilaan… :wink:

5 tykkäystä

Hyvä juttu, kiitos @Perttu_Hamalainen jakamisesta.
Tipaton tammikuu loppui jo joulukuussa!

9 tykkäystä


Kinda like this guy

36 tykkäystä

Jim Cramer-efekti toimii erinomaisesti. Moottoriturpa twiittasi Nokiasta ja kurssi ampunut jo toistakymmentä prosenttia ylös. Aiheen tiimoilta tuo alla oleva Marshalli tulee niin ottamaan turpaansa tuolla shortillansa. Käy sääliksi jo nyt. No ei käy oikeasti yhtään :wink:

9 tykkäystä

Tuo Cramer on kyllä hämmästyttävä ilmiö. Miten voi joka ainoa kerta osua, ja vieläpä lähes päivälleen pohjille/huipuille. :exploding_head: Ja miehen magia on niin vahvaa että saa jopa Nokian kurssin kääntymään, temppu johon ei mikään muu mahti tässä maailmassa pysty.

15 tykkäystä

Sitten voisi vääntää vitsiä mikä tuote soveltuisi esim. Duellille tai Lehdolle…