Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Täällä on jo ketju mitä osaketta aiot pitää pitkään (5–10 vuotta). Entä ketju mitä osaketta et aio pitää pitkään? En hae veivausjuttuja, vaan mitä aioit näillä näkymin pitää 1–5 vuotta. Olisiko sellaiselle ketjulle aihetta? Minua tämä aihe voisi kiinnostaa, sillä toistaiseksi tuossa on minun horisonttini. Vai olisiko ketju yksinkertaisesti kasvusijoitusketju? Ketju maturisoitumista odottavista osakkeista. Tai ketju myymistä odottavista osakkeista.

2 tykkäystä

Eli siis jonkunlainen matriisi helvetti…

1 tykkäys

Koitat siis sanoa että tilanne ei ole näin huono vaan huonompi?

23 tykkäystä

En tiedä, mutta tämä vielä pakko laittaa kun pisti silmään. Palkat ilmeisesti määritellään tonnin tarkkuudella. Työ on määräaikainen, mutta useinhan noita jatketaan. Aikamoinen rahannielijä tästä saatiin tehtyä.

Matriisi: “- kykyä johtaa matriisiroolissa toiminnan muutosta”

3 tykkäystä

Neljäs vuosi sijoittamista takana ja ensimmäinen tappiollinen vuosi tulossa. Täytyy sanoa, että olen ollut onnekas, kun kohtaan tappiollisen vuoden kokeneempana enkä vasta-alkajana.

Tappioista huolimatta tää vuosi oli miellyttävin. Onnistuin taas vähentämään aikaani, mitä käytin kurssien seurantaan (ekana vuonna meni päivässä monta tuntia pelkästään kurssien tuijottamiseen) tänä vuonna päästiin jo todella vähälle.

Aikaa jäi enemmän muuhun elämään ja omistamieni yhtiöiden seuraamiseen. Ensi vuonna voisin yrittää panostaa uusiin löytöihin, tällä hetkellä salkussa on kaksi osaketta, joita oon holdannut jo vuosia. Hyviä ideoita vaan ei tule vastaan. Ja mieluummin sijoitan vain parhaisiin ideoihini kuin alan roiskimaan. Oma periaatteeni on, että vaikka sijoittaisin yhtiöön vain 2% varullisuudestani, niin kohtelen kohdetta niin kuin menisin sen kanssa all-in. Näin olen välttänyt houkutuksen pelata uhkapeliä arpalapuilla. Casinolle voin mennä, jos uhkapelit kiinnostaa.

24 tykkäystä

Inderes premium tuntuu rahan haaskaukselta, kun sharevillessäkin näin timanttista analyysiä tarjolla Nesteestä.

Neste analyysi

Edit Sisältää Myy-suosituksen. Tavoitehinta 0€ ja analyytikkokommentit päälle.

102 tykkäystä

Piti tarkistaa itsellä. 6 päällikköä/johtajaa itseni ja toimarin välissä… Leikattavaa varmasti löytyisi meidänkin organisaatiosta.

2 tykkäystä

Juuri näin, tärkeintä että firma tekee positiivista tulosta.
Itse haen juuri näitä, joiden tuotto ja kasvu ovat plussalla, mutta osakkeen arvo pohjamudissa.

2 tykkäystä

Pörssin pienyhtiöiden kannalta päivän hyvä uutinen. Joulukuun yrittäjägallup antoi merkkejä siitä, että pohjakosketus olisi takanapäin. Muutama lainaus:

“Tilanteen paranemisen merkkejä on eniten yli viisi työllistävissä yrityksissä ja teollisuudessa. Teollisuusyrityksistä 64 prosenttia kertoi joulukuussa, että tilanne on erittäin tai melko hyvä. Marraskuussa osuus oli 54 prosenttia.”

“– Käänne korkotasossa on tärkeä toivoa luova tekijä. Kun korot kääntyvät laskuun, se auttaa monia kuluttajia ja yrityksiä, joilla on velkaa. Se myös helpottaa investointeja, sanoo Pentikäinen.”

“– On myönteistä, että teollisuudessa ja rakentamisessa on orastavia lupauksia paremmasta. Toivottavasti ne eivät ole joulutunnelmia vaan kestävät keväthangille.”

3 tykkäystä

Toivottavasti Pohjolan eka on piilottanut henkilöllisyytensä hyvin, ettei Ruoholahden tornitalosta lähetetty ranskalainen konsultti löydä kotiovelle.

41 tykkäystä

Vuoden vaihtuessa voi tapahtua tai voi olla tapahtumatta erilaisia veromyyntejä ja ostoja. Välipäivinä volyymit voi pienentyä jne. Kysytäänkin leikkimielisesti mitä tapahtuu foorumin mielestä kursseille / indekselle:

  • Välipäivinä nousua, tammikuun alussa nousua
  • Välipäivinä nousua, tammikuun alussa laskua
  • Välipäivinä laskua, tammikuun alussa nousua
  • Välipäivinä laskua, tammikuun alussa laskua
0 äänestäjää
1 tykkäys

Tarjoan virtuaali viskin foorumin permabearille @TervanKypsyttelija sitkeästä ja pitkäjännitteisestä karhuilusta. Virtuaalisen siksi, että en aio putelia avata vaan odottelen rauhassa josko tämän single barrelin arvo joskus kohoaa.

27 tykkäystä

Juuri näin, oli turhaan piilotettu tuo oma loppupäätelmä kuvatusta tilanteesta.

1 tykkäys

Fakiiri on oma lempihahmo sharevillessä. Erittäin kovaa ja tasalaatuista analyysiä.

38 tykkäystä

Pointsit siististä työpöydästä😀

2 tykkäystä

:rofl: Kesäloma alkaa huomenna ja kuorma ( puolikas) piti juuri saada ahdettua täyteen kun asiakkaat haluavat kaiken luonnollisesti odottamaan tehtaille kun työntekijät palaavat joulun vietosta. Liiemmälti selittämättä kyllä se tältä usein näyttää. Näppis on nyt kyllä luvattoman likainen. Tammi vaan on sellaista, että sormen päät tahtovat mennä mustiksi pienestäkin hiplailusta. Näppis saa siitä sitten viikossa osansa.

3 tykkäystä

Eikö AP Areenallakin ollut Fakiiri, jolla oli aika samanlainen ulosanti. Vai onkohan tämä vähän Jonnet ei muista osastoa.

3 tykkäystä

Eläkeyhtiöiden varainhoitokulut ovat olleet rajussa nousussa viimeisen vuosikymmenen aikana, ja haastateltavilla sijoitusjohtajilla ei tunnu olevan ymmärrystä kulujen karseasta merkityksestä hyvin pitkällä aikavälillä. Hedge-rahastoille ja kaiken maailman varainhoitohimmeleille eläkeyhtiöt ovat kultakaivos. (Taitaa olla maksumuuri.)

62 tykkäystä

On kyllä aika käsittämättömät kustannukset…melkein ärsyttäisi, jos ei olisi jo tottunut tähän touhuun. Oikeasti kuulostaa jo sellaiselta sijoitustuotteelta mitä kaikki pankitkin tyrkyttää. Varmaan vielä 1% varainnostopalkkio lyödään päälle :smiley:

29 tykkäystä

Näille yhtiöille ei saisi olla muuta laillista sijoitustuotetta kuin se kaikkein matalakuluisin koko maailman ETF (VTI?). En viitsi edes miettiä kuinka paljon enemmän olisivat tienanneet viimeiset vuosikymmenet.

8 tykkäystä