Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Itse olen allekirjoittanut yhden työsopimuksen 31.12. :wink:

2 tykkäystä

En tiedä olisiko tuo aika tässä mallissa vielä lyhyempi, mutta vaikuttaa ainoalta järkevältä selitykseltä.

Sähkökatkoa ei ole ollut ja uuni lämpenee ihan normaalisti, kun juuri testasin. @Musti

Tähän kaipaisin vähän perustelua. En ole Venäjä-fani tai asiantuntija, mutta minusta Neuvostoliiton parhaat yliopistot ja tutkimusinstituutit olivat pääosin Pietarissa ja Moskovassa.

2 tykkäystä

Hyvää ja rauhallista alkavaa Joulua kaikille :slight_smile:

19 tykkäystä

Ydinvoimaopistot olivat kaupungeissa nimeltä Kiova, Harkova ja Donetsk. Harkovassa ydintutkimus on alkanut jo 1920-luvulla(!)

Sivuseikkana tuosta artikkelista: ukrainalaiset tutkijat saivat tehtyä toimivan ydinpommin valmistusdokumentaation jo vuonna 1940, jonka venäläiset kollegat onneksi torppasivat “mahdottomana”.

15 tykkäystä

En mitenkään usko sodan loppuvan 2024.
Ja vaikka loppuisi, en usko venäläisten antavan lentää edes sitä kautta länsimaitten heti, ihan vain vittuillakseen.

4 tykkäystä

Nyt Joulun viettohon, hyvää ja rauhallista Joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille :santa:t3::christmas_tree::sparkler:

22 tykkäystä

Laitetaanpa tännekin että saa lisää näkyvyyttä, lienee aiheellista.

7 tykkäystä

Joulu on kiitosten ja muistamisten aikaa.

Tässä sijoittamisen maailmassa ei minulla noviisina olisi ollut mitään mahdollisuuksia onnistua ilman tätä foorumia. Kiitos teille kaikille kirjoittajille! Ja vielä erityiskiitos teille, jotka olette kysymyksiini vastailleet yksityisviesteinkin. Olette vastailleet arvostavasti ja ystävällisesti, vaikka kysymykset eivät niin täsmällisiä ja asiantuntevia ole olleetkaan.

Olen siis juuri teidän ansiostanne edelleen mukana, tästä aloittelijan kohtaamasta jyrkähköstä alamäestä huolimatta. Olen myös yhtä tosissani ja innoissani kuin aloittaessani kolme vuotta sitten - foorumin ansiota sekin.

Kiitos teille foorumin väki! Ja hyvää joulunaikaa! :green_heart:

32 tykkäystä

Vuoden 2023 joulutarina:

“Minä en saa jouluna rahaa, kun mummi päätti heittää veivit. Se jätti mulle aina kuuseen kuoren. Ja mistä mä saan synttäreinä nyt rahaa? Tädiltä?”

  • aikalaiskertomus kuultuna Helsingin metrossa 23.12. 2023 klo 15.40

Hyvää joulua kaikille♥️

66 tykkäystä

Ensin oli Olkiluoto, sitten oli sote, sitten oli taas Olkiluoto, ja nyt median lempi lapsi tuntuu olevan “Ruotsin Natojäsenyys saattaa edetä jo (n. sadatta kertaa 6kk aikana) x-päivänä”.

XXRuotsiNato.

Turkki hyväksyy Ruotsin Natojäsenyyden:

  • 2023
  • Keväällä
  • Myöhemmin 2024 aikana
  • “Pian”
0 äänestäjää

Pilsner Urquell oli vetäytynyt olympialaisten sponsorihommista ku Venäläiset saa osallistua, niin piti sitten kannatuksen vuoksi ostaa sitä joulukaljaksi.
Hyvää joulua kaikille!

85 tykkäystä

Olen huomennakin täällä, joten toivotan silloin vielä virallisesti hyvää joulua, mutta tässä yllä olevassa ketjussa on erilaisia erinomaisia joululahjaideoita.

Pienikin apu on todella kova juttu avunsaajille.

On erilaisia hyviä tapoja auttaa toisia ja tuosta em. ketjusta löytyy useita hyviä ideoita, miten voi tuoda toisten elämään hyvää. :slight_smile:

4 tykkäystä


TervanKypsyttelija

Wallet_Buffet_Omahan

4 min

Jostakin ihmeellisestä syystä eilinen viesti liputettiin ja se vielä moderaattorin toimesta poistettiin. Alla tärkeimmät uudelleen koska kyllä nämä pitää voida kahvihuoneessa tuoda tiedoksi kaikille.

twitter.com

*Walter Bloomberg

@DeItaone

$FDX :small_orange_diamond: FEDEX SINKS 12% AT THE OPEN AFTER CUTTING FY 2024 SALES OUTLOOK

2:31 PM - 20 Dec 20237217

twitter.com

CNBC

@CNBC

Nike unveils plan to cut $2 billion in costs, warns of soft revenue cnbc.com/2023/12/21/nik…

9:49 PM - 21 Dec 202313032

Lisäksi elämässään rahallisesti ja muutenkin menestyneiden näkemyksiä. Kryptot on ei ikinä ja osakkeet melkein sama. Tässä on aika iso ero miten foorumilla näihin suhdaututaan, haastateltavat ovat nähneet monta nousua ja laskua. Nykyisin kun on lähes ilmaisia indeksi etf:iä niin nyt kun minun mielestä ollaan indekseissä kaikkien aikojen kuplassa, todennäköisesti tämä vaan vahvistaa sen että todella ollaan kaikkien aikojen kuplassa. Mistä indeksisijoittajalle uutta porkkanaa? Nyt on kaikki vaurastumisesta unelmoivat markkinalla. Uusia tulijoita tuskin on.
Helsingin Sanomat – 21 Dec 23

Presidentinvaalit | ”Valitsen samppanjan sijasta kuohuviinin.” HS Visio kysyi…

Mihin presidenttiehdokkaat sijoittavat? Entä millaisia rahaan liittyviä mokia heille on käynyt? HS Visio kysyi presidenttiehdokkailta, millainen on heidän suhteensa rahaan.

4 tykkäystä

Tuossa vaan Inden mallisalkkua katselin, niin Inde kevensi Harviaa 13.12. kurssiin 24.05 ja nyt olis 27,44. Myivät 580kpl eli ei ihan pikkujuttu, eli n. 14.000e kevennys.
Eli olisi nyt 14% parempi kurssitaso ja aikaa mennyt vaaan reilu viikko.
Ajoitus on aina hankalaa… myös ammattilaisille… saati meille tuulipuvuille…

3 tykkäystä

Hyvän mielen video näin jouluksi. Kiltteys on peliteorisestikin paras strategia. Olkaa siis kilttejä toisille.
Hyvää joulua.

18 tykkäystä

Kysyin tekoälyltä, että miltä Inderesin Foorumin joulujuhlat näyttävät. :point_down:

Hauskaahan meillä näkyy olevan - kiitos kaikille juhliin osallistuneille. Erinomaista joulun aikaa jokaiselle tämän hienon Foorumin upealle jäsenelle! :heart:

Yours,
KuHa

106 tykkäystä

Kyyhkyt paistettu lautaselle ja haukat lentää. Kaikki juhlii, ku saadaa usan pörssit tuottamaan samaa kuin hesuli. Suomalainen on valmis maksamaa satasen siitä, että naapuri menettää viiskymppiä.

4 tykkäystä

Kiitos samoin!

Bongain meidät hyzonistit:
image
(hyzonisti on aina hyzonisti, vaikka ois osakkeet myyny)

26 tykkäystä

Sitä ajatteli näin joulun kynnyksellä laittavan hetkeksi aikaa ajatukset syrjään pörsseistä ja osakkeista. Mutta eihän niitä pääse viime hetken jouluostoksillakaan pakoon, kun Harvian ex toimari Tapio Pajuharju tulee vastaan :sweat_smile:

Hyvää joulua foorumilaisille ja muistakaa saunoa! :fire:

Terveisin
Tyytyväinen osakkeenomistaja

29 tykkäystä