Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Eihän se kovin tasaväkistä kun laskenut -42% / 3kk, -15% / 1 viikko. Mutta mukava olisi tietää miksi laskee, myyjiä koko ajan massiivisesti, shorttarit tietenkin painaa, mutta ostajia ei vaan ole. Tuotantoa siirretty Kiinaan ja hintakilpailukyky parantunut paljon.
En itse keksi muuta kuin että Kiinalaiset on kaikki iso myy, BABA myös myyty jälleen pohjille, toki muita en ole seurannut. Kauppasotaa, Taiwan tms.

1 tykkäys

Tässä Salkunrakentajan kirjoituskessa pohdittaan tuloskautta. :slight_smile:

”Tilastokeskus kertoi viikolla Suomen teollisuuden tilausten laskeneen vuoden 2023 kymmenen perättäistä kuukautta ja marraskuussa uusien tilausten lasku oli melkein 19 prosenttia. Yleensä konepajayhtiöillä tilauksesta toimitukseen on 6-12 kuukauden viive, joten optimismia analyytikoiden vuoden 2024 tulosennusteissa varmasti on. Erityisesti kuluvan vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloskontrasti on suuri, koska vuoden 2023 ensimmäisen neljänneksen tulokset olivat vielä hyvin korkeita”, Angervuo järkeilee.

Alaotsikot:

  1. Positiivinen tuloskäänne vuonna 2024
  2. Ovatko analyytikot liian optimistisia kotimaisten pörssiyhtiöiden tuloskäänteen suhteen?
1 tykkäys

Onko sinulla kovia todisteita että en ole uudesti syntynyt Jeesus? Käänteinen todistustaakka ja sitä rataa.

3 tykkäystä

En nyt mielestäni puhunut keskitysleirien puolesta, mutta olkoon…

Jos kysyit henkilökohtaista mielipidettä, se on että keskitysleirit pitää kieltää.

Jos kysyit mitä uskon olevan oikein ja mihin pitäisi pyrkiä, se on että keskitysleirit pitäisi kieltää.

Sitten käytännön ongemallisuuteen vapautta rajoittamisen vapauden helppoudesta.

Onko historiassa ollut keskitysleirejä jotka olisi suljettu vasta tuhoamalla eikä kieltämällä? On.

Onko nykyään vielä keskitysleirejä joita ei saada kiinni? Monen mielestä on.

Sanoin että asia on ollut ja tulee olemaan vaikea. Keskitysleirikortti menee ehkä hukkaan, koska valitettavasti en ad hominem ilkiönä ole niitä sen enempää kannattanut kuin nostanut esiinkään. Auschwitz oli kyllä karmea paikka vielä nykyäänkin.

Pahoittelut mikäli kuulostin epähumanistiselta.

Edit. Poistin sanan perustellusti, koska se viittasi väittämän että keskitysleirejä on yhä olemassa olevan perusteltu. Keskitysleirien olemassaolo ei ole mielestäni perusteltua koskaan.

Tarkennuksena vielä Auscwitzin osalta:

(Oli kyllä hyytävä paikka vierailla tosiaan vieläkin. Hiljaiseksi veti meiän Eurooppaa kiertävän jätkäporukan, vaikka muuten kovin hilpeää reissaamista olikin.)

33 tykkäystä

Voisiko sanoa, että mitä timontti edellä, sitä… @Jorma_Peras

…anteeksi :see_no_evil: Aisaakeli että olen odottanut pitkään päästä käyttämään tätä! Mutta allekirjoittakaahan joutessanne timontin aloite, jos itärajan uudelleenmiinoitus tuntuisi hyvältä ajatukselta.

18 tykkäystä


Kenties olis vähän enemmän voinut keskittyä taas kyseisen ihmiseen järkyttävään kokemukseen. Ja jättipotin olisi voinut korvata jollain muulla sanalla. En nyt tiedä onko mikään rahasumma jättipotti, jos halvaantuisin. Ei siinä vaiheessa rahalla mitään tee.

Hienoa journalismia meillä Suomessa jatkuvasti👍🏻

64 tykkäystä

Joo opastettu kierros suositukseen täältä, koska siinä kuulee kaiken kylmän syunnitelmallisen laskelmallisuuden ja hirvittävät yksityiskohdat. Antaa perspektiiviä tosiaan. :dizzy_face:

Salen anti tuohon ketjuun on kyllä ollut kiitoksen ja kumarruksen arvoista :bowing_man: Finanssialan monet kuviot ja käytännöt ovat tuota kautta auenneet alaa vaillinaisesti tuntevalle.

4 tykkäystä

Kyllä, mutta puhuinkin vain kuluvasta päivästä. Nyt näyttäisi että karhut johtaa jälleen. Härät yritti tänään nousua, mutta se lopahti. Ei riittäänyt ostajia. Vähän näyttää ansalta myyjien toimesta tuo nousuyritys.

1 tykkäys

Kertoo vain kuinka hiton köyhä tämä maa ja sen kansalaiset on. Kaikki ajatukset rahassa tai sen puutteessa, ja samalla pidetään yllä köyhien viimeistä moraalihyvettä ”En minä tarvitse rahaa / Raha ei tuo minulle onnea”.

23 tykkäystä

Joo me otettiin muinoin kans se. Oli ne kuulokkeetkin joista tuli lisäkertomusta.

2 tykkäystä

Kuka haukkuu meidän omaa maata,) Häntä pystyyn Wallet

Tuo kertoo myös kuinka paljon sattumalla on merkitystä meidän elämäämme. Ja kuinka epäreilulta se se välillä tuntuu.

Ei ole oikeita sanoja kuvaamaan osaanottoani, ja olen muiden kirjoittajien kanssa samaa mieltä, että millään määrällä rahaa, tuota ei voi korvata. Hienoja elämäkertoja kuitenkin on ihmisistä, jotka ovat saavuttaneet paljon tuollaisten vastoinkäymisten jälkeen.

1 tykkäys

En ennen tätä päivää tiennyt kuinka paljon voi vituttaa rekryssä toiselle sijalle tuleminen.

Nyt tiedän.

Taidan avata Bollingerin.

33 tykkäystä

Oliko mikä, johon hait? Muistelisin, että koulutuksesi lähellä omaani,niin mielenkiinnosta kyselen?

1 tykkäys

Olin kerran kahden vikan joukossa ja vasta siinä haastattelussa tuli eteen palkkaus, joka ei mulle kelvannut joten jätin väliin. Sulla mahis, että se ykkönen saa koeajalla sen ykköspaikkansa jonka haku kesken.

2 tykkäystä

Kyseessä oli customer success manager tjsp nykyajan ”hömppää” suomeksi modernia asiakaspalvelua :sweat_smile:.

Harmittaa sikäli, että olisi ollut tähän kohtaa alanvaihtoa hiton hyvä breikki.

Rekrynä kiva kokemus ja oppimisen kannalta myös. Kirkastui vähän itselle kuva mitä haluan tehdä isona. Pitää varmaan hakea Vismalle myymään isoja ja kalliita IT projekteja, se voisi olla mieluisaa.

16 tykkäystä

Eihän tuo voi olla kovin pitkäikäistä firmalle pitää tuollaista vakanssia. Taidankin perustaa meille viran owner success manager ja siihen palkataan tietysti vain osaaja, jonka työsuorituksen mittari on omistajan menestys. Asiakkaista on vain harmia, ei niihin kannata keskittyä.

Jokaisella Hesulin firmalla pitäisi lakisääteisesti olla CDO eli Chief Dividend Officer. @Verneri_Pulkkinen ajaako osinkopuolue jo tätä?

28 tykkäystä

Ymmärtääkseni tämä on SaaS yrityksissä ihan yleinen positio. Ei ollut nyt kyse mistään kukkakaupan tai lemmikkieläinkaupan asiakkaan viihdyttämisestä.