Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Minulla oli tuota kusivettä kanisteriin tankattuna ja se kanisteri näissä 20 raatin pakkasissa ollut auton perässä, niin tuo pytty oli kristallisoitunut ulkopuolelta kauttaaltaan.

1 tykkäys

image

Puolitoista vuotta kestänyt JetBluen ja Spirit Airlinesin yritysostoarbitraasi, jossa tarjottiin parhaimmillaan jopa 100+ %:n upsidea fuusion toteutuessa, ottikin sitten syöksylaskun oikeuslaitoksen sanottua ei. Ei ole helppo laji tuo arbitraaseilla kikkailu. Jos osti päivänä yksi Spiritin osakkeita n. 30 prosentin alennuksella tarjottuun käteisvastikkeeseen, niin lopputulos oli -70%. Markkinan tehokkuudelle on montakin syytä nauraa räkäisesti, mutta tässä ei ollut yksi niistä.

Ja ai että, kun tekisi mieli heittää tuhat ja yksi puujalkavitsiä tuosta tickeristä. Säästän ne silti toiseen kertaan.

7 tykkäystä

Tekisi mieli sanoa, että onko jopa meikäläiselle vähän nyt liikaa lunta lumikenkäilyyn, kun eteneminen menee ihan uimiseksi tuossa suoranaisessa puuterilumessa eikä tuollaisesta puolentoista metrin sauvastakaan hirveästi jää näkyviin kun tökkää maahan (juu, kyllä niissä sauvoissa oli sommat, maahan tarttui ja sinne metrin kinoksen alle sitten jäi). En valita, en nimittäin kovin usein pääse tällaisessa hangessa harppoon niin nyt nautitaan, kun kerta pohjoiskarjalassa ollaan.

Ens kerralla pitää liimata ne sommat sauvoihin kiinni tai jotain. :thinking:

29 tykkäystä

Nyt ne yrittää viedä meidän Remedyn logon!

4 tykkäystä

Mene joskus kelkkailemaan sellaisella lyhyttelaisella mallilla tuollaiseen puuterilumeen. Päivän kuntoilukiintiö tulee hyvin nopeasti täyteen :grin:

4 tykkäystä

Oliko jotain erityisempiä perusteluja PayPal-ostoksille? :slight_smile:

Jos sieltä tulee pidempäänkin analyysia niin voit käydä täälläkin kirjoittelemassa:

Itselläni meinaa unohtua oma PayPal-omistukseni, jota on Nordnetin salkustani noin 6-7 pinnaa. Suomalaiset yhtiöt tulevat jatkuvasti niissä paikoissa vastaan, joissa “liikun”, mutta PayPal-juttuja mun pitää hakea erikseen. :slight_smile:

1 tykkäys

Yksi impulsiivinen ja harkitsematon teko voi maksaa ihmiselle pahimmillaan koko elämän. Minun tapauksessani irtisanoutuminen vakituisesta työstä. Vaikka sitä pitkään mietinkin ennen kun sen tein, niin nyt se vasta konkretisoituu. Epäasiallisesti käyttäytyvä esihenkilö on jo alle 2 viikon jälkeen kaunis muisto. Jo tässä kohtaa on ikävä takaisin töihin, sillä tämä olotila alkaa olla sietämätön. Ihminen tajuaa vasta jälkikäteen mitä sillä oli, kun sen on menettänyt. Nyt olen lähes täysin yksin ilman päivittäisiä ihmiskontakteja töissä, ja yksinasuvana käy raskaaksi, vaikka introvertti olenkin.

Ahdistuneisuus työstä on vaihtunut toivottomuuden tunteeseen, unettomuuteen ja fyysiseen kipuun. Nyt olen yhteiskunnan ulkopuolella ilman työtä omasta tahdostani taantumassa, ja avoimia työpaikkoja on todella vähän. Kun tuota päätöstäni ja tämän hetkistä tilannettani jälkikäteen objektiivisesti katsoo, on käsittämätöntä, miten ihminen voi olla näin ajattelematon ja tyhmä. Heittäytyä tyhjän päälle laman aikana. En voi käsittää, miksi luovutin noin helpolla taistelematta vastaan, vaan pakenin tilannetta.

Elimistö on nyt jatkuvassa stressi/shokkitilassa ja pelkään lopullista romahdusta. Mikäli tästä kokemuksesta selviän, tämä tulee muuttamaan minua varmasti pysyvästi. Onneksi meillä on Suomessa apua tarjolla. Kriisipuhelimessa sain hyvää keskusteluapua ja huomenna ammattilaisen juttusille.

Pari kuukautta sitten mietin Franchise-yrittäjyyttä eräässä siivousalan yrityksessä, mutta hylkäsin tuon ajatuksen, sillä ei tuo varmasti kannattavaa liiketoimintaa yleensä ole, vaikka ajatuksen tasolla kiinnostaisikin. Alkuinvestointi myös suurehko, mutta toki asiakkaat saa valmiina. Nyt heikkona hetkenä miettinyt taas tuotakin vaihtoehtoa ja torstaina olisi tapaaminen, jossa keskustellaan asiasta tarkemmin. Tuhoon tuomittu ajatus kaiketi, mutta pakko yrittää pitää jotain toivonkipinää yllä.

Nousen tästä vielä, mutta pelkään vajoamista aivan pohjalle.

110 tykkäystä

Niin tulee varmasti käymään. On luonnollista että vaikean kokemuksen tai päätöksen jälkeen ajatukset käyvät ylikierroksilla sen kimpussa mitä olisi voinut itse tehdä toisin myös silloin kun päätös on juuri oikea. Se menee kuitenkin ohi ja uudet mukavat asiat tulevat tilalle ajan kanssa. Ei myöskään heti tarvitse huolehtia siitä mitä seuraavaksi uralla, anna itsellesi aikaa.

On myös loistavaa että jo soitit kriisipuhelimeen ja olet menossa juttelemaan ammattilaiselle. :slightly_smiling_face:

Voimia!

40 tykkäystä

Indeksien kurssikäppyröiden silmäilyä. SP500:seen tuli viides distribution day, ja osakemäärät 20 päivän (MMTW) sekä 50 päivän (MMFI) liukuvien keskiarvojen yläpuolella ovat laskeneet jonkin aikaa, Net Highs laskussa. Kyllä tässä ainakin pullbackin makua on ilmassa.

Tämmöseen touhuun joku ysärin muumilynksi loppuunajetulla alkujaankin onnettomalla telamatolla on ihan loistava laite, kovalta jos pääsee kuusikin metriä tollaseen hankeen ennen tukevaa istahtamista niin se on hyvä saavutus. :smiley: Rautarunkoisena sellasessa on painokin kohallaan niin tulee riittävä vaste kuntoilusuoritukseen.

1 tykkäys

Kiitos kyssäristä. Mielestäni paypalia hakattu tarpeettoman paljon ja uskon, että kevään aikana arvostus lähtee kohoamaan.

Kasvua on jatkossakin luvassa ja kustannussäästöä tehty. EV/ebit ennuste ~8 tuleville vuosille. Niin ja firma tekee 7mrd vapaata kassavirtaa, joilla ostaa tätä tahtia 10% osakkeista takaisin vuodessa.

Niin ja mitä tulee maksamisen vaihtoehtoihin, markkina yliarvioi muutostahdin. Paypal on vakiintunut ja turvallinen. Ja joo gen z varmaan valmiimpia vaihtamaan paypalin johonkin tik tok coiniin ehkä mutta milleniaalit äxät ja buumerit ei.

7 tykkäystä

Fyysisesti terveelle työtä tekevälle löytyy aina työtä ja ennen kaikkea arvostusta tekemäänsä työhön, älä ahdistu tai lannistu liikaa tai jos ahdistut niin hae ammatti apua mieluummin heti.

Varmasti aika paska fiilis ja aika tyhjä olo tuon jälkeen mutta vielä se aurinko paistaa, se tyhjyys ja hiljaisuus suorastaan “huutaa” kun et enää olekkaan työn touhussa ihmisten ja työkavereiden keskellä, se on aika karua alkuun mutta menee kyllä ohi joskus, saattaa viedä vuodenkin enne kuin tajuaa ettei olekkaan enää työssä ja ei siihen tarpeettomuuden tunteeseen edes totukkaan, tosin itsellä se oli lopullista kun tuli fyysiset rajoitteet unelma työhön.

Omasta kokemuksesta voin sanoa että se vie aikaa toipua henkisesti joskus kauankin mutta kunhan saat järkeiltyä asiat päässä niin oot entistä vahvempi uuteen työhön ja varmasti myös löytyy työtä, sitä ei kannata murehtia liikaa.
Ja ei kannata kiirehtiä mihinkään itselle pitää antaa aikaa toipua, sen kyllä sitten huomaa kun on aika uusiin koitoksiin ja uuteen työhön. Tsemppiä.

5 tykkäystä

En tunne sinua ihmisenä, mutta tilanteesi töissä vaikutti mielestäni hyvin sietämättömälle ja mahdottomalle. Ei se sellaisenaan olisi voinut jatkua; tuollainen kovan luokan työpaikkakiusaamista eri muotoineen olisi voinut viedä työkyvyn.

Minä ja aika moni muu varmasti kävisi varmasti samanlaisia ajatuksia läpi, vaikka ratkaisu olisi hyvinkin oikea. Kyllä sinä sitä irtisanoutumista mietit ja sait kestää kaikenlaista. On täysin luonnollista kokea ikävää töihin ja erityisesti sosiaalista elämää, mutta onneksi olet soittanut kriisipuhelimeen ja kirjoittanut meille - kiitos siitä.

En ole asiantuntija enkä voi mitään varmasti sanoa, mutta mun mielestä nyt kuvailemasi tunteet eivät signaloi, että ratkaisusi olisi ollut väärä. Et ole ollut ajattelematon ja tyhmä; olet ollut ehkä jopa liian vahva, kun olet kestänyt tuollaista.

Olet soittanut kriisipuhelimeen ja menossa ammattilaisen juttusille - oikein! Avun pyytäminen ja avun hakeminen on oikea ratkaisu, askel kerrallaan. Käyt luonnollista prosessia läpi ja ehdottomasti otat kaiken avun vastaan.

Sinun pitää olla itsellesi armollinen ja ammattilaisten avulla päivä kerrallaan eteenpäin, välillä tulee huonompia hetkiä, mutta nyt pohjalla pään sisällä varmasti pyörii vahvoja ajatuksia ja tunteita . Olet henkisesti ollut todella pitkään kovilla, joten aikaa menee jonkin verran “toipuessa”, mutta olet oikealla tiellä ja vaikutat fiksulta kaverilta.

Lukemani perusteella sinun pitää antaa itsellesi aikaa ja olet tehnyt oikean valinnan hakiessasi apua. Mun on vaikea ajatella lukemani perusteella, miksi ei tulevaisuutesi olisi valoisa. En tunne sinua, mutta kokemasi jälkeen itse kokisin samoin ja toivon, että vastaavassa tilanteessa osaisin myös olla yhtä fiksu kuin sinä, eli hakea apua. Sanoitat tuntemuksiasi äärimmäisen hyvin ja se helpottaa myös heitä, jotka auttavat sinua.

Vaikutat varsin aidolta ja hyvältä tyypiltä, sanoitat tuntemuksiasi hyvin, olet hakenut apua… olet oikealla tiellä enkä yhtään epäile ettetkö menisi viikko viikolta eteenpäin. Kovia ratkaisuja pitää tehdä joskus, kuten irtisanoutua töistä, että saa valoisan tulevaisuuden, vaikka se vaatii muutosta, aikaa ja töitä.

Pahoittelen, jos sanoitan itseäni hassusti ja korostan, että en ole mikään asiantuntija tai ammattilainen. Olet arvokas ja uskon hyvin vahvasti, että tulevaisuutesi on valoisa. :heart:

76 tykkäystä

Käsittääkseni verokortin verolaskuri antaa vain suuntaa antavan prosentin, jotta lopullinen oikea lasku olisi jotakuinkin sama. Sitten kaiken maailman vähennykset, kunta-alet sun muut mitä voikaan tullla, heittää sitä sitten jonkin verran - mutta ei kuitenkaan useita prosentteja (ellet saa ylimääräisiä bonuksia).

5 tykkäystä

Inderesin karhuisa sentimentti saa jatkoa. 16/26 analyysia negatiivisella puolella tänä vuonna

11 tykkäystä

Kaikkihan tietää että Inderes on kontraindikaattori.

14 tykkäystä

Itse legenda, Seppo Saario @Karo_Hamalainen haastateltavana, Karon Grilli-ohjelma siis kyseessä: https://www.youtube.com/watch?v=02ea74t308w

22 tykkäystä

Heippa pölhölän 10.000 pojoo, nähdään taas 2026? :face_with_peeking_eye:

35 tykkäystä

Karon Grillissä on ollut kyllä hyviä vieraita :+1: Ihan viimeviikkoina Vesa Puttonen, pörssin toimari Henrik Husman ja nyt siis Seppo Saario. Björn Wahlroos oli joku tovi sitten myös. Hyvän oloinen podcast muutenkin.

31 tykkäystä

Kukaan ei uskalla sanoa sitä ääneen Nokia-ketjussa, Saksa on paska maa, eikö Lundmarkille Uniper riittänyt :slight_smile:

25 tykkäystä