Inderesin kahvihuone (Osa 8)

:laughing:

2 tykkäystä

Niin siis eihän rallin suuntaa määritellä :slight_smile:

ezgif-4-3982102bfa1

9 tykkäystä

Silloin kun tulli ilmoitti että alkaa syynämään tarkemmin nettiostoja ostin pahan päivän varalle 40 litraa giniä halavalla ja hyvin tuli suoraan kotiovelle ennen kuin syynäys alkoi. No, ilmeisesti se syynäys oli vain hetkellistä, mutta eipähän tarvi vähään aikaan tilailla. Nuukana sitten aina tarjouksista hartwallin greippilimua 1.5 litran pulloissa ja ‘aito’ lonkero on valmis (menee toisin hyvin minkä tahansa limun kanssa). Tosin vielä nuukana puolet sodastreamiä limun kanssa, mikä omaan makuun hyvä suhde. Ja CO2 pullot tietenkin rustan tarjouksista ja aina 4kpl vaihto kerrallaan 3eur/kpl. Toi neljä toimii hyvin kun ei niitä tarjouksia ole joka viikko.

8 tykkäystä

On ralleja ja sit on hesulin tammiralli 2024.:partying_face::heart:

5 tykkäystä

Tammiralli on siirretty tänä vuonna helmikuulle, alkuvuoden poikkeuksellisen runsaan lumitilanteen haitatessa indeksien sujuvaa liikkuvuutta.

Tästä vuodesta on tulossa ennustajaeukon mukaan kokonaisuutena loistava pörssivuosi.
Syksyllä on noustu jo yli 10% vuodenvaihteesta.

Mukavaa viikonloppua.

5 tykkäystä

@Verneri_Pulkkinen Olisiko aika laittaa peli nyt poikki? Täällä lähtee hommat ihan käsistä ja perjantai vasta aluillaan.

23 tykkäystä

Taitaa foorumilta kohta kadota porukkaa suuressa puhdistuksessa. :thinking:

6 tykkäystä

Hei mutta jos Admicomin kurssi laskee vielä vajaa 20% niin osinkotuottoprosentti pysyisi ennallaan :money_mouth_face:

32 tykkäystä

Von Gerichin tviitti ja USA:n kuluttajaluottamus

Olenko ainoa joka katsoo joka kerta, että tässä giffissä on Mika “Immu” Ilmen?


4 tykkäystä

Lyhyt kyssäri kirjanoppineille. Koskeeko jätelaki velvoite sellaisia talouksia missä ei kerry biojätettä? Itse ymmärrän niin että jäteastia tulee 4vkon tyhjennysvälillä oli astia tyhjä tai ei.

Samaa mieltä tästä, ollaan selkeästi kaltevalla pinnalla!

IMG_1630

1 tykkäys

Taloudella tulee olla resurssi hoitaa biojätteet.
Siihen on kaksi tapaa: komposti tai biojätekeräysastia.

Sillä ei ole vaikutusta kyseiseen velvollisuuteen, kuinka paljon tai vähän sitä biojätettä taloudessa syntyy.

Meilläkin ”tyhjentävät” tyhjää biojäteastiaa kuukauden välein.
Todella älykästä sääntelyä.

2 tykkäystä

Lajin helppous viehättää. :yawning_face:

42 tykkäystä

Meillä tulee kanssa tosi vähän biojätettä ja asia ratkaistu ostamalla joku halvimmista halvin kompostori koska en halua maksaa tyhjän astian kolistelusta kerran kuussa. Jätettä kun ei oikein tule, niin luulen että kompostorissa on paljon enemmän biopusseja kuin itse biojötettä. Bioastia alkaa kumminkin jossain vaiheessa haista jos sitä ei tyhjennä, joten pakko sitten noita lähes tyhjiä pusseja sinne kiikuttaa. (Ilman pussiakin voisi asian hoitaa mutta en jaksa sitä astian jatkuvaa pesua.) Ja biopussit ei tuollaisessa kotikompostorissa muutenkaan maadu kovin lyhyessä ajassa vaan niitä saa sitten tonkia ja jälkikompostoida vielä myöhemmin lisää… No, koitettiin sitten tehdä biopussit sanomalehdestä mutta siitähän vasta jätettä syntyy ja jos oltais jatkettu niin kompostoitaisiin melkeinpä pelkkää sanomalehteä.

Todella hyödyllinen asetus - not

Lisäys: yksi ratkaisu olisi laittaa kompostorin pohjalle tarkastajan varalle hiukan tavaraa näön vuoksi ja laittaa jatkossa viikottaisen banaaninkuoren normaliin roskikseen. Iso syy kompostoinnin pakottamiselle taitaa olla biojätteen tuoma kosteus, jolloin jäte ei poltettaessa ole yhtä energiatehokkas energialähde. Tai näin joku sen mulle selitti. Jos pitää paikkansa, niin satunnaisen viinirypäleen heittäminen roskikseen ei tilannetta miksikään muuta

7 tykkäystä

”Entisille TV-lupatarkastajille piti keksiä töitä, niin kekattiin sitten Jorman ja Raimon kanssa tällainen homma niille”

13 tykkäystä

Niin niin mutta paljoks tuli osingoi? :money_mouth_face:

1 tykkäys

Sielukasta musaa, kiitos kyydeistä ja tekstitys…
Upgraded to Billionaries:

Kelpaakohan kompostoriksi mikä tahansa rimpula jos sen nimi on Kompostori. Puuilossa näyttäisi löytyvän edullisin kompostori 40e.

Ei kelpaa. Sille oli jotain rakenteellisia ja toiminnallisia vaatimuksia.
Tosin, tuskin sinä rangaistusta saat, jos sinulla on heikkolaatuinen, 40 euron komposti tontilla tyhjillään, kun tarkastaja saapuu tarkastelemaan ja valvomaan yksityistalouden kompostointia.

Sanot vaan, että ”biojätettä ei synny ja lain kirjain täyttyy. Kiitos käynnistä ja tervetuloa toistekin katsomaan tyhjää kompostiamme! Multaisia jatkoja!”

Edit:

Yleisesti kompostorin tulee olla:

Riittävän tiivis, jotta haittaeläimet eivät haista jätettä.
Kompostorissa ei saa olla yli 7 mm aukkoja, jotta haittaeläimet eivät pääse sisältöön käsiksi.
Lämpöeristetty, jolloin kompostoituminen on mahdollista ympäri vuoden.
Ilmanvaihdollinen, joka ehkäisee hajuhaittoja.

Lisäksi on kuntakohtaisia vaatimuksia, jotka selviävät kunnan nettipalvelusta.

2 tykkäystä