Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tänään tajusin, että olen aloittanut sijoittamisen ennen kun olen aloittanut sijoittamisen.
On tullut tehtyä polttopuita reilu 20 vuota “varastoon” toki niitä on tullut mökillä poltettua ja isovanhemmat, vanhemmat ja sukulaiset on niitä sieltä kuluttanut, mutta nyt kun itsellä on omakotitalo kolmella tulipesällä huomaa että tämä “sijoitus” on ollut ehkä yksi parhaista.

19 tykkäystä

Salkunrakentajassa on juttu 10-baggereista, ja juttuun oli lainattu mm. Lynchin (Amerikan @_TeemuHinkula) ajatuksia. :slight_smile:

Jos esimerkiksi sijoittaja näkee tietyn yrityksen menestyvän pörssissä, se näkyy kaikille. Silloin sijoittajan kannattaa Lynchin mukaan tutkia tilannetta syvällisemmin – nähdäksesi muut yritykset, jotka ovat vastuussa kaikille näkyvän menestyvän yrityksen hyvästä tuloskehityksestä.

5 tykkäystä

Lyhyesti
Desentum myydään 730 milj.€ saa 1000 € sijoituksella 10000 €
Springvestin osakkeelle vaikutus voi olla vaikka euron nousu.

Desentumista ei tule mitään ja menetät sijoituksen.
Springvestin osake reakoi laskemalla euron.

Kulmakertoimessa on isosti eroa.
Kysymykseen vastaus on jokaisen omassa sijoitus strategiassa. Riskin ottaa halusta/kyvystä.
Sijoitatko Hyzoniin vai vety etf.n?

1 tykkäys

10 viestiä yhdistettiin ketjuun: Politiikkanurkkaus (Osa 2)

Itseasiassa on. Kyllä tohtoreilla on edelleen opiaattijohdannaisiin perustuvia yskänlääkkeitä. Niitä vain harvemmin annetaan reseptillä mutta mikäli potilas-lääkäri suhde on riittävän luottamuksellinen niin kyllä niitä saa.

Heroin™ on itseasiassa Bayerin rekisteröimä yskänlääkkeen brändi vuodelta 1898.

3 tykkäystä

image

13 tykkäystä

Ensi viikolla riittää meininkiä :cowboy_hat_face: :point_down:

15 tykkäystä

Bingo! Taisit osua asian ytimeen tai ainakin osatotuuteen.

Samaan aikaan sekä jälleenrakennettiin sodan hävinnyt maa tuhkasta, tehtiin rakennemuutosta agraarista industrialismiin että makseltiin sotakorvaukset ainoana maana maailmassa. Marshall-apua ei otettu vastaan.

Ilman pirinvetämistä, olisiko tuosta muka tullut oikeasti mitään?

4 tykkäystä

Jos nyt taas politiikka ryöpytetään kahvihuoneelle sotkemaan @Sijoittaja-alokas pyhäpäivää. Niin otetaan huomioon että onhan se verorahojen säästämistä että ympäri Ameriikan laakea mannerta lennättämisen sijasta kun laittaa toimittajan Jerusalemiin, niin se voi ostamatta lentolippuakaan raportoida 8000 vuotta sieltä missä on actionia. Saa samaan viitekehykseen jokaisen maailmankolkan fiiliksiä vielä tapahtumista.

2 tykkäystä

Tilasitko? Jos k, pistä updeittiä miten jatko meni.

Taitaa tuo auto olla markkinalla edelleen, mutta hintalappu on 420 €/kk

Mahtaa olla melkoinen ero aivojen kehityksessä, katsotaanko 4veenä tiktok-videoita vai korjataan koneita:

32 tykkäystä

Kahvihuoneella taas kerran ihanan rauhallinen sunnuntai-aamupäivä menossa :laughing:. Hyvää vaalipäivää kaikille!

23 tykkäystä

Pliiiis nämä poliittiset kannanotot politiikkaketjuun. Vaikka ollaankin kahvihuoneella, missä keskustelu vapaata niin herkästä täälläkin kohta väännetään politiikkaa ja floodataan ketjua turhaan. Ugh, ei jaksa näin sunnuntaisin tällaista :joy:

18 tykkäystä

Pitikin tarkistaa, että Elecsterille ei ollut omaa yhtiöketjua. Pitäisi varmaan perustaa?

Kyseinen yhtiö antoi kuitenkin tulosvaroituksen pieni aika sitten ja tässä on Salkunrakentajan juttu siitä sekä hieman yhtiöstä muutenkin.

Elecster-konserni alentaa vuoden 2023 liikevaihtoa ja osakekohtaista tulosta koskevaa ohjeistusta.

Uudessa ohjeistuksessaan yhtiö odottaa koko vuoden 2023 konsernin liikevaihdon pienenevän ja osakekohtaisen tuloksen painuvan tappiolliseksi. Aiemmin Elecster oli arvioinut koko vuoden liikevaihdon säilyvän samalla tasolla tai pienenevän ja osakekohtaisen tuloksen säilyvän samalla tasolla tai paranevan edelliseen vuoteen verrattuna.

3 tykkäystä

Osinkopuolueen päivystävänä dosenttina haluan huomauttaa että 100 kertaistuminen kymmenessä vuodessa osinkoa maksaen on täysin matemattisesti mahdolinen. Esimerkiksi jos yhtiö jakaa 1000% osinkoa vuosittain ja menee sitten konkurssiin.

6 tykkäystä

Yllättyneiden määrä lähennee nollaa :smiley:

Viestin pituuden määrä pitää lähentyä 50.

Vaalipäivän kunniaksi avaan Politiikkanurkkauksen ja siirrän/siirsin sinne kuuluvat politiikkaviestit täältä Kahvihuoneelta.

Kahvihuone yleisesti ottaen tai ainakin pääosin halutaan pitää rentona paikkana, josta voi jutella laajasti erilaisista aiheista ja politiikkaviestit on haluttu suurimmilta osin pitää niille tarkoitetuissa ketjuissa.

Hyvää ja rentoa vaalipäivää kaikille! :slight_smile:

29 tykkäystä

Tässä tullaan jälleen osakeyhtiölakiin, jossa sanotaan, että yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Ja kuten jokainen osinkopuoluelainen tietää, niin voitto = osingot. Näin ollen lakia tulee tulkita siten, että tarkoitus on tuottaa osinkoja osinkopuoluelaisille.

Laissa ei sanota, että toiminnan tarkoitus on pitää yhtiö pystyssä! Ei kai kukaan tällaista edes rohkenisi mennä ehdottamaankaan.

3 tykkäystä

Valitettavasti lakiin on kirjattu osinkopuolueelle kiusaa. Pajatsoa ei saa tyhjentää kerralla. :slightly_frowning_face:

“Suomen osakeyhtiölain kokonaisuudistuksen yhteydessä vuonna 2006 osakeyhtiön kaikkien varojenjakotilanteiden lisäedellytykseksi säädettiinkin maksukykytesti. Maksu­kykysäännöksessä todetaan, että varoja ei saa jakaa, jos jaosta päätettäessä tiedetään tai pitäisi tietää yhtiön olevan maksukyvytön tai jaon aiheuttavan maksukyvyttömyyden (OYL 13:2 §).”

1 tykkäys