Inderesin kahvihuone (Osa 8)


Vielä pieni tuulahdus taannoisilta kusetusmarkkinoilta. Nooh, eiköhän tämä tästä. Valo on lisääntymään päin risukasassa.

22 tykkäystä


Varo mitä toivot. Don’t jinx it

33 tykkäystä

40 tykkäystä

Jälleen päiväni Päiväni murmelina -hetki: Kauppalehden notifikaatio tuli, että Pölhexissä laskupäivä.

4 tykkäystä

Ikinä ei ole hyvä! Mutta siihen voidaan luottaa, että oli inflaatio, deflaatio, stagflaatio tai alieninvaasio niin Hesulin börde kyllä laskee :melting_face:

9 tykkäystä

Unohdat mainita että tuossa vaiheessa L&T on vasta juuri päässyt veloistaan eroon, kun taas remedy on kasannut vanhan 30M rahakasan päälle 90 Meuria lisää. Tämä toki korjaantuu takaisin L&Tn hyväksi, jos käyttää osinkopuolueen suosittelemaa DDMää, onhan osinko omistajan palkka.

6 tykkäystä

Joo ja Inderesin analyysien vapaa kassavirta on FCFF eikä FCFE. Yritin tuossa pitää asian mahdollisimman yksinkertaisena, jotta pointti menisi läpi eivätkä vähemmän numeroihin suuntautuneet lukijat turhautuisi, koska he tarvitsevat tuota viestiä kaikista eniten :innocent:

Haluasin tässä kohtaa kyllä kovasti esittää argumentin että Remedyn kassa ei ole sijoittajan rahaa vaan piiloteltua käyttöpääomaa, jota tarvitaan hirmuiset määrät liiketoiminnan riskien vuoksi, mutta ei mennä nyt siihen aiheeseen :nerd_face: :smiley:

11 tykkäystä

Saanen mainostaa taas @Karo_Hamalainen:n uutta tubekanavaa, joka kannattaa laittaa seurantaan:

Karon haastattelussa on ensi viikolla julkkis nimeltään Björn Wahlroos. Karolle saa pistää kysymyksiä, että mitä Nallelta vois kysyä.

26 tykkäystä

Newbie tässä.
Voisiko joku kertoa miten/miksi mun AMC AH9 osakkeet on käännetty AMC ENTERTHLDG RG-A osakkeiksi (?) mitä en voi myydä pois mutta arvo näkyy salkussa?

Ollut muutaman kk offline niin en ole hirveemmin seurannut menoja…
Toivottavasti joku pystyy vastaamaan, muualla vaan ammutaan alas ja syljetään päälle kun kysyy.

1 tykkäys

Meinasin tähän tarttua kanssa kun saatiin remedyn ketjuun pääanalyytikko paikalle, että rikottaisiinko pahasti fysiikan lakeja jos remedyltä ja muilta vastaavilta oikaistaisiin DCF tuosta kassasta, kun ne ovat kuitenkin ennemmin vaikka käyttöpääomaa.

1 tykkäys

Damodarania vapaasti lainaten “DCF-malli on työkalu, jota voi ja pitää käyttää niin kuin siitä on eniten hyötyä sijoittajalle itsellensä, kunhan malli on johdonmukainen ja luvut voidaan loogisesti perustella.”

Minä ainakin oikaisisin kassan pois tai arvostaisin ne eurot alle tasearvon, mutta ammattilaisilla on tietysti enemmän rajoitteita firman puolesta että mitä saa tehdä, ettei homma mene ihan villiksi.

4 tykkäystä

Kassa, velka? Se ja sama?

Tämähän alkaa kuulostamaan jo demaripoliitikon viestinnältä. PEkalla on varmaan sama viestintätoimisto edellä mainitun tahon kanssa :grin:

3 tykkäystä

Nytkun @Pohjolan_Eka on suututtanut kaikki analyytikot haastoillansa, voin vaikka vannoa, että mies liikkuu paremmin varautuneena kuin vain tussarinsa kanssa.

image

Muutama osingoton kasvulappu taskussa pitänee Indeläiset kaukana, ja muiden varalle valkosipuli tehnee tehtävänsä. :sunglasses: :heavy_heart_exclamation:

ps. Välttelisin ihan vain varmuuden vuoksi ulkonasyömistä, sekä avoimia ikkunoita!

@timontti nyt vain odotellaan, kuka murtuu ekana (≠ Ekana)

14 tykkäystä

No ylipäätään firmojen kirjanpito, tilinpäätöksen säännöt ja muut ovat vain ihmisen keksimiä sopimuksia, joita sijoittajan ei ole pakko hyväksyä tai noudattaa. Sekin on vaan jonkun kynäniskan päättämä käytäntö, että T&K-kustannukset ovat operatiivisia kuluja eivätkä sijoitus aineettomaan pääomaan. Samalla tavalla ajatus siitä että kassa ja velka pitää aina arvottaa samalla tavalla DCF-mallissa on täysin keinotekoinen ajatus.

Japskifirmoilla ja vaikkapa Ilkka Oyj:llä on kuollutta rahaa kassassa, joka ei sieltä ikinä tule lähtemään tuottaviin kohteisiin tai sijoittajan tilille. Miksi tästä rahasta pitäisi sijoittajan maksaa täysin kohtuuttomalla 1€:1€ vaihtosuhteella? Heittää hyviä euroja surkeiden perään? Vain koska niin on joku mielikuvituksettomien paperinpyörittäjien komitea on asian joskus näin linjannut ja nyt sitten analyytikkojen pitää tätä käytäntöä noudattaa maailman tappiin saakka?

Tehkää mitä haluatte ja millä saatte ylituottoa aikaiseksi, kunhan olette loogisesti johdonmukaisia ja pysytte perustelemaan tekonne :muscle:

25 tykkäystä

Minä luulen, että viikonloppuun mennessä puolet indereksen väestä istuu toimistolla kirjoittamassa remedyketjuun ylitöinä :ok_hand::grinning:

43 tykkäystä

Hei Pohjolan Eka!

Kiitos palautteestasi!

On mukava saada haastoa yhtiöketjussa. :blush:

Yhteistyöterveisin Analyytikko


Analyytikko:
image

60 tykkäystä

Veikkaan että Inden tekkitiimi on koodannut analyytikoille jonkun aikaohjelma-plugarin, että Ekan foorumiviestit ei näy pe-su iltaisin klo 18 jälkeen.

Siinä menee meinaa kotirauha äkkiä, kun pitäisi perheen/puolison kanssa alkaa illastamaan ja häivyt koneelle kommentoimaan takaisin Ekalle. Sehän pitää lisäksi tehdä mahdollisimman nopeasti, ettei näytä siltä että joudut arpomaan vastauksen kanssa :wink:

29 tykkäystä

Oma veikkaus on että Ekan maskin takaa paljastuu Masse.

11 tykkäystä

Odotatko enemmän Joulua vai YTD:n nollaantumista eli vuosituoton uutta laskentaa luvusta 0 % 1.1.2024 alkaen?

  • JOULU
  • YTD:n nollaantuminen
0 äänestäjää
6 tykkäystä

Ehdottomasti joulu. En varmaan moneen vuoteen pääse enää näin kovaan ytd:hen, niin pitää nauttia, kun vielä ehtii.

7 tykkäystä