Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Viittaat ilmeisesti SFS 6000 -sähköturvallisuusstandardin päivitykseen, jossa kielletään uusien maadoittamattomien pistorasioiden asentaminen mutta sallitaan rikkoutuneiden maadoittamattomien vaihtaminen vastaavanlaiseen. Pitänee jäädä odottamaan sähköalan ammattilaisen näkemystä tuon standardin oikeasta tulkinnasta esittämässäsi tapauksessa.

1 tykkäys

Kerrankin Bloombergilla kopioidaan Varttia:

Bloomberg: "Nasdaq Futures Sink as AI Results Don’t Match Hype"⚠️

33 tykkäystä

Huomisen kauppalehti: Verneri romautti markkinat. :thinking:

31 tykkäystä

Standardissahan puhutaan tosiaan pistorasian lisäämisestä. Ja jos nyt joku asentaja ei suostu vaihtamaan ehjää olemassaolevaa rasiaa uuteen, niin hae kaapista (kumi)vasara ja tee siitä rikkinäinen :wink:

2 tykkäystä

Siirrän sun viestin samalla tänne oikeaan ketjuun.

En suosittele koskaan peesaamaan. Aikoinaan Pantaflixiin minua seuranneet saivat nauttia -90 % tuotosta. Nöyryytystä lisäsi splitti, joka sai vierestäseuraajat luulemaan että tuottoa tuli peräti -99 %. :smiley:

Oikeasti vain -90 %, eli ei niin paha… :melting_face:

45 tykkäystä

image

21 tykkäystä

Siirrän tämäkin viestin tänne.

Ja vastaan samalla.

Onhan tässä riskejä ja kysymysmerkkejä. Onneksi on sentään kannattava jo nyt.

Esimerkiksi jos softan käyttöönotto on näin helppoa, siinä ei varmaan ole isoja vaihdon kustannuksia? Miksi Boeing ja Airbus ei tee tätä?

Ehkäpä nämä selviää kun penkoo lisää asiaa.

4 tykkäystä

Ihan ministi vaan jostain se löytyy se tenbaggerikin, en ikinä seuraile ketään ostoissa mutta mielenkiintoinen firma niin pikku positiolla testiin, jos näyttää ettei oikein kulje niin stoppari hoitaa pikku tappion kera lähtöpisteeseen :slight_smile: .

Mutta on kyllä hyvinkin totta ettei kannata yleensäkkään peesailla ketään kun muuttujia on niin paljon sijoittajien välillä, esim. et voi tietää mikä on aikajänne toisella ketä peesailet ja onko tarkoitus tehdä pari treidejä esim. toimialan yhtiöitä treidaamalla vai onko tarkoitus olla iki holdi ym. ym. , niin eipä kannata tosiaan peesailla.

3 tykkäystä

Jos me tehtäisiin toinen jakso Analyytikko vs. Bullero -konseptista, niin mikä analyytikon näkemys olisi teidän mielestä sellainen mitä @Verneri_Pulkkinen pitäisi haastaa?

35 tykkäystä

Germany Inflation Rate (tradingeconomics.com)

Saksan inflaatio YoY odotus 3% ja toteutunut 2,9% .

9 tykkäystä

Miten tälläinen on mahdollista? Ei kai asuminen koskaan ilmaista voi olla, ellei joku muu ole maksajana.

2 tykkäystä

Jos taloyhtiöllä on vuokratuloja esim. liiketiloista voi olla ettei yhtiövastiketta peritä.

10 tykkäystä

Jos talo on keskustan ruutukaavassa ja kivijalka täynnä hyviä liiketiloja, jotka as oy omistaa. Vuokrat tulee as oy tuotoiksi ja vastikkeet voidaan jättää muilta omistajilta keräämättä.

9 tykkäystä

Onko IT-palvelusektori sittenkään seuraavan kymmenen vuoden kuuminta hottia vai tuhoaako vuorotellen asiakaskunta, työntekijät ja yhtiö itse mediaani pörssiyhtiön näkymät?

13 tykkäystä

Ehkä siellä analyytikko on lukenut Suomen johtavaa sijoitusfoorumia ja ottanut oppia erään kirjoittajan UPM-tavoitehinnasta? Silloin analyysiksikin riittää muutama sananen :joy:

6 tykkäystä

Suomen ja Ruotsin yhdistävän Merenkurkun sillan rakentamisen kannattavuudesta on käynnistetty virallinen selvitys. Sillalla olisi Itämeren laivaliikenteen pysähtyessä kriisitilanteessa suuri merkitys Suomen huoltovarmuudelle.

10 tykkäystä

Velattomassa kämpässä on kyllä aina vaihtoehtoiskustannus ja se voi olla todella isokin.

3 tykkäystä

Tunneli eikä silta. Tunneli paljon hankalampi pistää risteilyohjuksilla pois pelistä jos huoltovarmuus on se kulma mitä haetaan.

4 tykkäystä

Ehdottomasti mutta voi olla myös toiseen suuntaan. Alhaista tai nollavastiketta ei juuri arvosteta asuntomarkkinoilla. Keskimääräinen asunnonostaja ei tunnetusti vilkaisekaan taloyhtiön tasetta tai tuloslaskelmaa tai edes tiedä mitä ne on.

1 tykkäys

Naapuri taloyhtiö sai perinnöksi miljoona omaisuuden. Kun katsoin asuntojen hintoja niin ne ei juurikaan ollut reagoinut tähän uutiseen vaikka per asuin neliö summa oli merkittävä.
Tässä on tietävälle hyvä paikka biitata markkinaa.

5 tykkäystä