Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Germany Inflation Rate (tradingeconomics.com)

Saksan inflaatio YoY odotus 3% ja toteutunut 2,9% .

9 tykkäystä

Miten tälläinen on mahdollista? Ei kai asuminen koskaan ilmaista voi olla, ellei joku muu ole maksajana.

2 tykkäystä

Jos taloyhtiöllä on vuokratuloja esim. liiketiloista voi olla ettei yhtiövastiketta peritä.

10 tykkäystä

Jos talo on keskustan ruutukaavassa ja kivijalka täynnä hyviä liiketiloja, jotka as oy omistaa. Vuokrat tulee as oy tuotoiksi ja vastikkeet voidaan jättää muilta omistajilta keräämättä.

9 tykkäystä

Onko IT-palvelusektori sittenkään seuraavan kymmenen vuoden kuuminta hottia vai tuhoaako vuorotellen asiakaskunta, työntekijät ja yhtiö itse mediaani pörssiyhtiön näkymät?

13 tykkäystä

Ehkä siellä analyytikko on lukenut Suomen johtavaa sijoitusfoorumia ja ottanut oppia erään kirjoittajan UPM-tavoitehinnasta? Silloin analyysiksikin riittää muutama sananen :joy:

6 tykkäystä

Suomen ja Ruotsin yhdistävän Merenkurkun sillan rakentamisen kannattavuudesta on käynnistetty virallinen selvitys. Sillalla olisi Itämeren laivaliikenteen pysähtyessä kriisitilanteessa suuri merkitys Suomen huoltovarmuudelle.

10 tykkäystä

Velattomassa kämpässä on kyllä aina vaihtoehtoiskustannus ja se voi olla todella isokin.

3 tykkäystä

Tunneli eikä silta. Tunneli paljon hankalampi pistää risteilyohjuksilla pois pelistä jos huoltovarmuus on se kulma mitä haetaan.

4 tykkäystä

Ehdottomasti mutta voi olla myös toiseen suuntaan. Alhaista tai nollavastiketta ei juuri arvosteta asuntomarkkinoilla. Keskimääräinen asunnonostaja ei tunnetusti vilkaisekaan taloyhtiön tasetta tai tuloslaskelmaa tai edes tiedä mitä ne on.

1 tykkäys

Naapuri taloyhtiö sai perinnöksi miljoona omaisuuden. Kun katsoin asuntojen hintoja niin ne ei juurikaan ollut reagoinut tähän uutiseen vaikka per asuin neliö summa oli merkittävä.
Tässä on tietävälle hyvä paikka biitata markkinaa.

5 tykkäystä

Muistaakseni saa myös lisätä noudattaen rakennusajankohdan määräyksiä mikäli uudien määräyksien mukaisesta toimenpiteestä aiheutuu kohtuutonta haittaa. Tulkinnoista en tiedä kuinka tuo kohtuuton määritellään, enkä jaksa standardia rueta kahlaamaan. Suosittelen kuitenkin vaihdattamaan ne uusiin ihan suosiolla, tulee turvallisempi.

Salkku punertaa siihen malliin, että pitäisi varmaan lisätä Bitcoin tai joku Russell 2000 ETF salkkuun. Tai jopa Kempoweria. Samaan aikaan tämä nauratti:

https://x.com/soren_iverson/status/1752710608766763341

1 tykkäys

Mielenkiintoisia ostoksia Vernerillä (@Verneri_Pulkkinen) ja Frans-Mikaelilla (@Frans-Mikael_Rostedt). Kuulisin mielelläni myös vähän syvällisempää analyysiä Avtechiin liittyen!

Tämä on itselläkin pyörinyt screenerissä mukana vähän väliä, kun tarkoituksena on ollut etsiä kannattavasti kasvavia pieniä yhtiöitä Ruotsista (lähinnä heikon kruunun takia). Toki oma analysointi on jäänyt aika pintapuoleiseksi. Muutamia ajatuksia:

Tällaisella softa puljulla kannattavuus tulee kyllä skaalautumaan nätisti liikevaihdon kasvaessa. Avtechin toimiala on siinä mielessä mielenkiintoinen, että on suhteellisesti pieni kooltaan/hankala niche markkina, mikä tuskin houkuttelee isommim kilpailua? Uudet tuotteet/tuotekehitys myös tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia/ristiinmyyntiä ja mielestäni on hyvä, että yhtiö on omaksunut tällaisen asiakaslähtöisen mindsetin tuotekehityksen ja myynnin suhteen. Toimari vaikuttaa myös asialliselta ja omaa pitkän kokemuksen yhtiössä.

Toimarin mukaan yksikään asiakas ei olisi kieltäytynyt ottamasta Avtechin softaa käyttöön ilmaisen koe-jakson jälkeen, mutta osa asiakkaista (kuulema pienet lentoyhtiöt) ovat lykänneet osto päätöstä ja muuttaneet aikataulua investoinnin suhteen. Haiskahtaa hieman bs? Mutta toisaalta tämä käy järkeen jos miettii, että kiireisimmillä kausilla investointeja lykätään helpommin ja niihin palataan kun on hiljaisempaa. Ehkä myös koronan jäljiltä lentoyhtiöiden fokus on enemmän ollut operatiivisessa suorittamisessa, kuin uusissa investoinneissa.

Onhan tuo arvolupaus myös asiakkaalle aika houkutteleva esimerkiksi ESG ja tehokkuus näkökulmasta. Mielestäni yhtiön tarjoama ilmainen kokeilu jakso on myös hyvä tapa luoda asiakkasuhteita ja myös asiakkaille houkutteleva keino lähestyä investointia.

Eihän tuo arvostuskaan mitenkään kovin pahalta vaikuta näin hyvää pääomantuottoa takovalle softa bisnekselle ja ehkä riskiä hieman rajaa yhtiön kassatilanne ja hyvä kannattavuus jo tässä vaiheessa.

  • EV/EBIT 24E: 14,4x
  • EV/EBITDA 24E: 11,6x
  • EBIT% 24E: 43%
  • ROE 24E: 28%
  • ROIC 24E: 48%

Toki RedEye:n ennusteita ei tule purematta niellä ja onhan tässä otettava keissin suhteen paljon riskiä. Eniten mietityttää miten myynti pipeline realisoituu vuoden aikana ja miten se tulee kehittymään jatkossa.

En tiedä tuleeko tämä nyt sopivaan ketjuun (saa siirtää). Olisi myös mielenkiintoista kuulla muilta ajatuksia yhtiöön liittyen! Pitäisikö yhtiölle laittaa oma ketju pystyyn? :slightly_smiling_face:

23 tykkäystä
2 tykkäystä

Joku vosii väittää, että tässäpä on sitä hyvää PR:ää ulkomaisille yhtiöille

2 tykkäystä

MGI. Olen ihmetellyt tota jatkuvaa osta-suositusta huomattavan korkealla tavoitehinnalla. En ole kuitenkaan tutustunut yhtiöön yhtään, eli ei löydy mitään argumentteja puolesta tai vastaan.

8 tykkäystä

Älkää unohtako, tapahtuma alkaa ihan justiinsa! :slight_smile:


image

5 tykkäystä

Kun FED tekee rahapoliittiset virheet parin vuoden sisällä molempiin suuntiin.

37 tykkäystä

Ei Venäjällä taida olla sellaisia aseita (tarkkuuden puolesta siis), joilla silta saataisiin poikki ja sotatilassa siltaa suojaisi muutenkin ilmapuolustus, joka länsilaitteilla - Suomeen varmaan saadaan jossain vaiheessa Patrioteja - on lasten leikkiä.

Toki tunneli on parempi, mutta hinnan vuoksi ei taitaisi koskaan mennä läpi hankintaharkinnasta. Silta taas on siinä rajoilla.

2 tykkäystä