Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Mielenkiintoisia ostoksia Vernerillä (@Verneri_Pulkkinen) ja Frans-Mikaelilla (@Frans-Mikael_Rostedt). Kuulisin mielelläni myös vähän syvällisempää analyysiä Avtechiin liittyen!

Tämä on itselläkin pyörinyt screenerissä mukana vähän väliä, kun tarkoituksena on ollut etsiä kannattavasti kasvavia pieniä yhtiöitä Ruotsista (lähinnä heikon kruunun takia). Toki oma analysointi on jäänyt aika pintapuoleiseksi. Muutamia ajatuksia:

Tällaisella softa puljulla kannattavuus tulee kyllä skaalautumaan nätisti liikevaihdon kasvaessa. Avtechin toimiala on siinä mielessä mielenkiintoinen, että on suhteellisesti pieni kooltaan/hankala niche markkina, mikä tuskin houkuttelee isommim kilpailua? Uudet tuotteet/tuotekehitys myös tarjoavat mielenkiintoisia mahdollisuuksia/ristiinmyyntiä ja mielestäni on hyvä, että yhtiö on omaksunut tällaisen asiakaslähtöisen mindsetin tuotekehityksen ja myynnin suhteen. Toimari vaikuttaa myös asialliselta ja omaa pitkän kokemuksen yhtiössä.

Toimarin mukaan yksikään asiakas ei olisi kieltäytynyt ottamasta Avtechin softaa käyttöön ilmaisen koe-jakson jälkeen, mutta osa asiakkaista (kuulema pienet lentoyhtiöt) ovat lykänneet osto päätöstä ja muuttaneet aikataulua investoinnin suhteen. Haiskahtaa hieman bs? Mutta toisaalta tämä käy järkeen jos miettii, että kiireisimmillä kausilla investointeja lykätään helpommin ja niihin palataan kun on hiljaisempaa. Ehkä myös koronan jäljiltä lentoyhtiöiden fokus on enemmän ollut operatiivisessa suorittamisessa, kuin uusissa investoinneissa.

Onhan tuo arvolupaus myös asiakkaalle aika houkutteleva esimerkiksi ESG ja tehokkuus näkökulmasta. Mielestäni yhtiön tarjoama ilmainen kokeilu jakso on myös hyvä tapa luoda asiakkasuhteita ja myös asiakkaille houkutteleva keino lähestyä investointia.

Eihän tuo arvostuskaan mitenkään kovin pahalta vaikuta näin hyvää pääomantuottoa takovalle softa bisnekselle ja ehkä riskiä hieman rajaa yhtiön kassatilanne ja hyvä kannattavuus jo tässä vaiheessa.

  • EV/EBIT 24E: 14,4x
  • EV/EBITDA 24E: 11,6x
  • EBIT% 24E: 43%
  • ROE 24E: 28%
  • ROIC 24E: 48%

Toki RedEye:n ennusteita ei tule purematta niellä ja onhan tässä otettava keissin suhteen paljon riskiä. Eniten mietityttää miten myynti pipeline realisoituu vuoden aikana ja miten se tulee kehittymään jatkossa.

En tiedä tuleeko tämä nyt sopivaan ketjuun (saa siirtää). Olisi myös mielenkiintoista kuulla muilta ajatuksia yhtiöön liittyen! Pitäisikö yhtiölle laittaa oma ketju pystyyn? :slightly_smiling_face:

23 tykkäystä
2 tykkäystä

Joku vosii väittää, että tässäpä on sitä hyvää PR:ää ulkomaisille yhtiöille

2 tykkäystä

MGI. Olen ihmetellyt tota jatkuvaa osta-suositusta huomattavan korkealla tavoitehinnalla. En ole kuitenkaan tutustunut yhtiöön yhtään, eli ei löydy mitään argumentteja puolesta tai vastaan.

8 tykkäystä

Älkää unohtako, tapahtuma alkaa ihan justiinsa! :slight_smile:


image

5 tykkäystä

Kun FED tekee rahapoliittiset virheet parin vuoden sisällä molempiin suuntiin.

37 tykkäystä

Ei Venäjällä taida olla sellaisia aseita (tarkkuuden puolesta siis), joilla silta saataisiin poikki ja sotatilassa siltaa suojaisi muutenkin ilmapuolustus, joka länsilaitteilla - Suomeen varmaan saadaan jossain vaiheessa Patrioteja - on lasten leikkiä.

Toki tunneli on parempi, mutta hinnan vuoksi ei taitaisi koskaan mennä läpi hankintaharkinnasta. Silta taas on siinä rajoilla.

2 tykkäystä

No miksipä ei niin saadaan jutut yhteen paikkaan.

Sinulla taitaa olla yhtiöstä eniten tietoa? :smiley:

En osaa sanoa, mutta olen oppinut sijoittamisessa että Ruotsissa (kuten myös Amerikoissa ja muualla) toimareiden jutut ovat monta kertaa optimistisempia, kuin Suomessa. Eli suhtautuisin vieläkin varovaisemmin kaikkiin selityksiin ellen ole seurannut firman tekemistä vuosia.

12 tykkäystä

Eli peite-/koristelevyt vaihdettu. Nämä ei edes ole kaksinen homma, vaikka hinta onkin aika irstas kappaleelta, kun puhutaan visuaalisesta asiasta noin pienelle alueelle…nooh, olen tehnyt saman katkaisijoita, pistorasioita ja termostaatteja myöten.

Terv sähkäri

1 tykkäys

Tunnelikaan ei liene täysin turvassa tuhotöiltä - kun eivät ole merenalaiset kaasuputketkaan. Osumaa saaneen sillan korjaaminen toisaalta myös lienee yksinkertaisempi operaatio kuin tunnelin.

2 tykkäystä

Rikkinäisiä pistorasioita ei saa käyttää; ne pitää uusia (tai poistaa/peittää luotettavasti).
Jos 70-luvun talo, niin itse kyllä vaihdattaisin peitelevyjen lisäksi myös pistorasioiden rungot. Piuhojen liitokset ja pistotulpan koskettimiin koskettavat metalliliuskat ovat saattaneet löystyä aiheuttamaan lämpenemistä ja kipinöintiä isommilla kuormilla.
Vanhoja johtoja, jos ei niitä halua uusia, tulee käsitellä varoen, ettei ikivanhat eristepäälliset murene käsiin. Niihin voi jonkin matkaa työntää löysää eristesukkaa varmistukseksi.

3 tykkäystä

On niin päsmäröintikommentti, että en jaksa muuta kommentoida.

3 tykkäystä

Mainiota että korkoja ei heti rynnätä laskemaan. Työllisyysmarkkinat jenkkilässä ovat tosiaan historiallisesti silti tiukat. Ja jos muu maailma seuraa niitä FEDin konservatiivisia päätöksiä… Niin hyvä niin.

Naurettavan matalat korot historiallisesti viimeisen 10v ajan kuitenkin ovat olleet aikamoista tulonsiirtoa sille kansanosalle, mitkä haluavat vivuttaa velkaa kaikkeen vailla huolta tulevaisuudesta.

Se porukka mikä huutelee jo löysempää rahapolitiikkaa tämmöisen inflaatio-myrskyn jälkeen voisi katsoa peiliin miksi niin haluavat. Ja huomioida että todellisen maailman mediaanin ihmiset eivät elä täydellisen 1v syklin piirissä; heille kaikki on edelleen kalliimpaa ja palkankorotukset eivät ole pysyneet mukana…

Se ei lohduta tavista yhtään jos projisoitu vuotuinen inflaation tahti näyttää että hinnat parin vuoden 15% nousun jälkeen ei enää nouse kovin paljon enempää jatkossa (paitsi niissä osissa mitkä jätetään huomiotta)

6 tykkäystä

Vaikka tänäänkin tulisi räntää vaakatasossa kuvainnoillisesti ja/tai kirjaimellisesti niin miettikää, ens kuun jälkeisessä kuussa on jo vappuaatto! :partying_face:

20 tykkäystä

Onkohan maailmassa olemassa mitään ärsyttävämpää tunnetta, kuin se, kun vierailee hylättyjen potentiaalisten sijoituskohteiden äärellä ja huomaa niiden nousseen rajusti? En usko.

Aika tarkkaan vuosi sitten pohdin pitkään kolmen sijoituksen välillä: Super Micro Computer Inc (SMCI), Celestica Inc (CLS) ja Hudson Technologies (HDSN). Mikäli olisin sijoittanut SMCI:hin, niin olisi tämä tuottanut +632 %, jos puolestaan olisin sijoittanut Celesticaan, niin se olisi tuottanut +157 %. Sijoitinko näihin? No en tietenkään. Osasin näistä kolmesta valita sen selkeän luuserin, eli Hudsonin. Ei sekään mikään huono sijoitus sinänsä ole ollut (+52 %), mutta näihin muihin verrattuna täysi susi.

Muppets gif. Fozzie Bear drops his head into his hand, covering his eyes and looking annoyed.

40 tykkäystä

Kattelin Talenomin lukuja

image

Ymmärrän että hinku on kova maksaa aina kasvavaa osinkoa mutta
en näkisi velkarahan jakamista omistajille näin tärkeänä :roll_eyes:

Pitää vähän taas miettiä suurinta huoltani tässä eli isoimpien omistajien vaikutusvaltaa puulaakissa

33 tykkäystä

Mixed signals :face_with_spiral_eyes:

Sain sähköpostin yritykseltä otsikolla “We miss you!”. Sähköpostin lähettäjä taas oli donotreply@…

:thinking:

19 tykkäystä

Suomessa vaan inflaatio jyllää (sarkasmia) :slightly_smiling_face:

13 tykkäystä

Joo ei ole. Ei lähellekään. Mulla on tapana tehdä kirjoista (joista haluan oppia, muistaa hyödyllisiä asioita yms.) koosteita, joita on sitten helppo jälkikäteen tsekkailla. Lukuvaiheessa (suosin perinteisiä fyysisiä kirjoja) en yleensä tee pidempiä muistiinpanoja, mutta laitan huomioita post-it -lappuihin ja niitä laitan sivujen väliin. Otin tässä jonkun aikaa sitten illalla (sinä päivänä oli taas Kiinaan ja Taiwaniin liittyvää uutisointia) tämän kirjan kirjahyllystä vähän palautellakseni mieleen kirjan ajatuksia ja tulevan skenaarioita yms. Kylläpä taas ylenti mieltä nähdä se SIJOITA NVIDIAAN! -lappu siellä välissä :unamused:

(Varmaan arvaatte kuinka paljon olen sijoittanut kyseiseen firmaan)

20 tykkäystä

Vartti ilmestyy hieman myöhässä takkuilevista internetyhteyksistä johtuen. :exploding_head:

Aiheet sitäkin mielenkiintoisempia eli kelpaa odottaa. :smiley:

11 tykkäystä