Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Huikeaa settiä. Odotin sarkasmivaroitusta johonkin kohtaan, mutta ilmeisesti tämä oli tosissaan kirjoitettu. Tykkäysten perusteella moni muukin ilmeisesti luulee, että tänne muuttaisi miljoonia narkomaaneja vetämään huumeita.

Tämä voisi olla Suomen kannalta ihan hyvä asia. Kun narkomaanit loppuvat kaikista muista EU- maista niin ehkä muut maat tukevat avuliasta Suomea, jotta terveydenhuolto ei romahdakaan. Suomi voitaisiin jakaa kahtia ja vain pohjoispuolella laillistettaisiin huumeet. Tämä saattaisi olla hyvä vetovoimatekijä muuttotappiokunnille. Kyläkouluihinkin riittäisi lapsia. Eihän siinä tarvita kuin jotku sermit luokkahuoneisiin narkomaanien lasten ja normaalien ihmisten lasten väliin.

Parasta tässä olisi tietysti se, että huumeita saisi helpommin ja edullisemmin nekin, jotka eivät ole narkomaaneja. Normaalia elämää elävä normaali ihminen ei harmikseen enää tietäisi onko hänen naapurinsa sekava narkkari vai normaali viihdekäyttäjä.

13 tykkäystä

It also includes hardware and accessories such as gaming consoles, controllers, and virtual reality headsets.

Näitä ei tyypillisesti lasketa pelialan liikevaihtoon. Esimerkiksi VR lasit eivät ole mitenkään yksinomaan pelaamiseen.

Pelkästään pelien liikevaihto oli 5% laskussa vuonna 2022 ja arviolta vain 0.6% nousussa viime vuodelta.

https://newzoo.com/resources/blog/video-games-in-2023-the-year-in-numbers

Viime vuonna pelialalla irtisanottiin työntekijöitä massoittain kun kulut on kasvanut ja liikevaihto polkenut paikoillaan.
Se että Apple myy vr laseja ei paljoa pelifirmoja auta.

Aina pitää katsoa mitä lukujen takana on.

5 tykkäystä

Ainoa realistinen tapa ratkaista syntyvyyskriisi Länsimaissa on että annetaan Lagardelle potkut, lasketaan korot miinukselle ja saadaan nää 1000 eri turhaa micromobilityfirmaa ja karaokeappia rahoittaneet venturecapitalistit alkamaan syöttämään valtavia määriä rahaa lastenkasvatuslaitoksiin. Lasten tehtailu käsityönä luolamiestyyliin ei ole kestävällä pohjalla vaan siihen täytyy soveltaa teollisuusyhteiskunnan standardeja:

kuva

Insentiiviksi voidaankin luvata vaikka jokin prosenttiosuus syntyneen lapsen tienaamista tulevista kassavirroista, niin saadaan SaaS-kertoimet bisneksille :muscle:

20 tykkäystä

Alhaista syntyvyyttä ei ratkaista rahalla ainakaan kokonaan, muuten lapsilisät ja kotimaiset vanhempainvapaat olisivat jo ratkaisseet sen. Kysyt varmaan seuraavaksi mikä muu sitten? En osaa sanoa, sen tietäjä olisi varmaan talouden nobelisti tai jotain vastaavaa. Aika radikaaleja muutoksia se vaatii yhteiskuntaan.

8 tykkäystä

Näetkö että tuossa olisi jonkinlainen käänne tulossa? Elliot management on ottanut miljardin position yhtiöön ja ajamassa varmasti jonkinlaisia muutoksia, jotta syömähammas Tinder saataisiin takaisin kasvuun. Aika vastaava tilanne kuin Pinterestin kanssa pari vuotta sitten. Aika tuulista on ollut Tinderin johdossa, olisiko 6-7 CEO:ta 8 vuodessa.

Liikevaihto ja myös marginaalit heiluneet aika paljon viimevuosina. Valuaatio on kyllä mielenkiintoinen.

2 tykkäystä

Siirsin Deep Value sun vastauksesi Yu:n viestiin tänne Kahvihuoneen puolelle. :slight_smile:

Osto- ja myyntiketjuun vaan viestejä, joissa on toimeksianto. :slight_smile:


Tämä on kätevä ominaisuus:

5 tykkäystä

Uups, pahoittelut lisätyötä! Kiitoksia siirrosta oikeaan paikkaan.

IMG_2464

7 tykkäystä

Jos ei elettäisi minäminä-maassa, tämä voisi olla tosiaan positiivista.

Kohta kärsiä Kiinan tuotanto, vanhustenhoito, pikkukylät ym. muutoksia ei voida hyväksyä vaan kaiken pitää toimia ja olla halpaa! (varmaan Intia on seuraava talousmahti :thinking:)

Mutta harmillista tästä ei voida oikeasti käydä järkeviä keskusteluja. Kyllähän maailma muuttuu jatkuvasti ja pitäisi oikeasti miettiä mitäs sit kun ei riitä väkeä hoivaamaan porukkaa. Hallitus taas laittaa orjatalkoot käyntiin?

Välillä kyllä ärsyttää, kun tuntuu ettei voida hyväksyä välttämätöntä muutosta ja yritetään tosiaan “maahanmuutto on ainoa ratkaisu”. Ehkä myös jostain luopuminen ja muutosten tekeminen voisi olla toinen vaihtoehto…

Osakkeiden kannaltakin on mielenkiintoista seurata mitäs sitten kun väki alkaa oikeasti vähenemään.

3 tykkäystä

ii π ala

(Viestin on oltava vähintään 50 merkkiä pitkä)

3 tykkäystä

Tunnelmia vuodelta 1984.

39 tykkäystä

Inderes tekee niin jäätävää sijoittajapalvelua, että se aktivoi jopa yritysostajat!

Tästä uusi kokonaisvaltainen proviisiopohjainen “firma myyntikuntoon” -palvelu tuotoperheeseen!

:harviaraketti: :soon::full_moon_with_face:

20 tykkäystä

Tuli tämä mieleen:


:smiley:

10 tykkäystä

Oliko toisella varaa vielä käydä pesulassa huuhtelemassa bilika vai oliko kenties likaisemmalla yksilöllä tehty ihan tuottavaa työtäkin? Kumpaan skenaarioon päädyit?

Hyvää pohdintaa. Onhan tossa tosiaan vaihtoehtoja. Ehkä SRV:n ukkeleille ei riitä työmaita niin on aikaa ajella pesulaan ja pyöriä kattelemassa vanhoja tiluksia… YIT:n ukkelit painaa lomautusten jälkeen ylityöllistettyinä niin että hyvä kun ehtii itse pesulle… Päädyin (osin tänään kuultujen juttujen takia) kuitenkin siihen veikkaukseen, että SRV:n ukkelit oli laittanu kaluston kiiltäväks ja oli matkalla Jorviin nostamaan firmaa uuteen kukoistukseen ja YIT:n ukkelit suhasi viemässä punalappuja asuntokohteisiinsa ja olivat ajamassa myös Triplaan…

Joku ehkäisyä vastustava ilmeisesti liputti viestini tai sitten täällä ei vain sallita eriäviä mielipiteitä. Sad

1 tykkäys

Onko muuten tulosjulkistus webcasteja ollut vielä?
Tuntuu että kaikki ovat vain heittäneet rapsan ulos.
Huomenna Capmanin webcast ja torstaina rallienglantia Aktian makuun :heart_eyes_cat:

Jos en olisi aiemmin myynyt Fiskarsejani (huono ajoitus sivumennen sanoen), niin nyt lähtisi. Vuosien työ brändin rakentamisessa kankkulan kaivoon :sob:

Vai näemmekö vielä Iittala Classicin paluun? :thinking:

2 tykkäystä

Saved by the chapter 13 (tai miten yrityssaneeraus kääntyneekään)

Estäähän saneerausprosessi omienkin ostot, mutta niitä nyt tuskin tulisikaan kun pääomistajana on verovapaa säätiö.

Remedyssä rapsakka tavoitehinnan alasviilaus 29 → 21 euroon. Täytyy sanoa, että itselläkin on varmaan ollut liian sinivalkoiset lasit. Tuli ihan sellaiset nokiamobilesymbian -vibat tässä asiassa. Nyt menossa mietintä pitääkö vielä, lähinnä mahdollisen ostotarjouksen takia.Taitaa olla sijoitusaikani suurimmat turskatit tulossa Remedystä.

6 tykkäystä

Ei kyllä kannata perustaa sijoituskeissiä pelkkään ostotilanteeseen. Kuitenkin päädyt omistamaan osaketta seuraavat viisi vuotta kurssin lasketellessa, kunnes se lopulta ostetaan ”hyvällä preemiolla”, joka vastaa nykykurssia.

Varsinkin, kun Helsingin pörssissä on paljon hyvän tuotto-odotuksen osakkeita tarjolla. Joten sieltä vaan tonkimaan :saluting_face:

15 tykkäystä