Inderesin kahvihuone (Osa 8)

@Pohjolan_Eka voisi verbaalisena taiturina skrivata adressin osinkojen kieltämiseksi. Voidaan sit kaikki spämmätä sitä vuorotellen. Mahtavaa.

24 tykkäystä

jNUmIC0

9 tykkäystä

@Rauli_Juva on ollut unelmahankinta Inderesille: piinkova analyytikko, itsenäinen ajattelija, ei myötäile markkinaa eikä foorumia vaan ottaa tarvittaessa tiukat mutta asialliset nyrkkeilymatsit Stocka-ketjussa ynnä muualla. Siihen päälle viihdyttävä persoona. Hyvä Rauli :muscle:

147 tykkäystä

Olen huomaavinani että politiikka keskustelu menee lukkoon aina viikonlopuksi, mikä varmasti on hyvä. Onko aina jokin tietty aika milloin Alokas lyö ketjun lukkoon, vai meneekö fiiliksen mukaan?

2 tykkäystä

Moi!

Se laittaa, kuka muistaa eli ei ole tarkkaa aikaa. :slight_smile:

Perjantai-illalla ja avataan maanantaina.

11 tykkäystä

Ei kai se noin paljon rommannut, vaikka ruma meno onkin :smiley:

6 tykkäystä

Ja Inderesin myynti-tiimillekkin luo erinomaista markkinointimatskua, luulis tän kanssa olevan helppo mennä myymään maksullista versiota tulos-liveistä yhtiöille.

7 tykkäystä

Verneri otti Pauli Lohen kanssa sen Roastin bullero vs analyyytikko, missä Verneri yritti kyseenalaistaa Kempowerin tavoitehintaa ja Pauli vaan tykitti :rocket: :rocket:

Vernerin ja Raulin pitäisi ottaa vastaava vaikka Harviasta:
“Miksi tällä defensiivisellä laatuyhtiöllä on myy suositus?” - “liian kallis!”
“Mutta katso nyt tätä pääoman tuottoa!” - “PE 24 on liikaa”
“Mutta nää marginaalit, markkina-asema, korvauskysyntä, brändi!” - “5 % tuotto-odotus, osakkeet pitää myydä heti!”
“Mutta USA kasvu! Japanin ja Aasian potentiaali!” - “kaikilla on jo Suomessa sauna”
:thinking:

20 tykkäystä

Joo, kyllä nyt lähtee indeksisalkku ja poimintasalkku ihan omille raiteilleen. Yksittäiset osakkeet ovat tällä tuloskaudella näköjään joko konsensus-meh :unamused: tai sitten on tapahtunut totaalinen lerpsahdus :face_with_symbols_over_mouth: :poop:

Sitten mietityttää, että mitä sitten jos nää muskit, zuckerbergit ja nahkatakkijensenit oikeasti kohta omistaa koko maailman? Mitä sitten tehdään, hä!? :eyes:

1 tykkäys

Osinkokunkut huomio: Fortumia myydään hintaan jolla osinkotuotto nousee yli 10%.

6 tykkäystä

Mä pistän alokkaalle aina yyveen perjantaina kun korkkaan

11 tykkäystä

Toki näin käy, mutta jos lähestyy asiaa ratkaisukeskeisesti, niin se vaikuttaa tehokkaimmalta tavalta edetä mikäli et tiedä mikä sinua vaivaa. Lisäksi päivystyksen kautta kannattaa aina mennä, koska kaikki muut kanavat ovat tällä hetkellä täysin rikki. Jopa palvelusetelin saamisessa yksityiselle kestää nykyään teknisesti Helsingissä liian monta päivää semiakuuteissa vaivoissa, kun julkinen puoli on täysin tukossa. Tilanne pahenee joka vuosi koska meidän yhteiskunta vanhenee ja Suomi on teknologisesti terveydenhuollon prosesseissa täysi takapajula, vaikka lääkelaitteissa olemmekin maailman huippua. Jos esimerkiksi tulisi jokin laaja kyberhyökkäys terveydenhuoltosektorin paperitulostimiin, niin koko meidän järjestelmä romahtaisi välittömästi, koska meiltä puuttuu modernit tietotekniset ratkaisut.

Sitten taas jos tiedät lähes varmasti että mikä sinua vaivaa, niin et saa ikinä kertoa lääkärille että googlasit oireita koska muuten lääkäri sisuuntuu osoittamaan sinun olevan väärässä, vaan häntä pitää hienovaraisesti vihjaillen ohjata oikeaan suuntaan. Vaikka olet oman kehosi kokemusasiantuntija, niin ei se lääkäri aidosti kuuntele sinua, vaan katsoo sinua kuin biologista konetta ja miettii tilastollisten todennäköisyyksien ja omien viimeaikaisten kokemustensa pohjalta.

Lääkärit on yleisellä tasolla ehkä rasittavin ihmisryhmä jonka kanssa on pakko asioida. Sulla vinoutunut populaatio kovimpia koulupänttääjiä ilman aitoa elämänkokemusta, jotka ovat kulkeneet elämän läpi yritysten ja yhteiskunnan palvonnan kohteena. Sitten nää ihmiset laitetaan asioimaan palveluammattiin kohtaamaan päivittäisessä työssänsä koko muu populaatio ja erityisesti se tyhmempi puolikas, joka tekee käsittämättömiä kämmejä oman terveytensä kanssa. Rakenteellisesti ei siis ole mikään ihme että lääkärit kyynistyvät ja alkavat kohdella potilaita epäinhimillisellä tavalla ja sehän on tiedossa että ei sieltä töistä kukaan potkuja tule saamaan vaikka olisi millainen mulkku tai omaisi persoonallisuushäiriön.

Helvetin vaikeeta saada kunnon lääkkeitä nykyisessä järjestelmässä, kun nämä ihmisten tuomarit katsovat nenänvartta pitkin ja voivat ihan minuutin vilkaisun perusteella tai jonkun sairaanhoitajan väärän apottikirjauksen perusteella tehdä täysin mielivaltaisen päätöksen ilman valitusoikeutta. Vaikka leimata sinut narkkariksi tai muuten vain huonon päivän takia kieltää ne haluamasi ja tarvitsemasi lääkkeet. Jenkeissä on käynnissä joku opioidilääkekriisi, niin siksi Suomessakaan ei saa enää mistään kunnon kolmiolääkkeitä kipuihin, eikä tätä voi ohittaa muuten kuin menemällä katukauppaan tai hankkimalla hyvät lääkärikaverit, joita jokaisella pitäisi nykysysteemissä olla vähintään yksi kappale. Helvetin hienosti rakennettu systeemi :smiley:

16 tykkäystä

Kiitos maininnasta tällaiset viestit piristävät kummasti päivää! :slight_smile:
Mullakin on kiitollisuuteen aihetta. Olen aina tuntenut itseni hitusen yksinäiseksi. Sain ikävä kyllä tietää, että minut lomautetaan, koska työnantajani on tiukassa taloudellisessa tilanteessa. Olen tosi yllättänyt siitä kuinka paljon tukea ja apua olen saanut ihmisiltä joiden ei mielestäni tarvitsisi auttaa. Mutta he ovat tukeneet, opettaneet miten hakea töitä ja rohkaisseet minua. Olen tosi yllättynyt ja onnellinen tästä, ehkä en olekaan niin yksinäinen kuin luulin :slight_smile:

34 tykkäystä

Jos nyt ollaan täysin rehellisiä niin kyllä

3 tykkäystä

Helsinki taasen viikon jokaisena päivänä päätyi selkeästi punaiselle, kun euroopassa pääosin vihersi. Toki tulosjulkistukset yhtenä syynä, isot yhtiöt kuten Neste vetää mukanaan koko pörssin punaiseksi. Josko käännettä tännekkin saataisiin lähiaikoina tai sitten ei.

4 tykkäystä

43 tykkäystä

Wittgensteins ruler: sensijaan, että mittanauhaa käyttää pöydän mittaamiseen, niin pöytää voi myös käyttää mittanauhan mittaamiseen

Sanat voivat paljastaa joskus enemmän sanojasta, kuin sanojen tarkoitetusta sisällöstä

11 tykkäystä

Lääkäreistä kriittiseen sävyyn kirjoittaminen on melkein yhtä iso tabu meidän yhteiskunnassa, kuin presidentti Niinistön kritisoiminen. Pitää olla todella syvässä päädyssä ja äärimmäisen rohkea, että sellaiseen ryhtyy. Oli siinä mielessä tavallaan hölmöä edes kirjoittaa tuo teksti, koska etukäteen tiesin jo että se herättää lähinnä paheksuntaa :smiley:

Wittgensteinia, tuota filosofeista parhainta, sen sijaan kannattaa jokaisen sivistyneen ihmisen lukea. Eikö tuo “Wittgensteinin ruler” tosin ole joku Nassim Talebin keksintö? En ainakaan muista törmänneeni siihen hänen teoksissansa.

16 tykkäystä

Työpaikkaa valitessa kannattaa kysyä minkälaista terveyden hoitopakettia he tarjoavat. Yksityisiltä kun voi ostaa sen niukan, normaalin tai kalliin paketin.
Joka kerta kun käyn yksityisellä ja lääkäri tajuaa että hän voi käytännössä rajoittamattomasti tehdä kokeita heidän silmissään näkyy sellainen Housemainen pilke, ehkä se on sittenkin Lupus.

13 tykkäystä

Yksityisellä on paljon terveemmät hoitosuhteet kuin julkisella. Yksityisellä terveyskonsultti ehdottaa ja sinä päätät otatko hoidon tai testit ja jos homma ei miellytä niin sitten laitat terveyskonsultin vaihtoon. Sairaaloissa terveyskonsultti tekee myös päätöksen puolestasi sinun terveydestäsi ja jos olet eri mieltä, niin et voi edes vaihtaa lääkäriä.

Kuvittele yritysmaailmassa että McKinseyllä olisi allekirjoitusoikeus yrityksesi toimintaan :smiley:

9 tykkäystä