Inderesin kahvihuone (Osa 8)

En ole psykologi mutta voin vilkaista. Ihmisillä on aika voimakas tarve kuulua laumaan. Laumoilla on omat tapansa, kielensä ja jumalansa. Joskus muinoin on ollut elintärkeää pystyä osoittamaan toiminnallaan olevansa mallikelpoinen lauman jäsen, ja toisaalta olla varma että se toinenkin kuuluu laumaan, muuten on vaaran paikka. Todistaminen tapahtuu demonstroimalla lauman tapoja. Samat mekanismit ohjaavat meitä edelleen, osin tiedostamatta.

Niinpä jos vaikka Helsingin rautatieasemalla kysyy ohikulkijalta, onko tämä Inderes-lauman jäsen, hänhän voisi valehdella olevansa vaikka ei ole. Mutta jos vain sanoo että ”Verneri on osinkopuolueen pääsihteeri”, toinen ei voi valehdella. Jos hän ei kuulu laumaan, hän ei ymmärrä mistä on kysymys. Mutta jos hän vastaa että ”Joo on ilmoja pidellyt Hesulin kusetusbördessä, Mag7 se vain raketoi kuuhun ja meikän mörnijäsalkun YTD punertaa taas kuin paviaanin perse”, voi olla vakuuttunut että samassa laumassa ollaan.

101 tykkäystä

“FUCKIT” (Fortum, UPM, Cargotec, Kesko, Incap, Tecnotree)

Hah Papalla oli samantyylistä ajatusta

16 tykkäystä

Technotree tilalle vaikka Talenom, niin tuossa olisi ihan pätevä salkku! Voittaisi ehkä jopa indeksin (ref. Hesuli25 -1% p.a)

3 tykkäystä

Pölhölä josta muotoiltu Pölhex on peräisin Speden käsikirjoittamasta Pölhölä elokuvasta. Vertauskuva Helsingin pörssille on aivan brilliant.

7 tykkäystä

Sijoittaminen on vakavaa puuhaa, mutta Helsingin Pörssiin sijoittaminen sen sijaan ei ole. Se tekee aina hepöä.

11 tykkäystä

image
Onko tuossa ensimmäisessä viestissä virhe? Upside targettiin on vähän pienehkö stoppitasoihin nähden.

18 tykkäystä

Pähkäilin samaa aiemmin, millasilla seteillä saa järkevät profitit tollasesta

1 tykkäys

Olen hieman yllättynyt foorumilaisten ostoaktiivisuudesta. Kausiluontoisesti huono 3-5vk edessä, ahneus lähes huipussaan, jenkki indeksit viikkotasolla yliostettuina ja nyt viimein inflaatiodatan myötä heikkouttakin nähtävissä.

Lepikkökin puheli viime tradersclubissa pikemminkin shorttien ottamisesta.

4 tykkäystä

Saa aika kova osumisprosentti olla, että tommosella risk-reward-ratiolla jää voitolle pidemmässä juoksussa. En toki Juhaa tässä vähättele, mutta faktahan tuo on.

3 tykkäystä

No ilman muuta saa! Hesulenssu oikeuttaa ilman muuta sairauspäivärahaan. Jos tilanne kroonistuu, niin sairausloman lisäksi kysymykseen tulee kuntoutustuenkin hakeminen. Tarviihan sitä rahaa että voi vieroittaa itsensä hesulista ja sijoittaa muihin pörsseihin, sitä kautta se riippuvuus hesuliinkin ajallaan vähenee…

7 tykkäystä

Ei ollut stop-lossia. Päätin kuitenkin manuaalisesti myydä huomattuani tehneeni virhearvion Fortumin arvon kehittymisestä lyhyellä aikavälillä. Toisaalta tarvitsin käteistä erään toisen yhtiön osakkeisiin. Fortumin kohdalla olin aivan liian optimistinen siitä, että se nousisi nopeasti 11,30€ tasolle.

Edit: Virhearvio perustui siihen, että oletin, että pienikin volatiliteetti riittäisi nostamaan osakkeen 11,30 euron tasolle. Toisaalta oletin, että osakkeen downside lyhyellä aikavälillä olisi hyvin pieni, koska osake oli jo laskenut pitkään. Molemmat oletukset osoittautuivat virheellisiksi, joten näin parhaaksi realisoida tappiot, sillä riskinä oli, että tappiot olisivat saattaneet kasvaa vieläkin merkittävimmiksi.

Mikäli oletukset olisivat osoittautuneet oikeiksi, voitto olisi tosiaan ollut melko pieni. Sain tästä hyvän opetuksen, ettei kannata tehdä turhan optimistisia oletuksia varsinkaan lähellä kuukauden sitä päivää, kun USA:n inflaatioluvut julkaistaan.

3 tykkäystä

Jokainen toki lähtee indeksiä kaatamaan tyylillään, mutta alle prosentin kurssinousuilla spekulointi kuulostaa vähintäänkin erikoiselta tavalta tehdä tuottonsa. Laskitko, paljonko kaupankäyntikulut olisivat syöneet tuotoista, jos olisit saanut myytyä osakkeet tuohon tavoitehintaan?

Toisaalta, teit yhden järkevimmistä mahdollisista sijoituspäätöksistä eli myit Fortumit, joten hatunnostoni. :grin:

11 tykkäystä

Rohkea kommentti sanoa näin Fortum&Manta ostojen aikana :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth:

24 tykkäystä


Kai kaikki osinkoja vastustavat viestit voi liputtaa ton ”This is illegal” alle?

35 tykkäystä

Olet liian vittuuntunut niin nuo muka hauskat termit ärsyttää vielä. Kannattaa huolestua siinä kohtaa kun tuo olo vielä pahenee ja alat käyttää niitä termejä itse ja se alkaa tuntua jopa normaalilta. Silloin on tilanne jo paha.

11 tykkäystä

Tässä on yksi foorumin täysjärkisimmistä sijoittajista. Olisipa itsellä viisautta vastaavanlaiseen toimeen.

Huomenna otan taas turskaa varmaan ihan vit…sin paljon kun Kempower julkaisee Q4 tulokset. Btw moneltako Kempower live tulee?

E: tuloslive 9.25

9 tykkäystä

Entä jos joku puhuu häränkakkaa, niin voiko tägätä “Jotain muuta”

2 tykkäystä

Tänään osui omaan salkkuun ensimmäinen kaksinkertaistuja! :100:

44 tykkäystä

image

Negatiivinen kaksinkerroin menevä

(Koko salkku näytti tuhansien eurojen tappiota jonkun puolenyön päivityksen vuoksi, pieni hjärtslaagi meinas tulla)

8 tykkäystä

Hyvää ystävänpäivää! :blue_heart: :slightly_smiling_face:

Alla on livekuvaa täältä Kahvihuoneelta:
These Are My Friends Party GIF by PIZZA PALS PLAYZONE

35 tykkäystä