Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Aika on se juttu. Tilinpäätöstiedote tulee pörssiyhtiöillä julki ennen tilinpäätöstä. Tilinpäätökseen lisätään tilintarkastuskertomus, joten siinä luvut ovat myös tilintarkastettuja. Tuolla ketjussa kyseltiin vuoden 2022 tilintarkastettuja lukuja, ja nehän löytyy tilinpäätöksestä 2022, mutta myös tilinpäätöstiedotteelta 2023 vertailutiedoista.

Tilinpäätöstiedotteella luvut on kuitenki jo sen verran tilintarkastettuja, että muutoksia niihin ei enää tule, ellei sitten jokin hyvin olennainen tilikauden päättymisen jälkeinen tapahtuma/tieto saisi tilinpäätöksen luvut uuteen valoon ja pitäisi tehdä muutos sen pohjalta.

1 tykkäys

Voi ei :see_no_evil:


Ulkoasu uusiksi:

Yläpalkin indeksit ovat ainakin plussaa. Ihmettelin pitkään että mikä se “NDX” oli siellä yläpalkissa.

1 tykkäys

Äh, jotenkin kökön näkönen.

Se on tietysti Nasdaq:n ja Dax:n yhdistelmäpörssi: Nasdax (NDX)

Eniten häiritsee KL Nyt palvelun muutos noin isoksi fontiksi. Oli mukava selata KL Nyt kohdasta päivän tiedotteita kun mukavasti jonossa päivittyivät pienellä tekstillä ja mahtui näytölle paljon otsikkoja kerralla. Minkähän palvelun tätä varten nyt sitten keksisi.

1 tykkäys

Kempowerin tulosjulkistuksesta on tänään saatu aikaiseksi monenlaisia otsikoita. Tässä muutama ote ääripäistä:

Verkkouutiset: Pörssiraketti Kempowerin tulos alitti kaikki odotukset - osakekurssi syöksyy :skier: :chart_with_downwards_trend:

Helsingin Sanomat: Pörssiraketti räjähti käsiin - Kempower 25 prosentin syöksyssä tulosjulkaisun jälkeen :rocket: :boom: :chart_with_downwards_trend:

Taloussanomat: Kempower yli kaksinkertaisti liikevaihtonsa :bar_chart: :chart_with_upwards_trend:

YLE: Kempower paransi tulostaan selvästi viime vuonna :moneybag: :chart_with_upwards_trend:

34 tykkäystä

Veikkaan, että Inderes ottaa uuden toimialan haltuun. :thinking:

6 tykkäystä

Napolilainen pizzeria?

38 tykkäystä

Mahtavatkohan sisäpiirisäännökset koskea Alokasta…? :zipper_mouth_face: :wink:

4 tykkäystä

Ehkä yksi syy on, että vapaat kassavirrat heiluvat monesti varsin paljon kvartaali ja jopa vuositasolla. Sijoittajaviestinnässä halutaan ehkä esitellä tasaisempaa kehitystä ja monesti muut mittarit antavat paremman kuvan liiketoiminnasta. Case Harvia joka kasvoi kovaa 2021, mutta vapaa kassavirta ei yltänyt edes maksettujen osinkojen tasolle. Tai viime vuosi jolloin vapaa kassavirta oli ennätyssuuri vaikka vaikka liikevaihto jäi kauaksi vuodesta 2021. On aika helppo argumentoida, että muilla mittareilla näinä vuosina on liiketoiminnan tilaa pystytty kuvaamaan paremmin.

3 tykkäystä

Olishan siellä voinut näyttää vaikka OCF ex NWC, niin fokus pysynyt kassavirrassa. Toki viestinnällinen haaste on valtava koska juuri kukaan ei Suomessa puhu rahasta, niin sijoittajat eivät ymmärrä siksikään luonnollisesti ymmärrä niitä firman tärkeimpiä lukuja ja osareissakin keskitytään lähinnä tuloslaskelmaan ja siitä johdettuihin kertoimiin.

Eipä sitä toisaalta firman johtokaan välttämättä ymmärrä pääoman allokoinnista tai sijoittamisesta, jostain IR-viestintämaisterista puhumattakaan, joten siinä mielessä varmaankin helpompi vaan latoa niitä lukuja mitä tilkkarit sulle valmiiksi antavat :smiley:

15 tykkäystä

Hype! Fomo! Mania! Kupla! Hullut syytää rahansa kuplaan ja katsoo kenelle jää Musta Pekka käteen!

Onneksi itse sijoitan vain vakaisiin arvoyrityksiin jotka eivät ole kuplautuneet, kuten Fortumiin ja Nordeaan… Ai mitäkö ajattelen Fortumin -17% YTD:stä.

Eipähän ole kuplassa… /s

Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista. :sweat_smile:

25 tykkäystä

Nyt on kunnollista! :smiley: :smiling_face_with_three_hearts:

35 tykkäystä

Kun viime päivinä foorumilla on ollut taas aika alakuloisia kommentteja niin täytyy laittaa kyynisen optimistisen muistutus että pääomalla ei ole tarkoituskaan tehdä helposti ylituottoa.
Maailmassa ei ole vielä niin paljoa vaurautta että kaikki voisivat tuosta vain rikastua pääomaa allokoimalla. Työ on edelleen se merkittävämpi komponentti joka pitää maailmaa liikkeessä ja ihmismielet virkeinä. Raha ja omaisuuden kartuttaminen vaaliminen ovat myös tärkeitä mutta eivät koko kuva.
Markkina toimii pitkän ajan kasvun lisäksi myös siten että se aina tarvittaessa ravistelee ylioptimistiset odotukset ja luulot pois ja muistuttaa osallistujia erehtyväisyydestä ja kuolevaisuudesta. Onneksi. :relieved:

21 tykkäystä

Kurkkasin mitäs palvelussa tänään ja mietin että ollaan ilmeisesti jouduttu Osinkopuolueen hybridivaikuttamisen kohteeksi

103 tykkäystä

Epäilen kyllä että tässä on menty yli normaalin hybridivaikuttamisen ja sen sijaan teillä on ihan henkilöstöön soluttautunut näitä osinkopuolueen ääriaineksia. Jotain tarttis tehdä. :grimacing:

34 tykkäystä

Tuli radiosta ihan hauska arvoitus, jonka ajattelin jakaa tänne. Sanottakoon, että itse en hokannut tätä ennen kuin lunttasin vastauksen netistä. Tässä:

Mies kävelee aavikolla. Vastaan tulee baari, jonka sisälle mies astelee. Mies kävelee baaritiskille ja pyytää baarimikolta lasin vettä. Baarimikko ottaa tiskin alta revolverin ja ampuu kattoon reiän. Mies kiittää kovasti ja poistuu baarista.

Miksi mies kiitti baarimikkoa, tai mitä tuossa yleensä tapahtui?

Vinkki:

Tähän ei oikeastaan liity millään tapaa aavikko saatikka se, millä aseella varsinaisesti baarimikko ampuu.

Vastaus:

Yhteenveto

Miehellä on hikka ja baarimikko pelästyttää hikan pois ampumalla.

6 tykkäystä

OSINKOPUOLUEEN TORJUNTA – TOIMI VÄLITTÖMÄSTI

Aloita osinkopuolueen kätyreiden torjunta välittömästi. Sumuta Raid Omienosto aerosolia kätyriin heti sellaisen havaitessasi. Poista vuode- ja liinavaatteet ja sulje ne tiiviiseen muovipussiin tai vie ne suoraan pesukoneeseen. Pese sängyssä olleet liinavaatteet 60 asteessa pesukoneessa, sillä se tappaa kaikki osinkorakkauden kehitysasteet.

Tärkeintä on olla levittämättä osinkopuolueaktiiveja muihin tiloihin, sillä normaalisti ne pysyttelevät omissa oloissaan jos vain saavat säännöllisesti ravintoa eli osinkoja.

Löysin teille ohjeet.

23 tykkäystä

“Kukaan indeksiin sijoittanut ei ole tappiolla”

sad animated GIF

40 tykkäystä

EKP ystävänpäivätoivotukset:

22 tykkäystä

Työnantajan kautta ollut käytössä kauppalehden sivut ja sivujen uudistusten jälkeen sielä saatavilla olleet Inderesit analyysit eivät aukea. Mobiiliselaimella ainakaan.