Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Koitan jarruttaa yhtiöketjun floodaamista tällä aiheella. Palkkioista voi olla montaa mieltä, että ovatko ansaittuja vai ei, mutta osakkeenomistajalla on käsissään yli tenbäggäys pörssiajalta 8vuodelta ja arvoa on luotu yli 1,5miljardia €. Prosentuaalisesti tästä Vareliuksen osuus on 3,3%, mikä on toki paljon sekin.

Mokat historiasta (Sonera & Zed) ja niistä toivonmukaan oppiminen on halvempaa nykyomistajille Qt:ssa kuin tulevilla mokilla opettelu.

7 tykkäystä

Sijoitusfoorumilla kun ollaan niin saako sijoittaja kuitenkaan enää katetta tuolle rahalle? Luulisi erittäin päteviä kavereita löytyvän halvemmallakin.

Mahdotonhan tällaista mallintaa, mutta träkki QT:ssa on hyvä, ihan pörssihistorian parhaita.

Hei osinkopuolueen toverit, osinkohousut jalkaan?!

18 tykkäystä

Onko tuossa Nordnetin private bankingissa joku koira haudattuna? Perusasiakkuuteen verrattuna pienemmät transaktiomaksut, Inderes ilmaiseksi ym. Vannovat sivuilla ettei maksa mitään. Miksi he tarjoaisivat ilmaiseksi tätä?

Jep ja samaan aikaan Fear&Greed indeksi vetelee maailmalla aivan tapissa vihreällä ja jenkeissä indeksit takoo ATH lukemia. Mutta jos siellä alkaa kone köhimään, tai ylipäätään saadaan vähän isompaa laskua indeksiin, niin mikä on markkinoiden tuomio kotipörssimme yhtiöille nykyisiltä jo mielestäni melko edullisilta tasoilta :exploding_head:

7 tykkäystä

Arvostukset hyvin matalalla, likviditeetin kanssa painivia firmoja löytyisi vaikka kuinka ja päätetään jakaa hyvä kassa osinkoina sijoittajille ja veroittajille. Montako viineriä (tai verneriä) tuohon strategiatyöhön kuluu?

image

Kevyesti, mutta ei kokonaan vitsillä maalittaen @Ville_Tolvanen

6 tykkäystä

En ole ainakaan löytänyt sitä haudattua koiraa :laughing::smile:

Merkit täyteen

4 tykkäystä

Isot asiakkaat tuo sen rahan, niin heitä pitää houkutella. “Tavalliset asiakkaat tuovat vain hiekkaa kengänpohjissaan pankin lattialle”, niin pitää periä korkeampia maksuja, vai miten se oli?

3 tykkäystä

Uskaltaakohan tuohon koskea?

12 tykkäystä

Tyylikäs rage exit :grin:

Indikoiko tämmöiset, että pohjat alkaisi olla hesulissa lähellä :face_with_peeking_eye:

8 tykkäystä

En tiedä olenko vähän liian addiktoitunut Inderesin sisältöihin, kun tunnistan tutun hahmon Leijonan luolan muutaman sekunnin valokuva räpsähdyksestäkin :smile:. 18.9.2023 ilmestynyt jakso 2 kohdassa 9.50.

14 tykkäystä

Sitoo käyttäjältä 200 000 euroa Nordnetin palveluun. Ei tämä nyt ihan ilmaista ole vaikka ei mitään maksakaan.

5 tykkäystä

2 € irtoamisen jälkeen kurssi putoaa 6,86 € → 4,86 €, johon jää loppuiäksi. Eli sait +/- 0 € :smiley:

7 tykkäystä

Olen onnistunut toistaiseksi pitämään näppini irti. Vielä… :thinking:

1 tykkäys

Itselläni on kyllä aika pessimistinen näkemys tällä hetkellä helsingin pörssin yleisindeksistä ja sen tulevaisuudesta. Missä ovat ne kasvavat isot yhtiöt? Indeksi on täynnä mörnijöitä, syklisiä tai pahasti entisen tuloskasvu-uransa menettäneitä kioskeja kuten Neste. Helsingin pörssi ja koko eurooppa on jäänyt pahasti jälkeen talouden kehityksestä ja mielestäni erot alkavat nyt näkyä etenevissä määrin kun siirrytään syvemmälle AI-laskentaan ja muuhun webin syövereissä tapahtuvaan bisnekseen. Halpaa täällä on, mutta kenties ihan syystä?

5 tykkäystä

Ylellä klo 16 aikamerkki ja uutiset alkavat klo:

image

Tästäkö me veroja maksamme?

4 tykkäystä

Aika kova ennustaja olet ettei Reka onnistu taloudellisissa tavoitteissaan ja on tuomittu epäonnistumaan :sweat_smile: . Tuotteet on hyvälaatuisia ja voimakaapeleita menee varmasti kun investointeja uusiutuviin energiamuotoihin jatketaan täydellä höyryllä. Raaka-ainehintojen laskukin voi auttaa tuloksen nousuun.

Rekahan siis myi kaapeliliiketoimintansa Nexansille. Nyt niillä on vain teollisuuskumiliiketoimintaa.

14 tykkäystä

Aikoinaan Stockalla oli Seutulassa oma myymälänsä. Näin ne ajat muuttuu ja Lindex astelee parrasvaloihin.

1 tykkäys