Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Olen onnistunut toistaiseksi pitämään näppini irti. Vielä… :thinking:

1 tykkäys

Itselläni on kyllä aika pessimistinen näkemys tällä hetkellä helsingin pörssin yleisindeksistä ja sen tulevaisuudesta. Missä ovat ne kasvavat isot yhtiöt? Indeksi on täynnä mörnijöitä, syklisiä tai pahasti entisen tuloskasvu-uransa menettäneitä kioskeja kuten Neste. Helsingin pörssi ja koko eurooppa on jäänyt pahasti jälkeen talouden kehityksestä ja mielestäni erot alkavat nyt näkyä etenevissä määrin kun siirrytään syvemmälle AI-laskentaan ja muuhun webin syövereissä tapahtuvaan bisnekseen. Halpaa täällä on, mutta kenties ihan syystä?

5 tykkäystä

Ylellä klo 16 aikamerkki ja uutiset alkavat klo:

image

Tästäkö me veroja maksamme?

4 tykkäystä

Aika kova ennustaja olet ettei Reka onnistu taloudellisissa tavoitteissaan ja on tuomittu epäonnistumaan :sweat_smile: . Tuotteet on hyvälaatuisia ja voimakaapeleita menee varmasti kun investointeja uusiutuviin energiamuotoihin jatketaan täydellä höyryllä. Raaka-ainehintojen laskukin voi auttaa tuloksen nousuun.

Rekahan siis myi kaapeliliiketoimintansa Nexansille. Nyt niillä on vain teollisuuskumiliiketoimintaa.

14 tykkäystä

Aikoinaan Stockalla oli Seutulassa oma myymälänsä. Näin ne ajat muuttuu ja Lindex astelee parrasvaloihin.

1 tykkäys

Niin mutta kato saat heti 2€!

:heavy_dollar_sign: :heavy_dollar_sign:

Enkä ymmärrä näitä puheita rahan siirrosta taskusta toiseen, mikä vika? Sulla oli tasku jossa ei ollut mitään ja NYT SIELLÄ ON 2€! :heart_eyes:

4 tykkäystä

Vitsihän tuo :wink: Mutta tavallaan worst case scenario osinkopaperille :smiley:

1 tykkäys

Ok. En omista niin en seuraa aktiivisesti. Sitten voi olla vähän heikompaa.

1 tykkäys

Korjasin tämän puolueohjelman mukaiseksi. Muutos on saatava myös lakiin! Jonkun näitäkin on ajettava, koska muuten näitä ei ajaisi kukaan. #siksiosinkopuolue

1 tykkäys


Ei se ammattilaisillakaan aina mee putkeen vaikka voitolle jäi

22 tykkäystä

Kyselläänpä täältä, jos jollakulla olisi vinkata neuvoa Travelinkin suhteen.

Eli tilanne on nyt se, että meillä on lennot varattuna travelinkin kautta ja nyt kyseinen lentoreitti on kokonaan lopetettu ja lentoyhtiö on meille ilmoittamatta reitittänyt homman uudelleen niin, että matka-aika tuplaantuisi, tulisi yksi välilasku lisää, emmekä ehtisi suunnitelmien mukaan koko lennolle.

Olen tässä nyt toista päivää taistelemassa asiasta, eli lentoa ei voi muuttaa/perua lentoyhtiön järjestelmästä, koska se on travelinkin tekemä ja travelink väittää etteivät voi lentoa perua vaan pitäisi tehdä homma suoraan lentoyhtiöltä. Lentoyhtiö ei tietenkään tee peruutuksia, kuin sivuston kautta, mistä se ei siis onnistu.

Alkaa kärsivällisyys loppua pallotelussa noiden välillä, eli jos joku osaa vinkata vastaavista kokemuksista Travelinkin tai muun vastaavan kanssa, missä on tilanne saatu onnistuneesti maaliin, niin olisin kiitollinen :blush:

3 tykkäystä

Laittaa pankin kautta luottokortilta takaisinveloituksen ja liitteeksi yritykset selvittää tilannetta Travelinkin kanssa. Heillä on nettimatkatoimistona vastuu tuosta asiasta eikä lentoyhtiöllä.

Nämä kannattaa myös olla luettuna:


Sitten aivan muihin aiheisiin…

Hallitus esittää kahdeksanprosenttisten alkoholijuomien tuomista päivittäistavarakauppoihin.

Hallitus esitti torstaina 15.2 eduskunnalle alkoholilain muuttamista niin, että kaikki enintään 8,0 prosenttiset käymisteitse valmistetut alkoholijuomat sallittaisiin päivittäistavarakauppojen hyllyille. Tällä hetkellä Alkolla on yksinoikeus niiden alkoholijuomien myyntiin, joiden etyylialkoholiprosentti on yli 5,5.

Ehdotetun lain on tarkoitus tulla voimaan kevään aikana.

Oikeusministeriö nosti esille, että muutoin kuin käymisteitse valmistettavat alkoholijuomat eivät olisi samanlaisessa asemassa kuin käymisteitse valmistetut juomat ja tämä voi asettaa elinkeinonharjoittajat erilaiseen asemaan.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto oli oikeusministeriön kanssa samoilla linjoilla ja sanoi lausunnossaan, että terveysvaikutuksiltaan samanlaisten juomien sääntely tulisi olla neutraalia. Myös Euroopan komissio on kiinnittänyt huomiota siihen, onko perusteltua jättää tislipohjaiset juomat lakimuutoksen ulkopuolelle vain siksi, että ne ovat alaikäisten tyttöjen suosiossa, kuten hallituksen esityksessä nostetaan esille.

On tämä kyllä hieno maa. Koko mantereen ylin poliittinen auktoriteetti tutkii sitä, että onko Suomen hallituksen suunnitelmassa suojella alaikäisiä tyttöjä tuomalla kauppoihin aikuisille paskemman makuista lonkeroa, mitään järkeä. Suomessa keksitään kaikenlaisia perusteluita statismin kannattajien edustajilta rajata kansalaisten oikeuksia, mutta ei ole hetkeen tullut vastaan mitään näin hullua. Nyt kun tullin tehovalvonta loppui, niin taitaa jatkossakin ne vahvemmat lonkerot tulla kotiovelle tilattua Saksasta :cowboy_hat_face:

32 tykkäystä

Pohjois-Korean iloinen rakettimies…pahan akseli on voimissaan: Iran, Kiina, Pohjois-Korea ja Venäjä (sis. Valko-Venäjä)…tarttis tehdä jotain :crossed_fingers::rocket::crossed_fingers:

rakettimies

7 tykkäystä

UI juma! Perjantai!
Pölhex vs hurrit! 2-0

Pölhex vs. muu maailma. :muscle:

16 tykkäystä

Tämä vain vahvistaa käsitystäni pölhexistä. Pölhex kun ei osaa edes nousta oikeaan aikaan, vaan tekee sen muiden laskiessa ja mörniessä. On sanomattakin selvää että tämä on väärin noustu, markkina korjannee tilanteen heti alkuviikosta.

55 tykkäystä

Miten löytyy foorumin historian eniten tykkäyksiä saaneet kirjoitukset?

1 tykkäys

No jo on kovaksi mennyt. Hävittäjissähän on kai nykyään sellaisia HUD-näyttöjä, mutta että nykyään on sitten pörssihommissakin miniminä 3 tavanomaista näyttöä ja 3 ikkunaan heijastettavaa. No ihmekös, kun meikäläisen salkku sen kun vaan lagaa paikoillaan. Ei löydy ten bäggereitä paremmista puhumattakaan.

Nyt vasta ymmärrän ajautuneeni osinkopuolueeseen ihan vaan liian huonojen näyttöjen takia!

6 tykkäystä

Toi on varmaan hyvä näyttösysteemi, mutta mitenkäs kun minulla on silmälasit, niin ei ne taida mahtua tällaisten okulaarien alle?

Pitäisiköhän kerätä kaikki rohkeus ja mennä silmäleikkaukseen.

Ai ettien että. Olin olevinaan niin noheva poika kun laskumarkkinan alussa 2021-2022 vuorasin salkkua defensiiviseen suuntaan kaiken maailman Wulffeilla, Aallon Groupeilla ja Sievi Capitaleilla/KH-Groupeilla. Helppoa rahaa kun korot nousee, kasvuosakkeet laskee niin nämä puolustuksen viimeiset munalukot turvaa salkun tuoton, ajattelin.

No eihän se ihan suunnitelmien mukaan mennyt.
Oppi tästä että sijoita vain Mag Seveniin. Ne nousee kun kasvu nousee, ja ne nousee kun kasvu laskee. Ne nousee myös kun kasvu pysyy paikallaan :+1:

37 tykkäystä