Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Käytöskukka (Hinku ja Vinku) sekä Heikkopeikko, siinä lastenohjelmat jotka ovat jääneet omasta lapsuudesta mieleen. Toki muitakin on.

1 tykkäys

Tutkimusten mukaan kaikki jotka ovat tuota aikoinaan lapsena katsoneet, rivissä metrin päässä telkkarista, ovat vanhempana sitten Kempower sijoittajia. Syytä sijoitus päätökselleen eivät tiedä, mutta vastaus on tuossa logossa. Se kuvio on palanut verkkokalvolle.

6 tykkäystä

Tietää hyvin että ollaan bearmarketin pohjalla kun sijoitusmeemiketju on kuin itkevä vauva tien poskessa.

4 tykkäystä

Kuulostaa hyvältä. :slight_smile:

Jos jotain kiinnostavaa löytyy ja olet oikein reippaalla tuulella, niin perusta samalla uusi yhtiöketju tälle kiinnostavalle yhtiölle. :wink:

13 tykkäystä

Mitenköhän tuo ETF on rakennettu. :smiley: Käsittääkseni “Musta joutsen” rahastot pitäisi rakentaa siten, että 90 % varoista on kiinni turvallisissa valtion velkakirjoissa ja loput 10 % superriskisissä long shoteisssa kuten optioissa, jotka tuottavat mikäli kohde liikkuu todella voimakkaasti suuntaan tai toiseen optiosta riippuen.

Eli tavallaan pienin panoksin lyö koko ajan muutaman kolikon sen puolesta vetoa, että markkinalla tapahtuu jotain yllättävää mikä syöksee kurssit kankkulan kaivoon (tai jos hännässä on esimerkiksi bioteknologiaosakeportfolio niin häntä voi nousta mikäli osuu uuteen Eli Lillyyn :smiley: ). Muun portfolion vakaammat tuotot vuorostaa rahoittaa näitä optioita, jotka useimmiten erääntyvät arvottomina.

Vuosia kestävissä tasaisissa nousumarkkinoissa olemme aiemminkin nähneet uutisia, miten tällaiset rahastot lopulta kuivuvat kasaan. Toisaalta keväällä 2020 joku rahasto taisi tuottaa hetkessä +3000 %. :smiley:

Tuo on tavallaan älykäs strategia, mutta jos romahdusta ei tule se syö pääomat vuosien kuluessa.

10 tykkäystä

Erinomainen muistutus! :smiley:

Tämä pitäisi muistaa joka päivä, kun törmää sosiaalisessa mediassa ylivoimaisia tuottoja esitteleviin veijareihin.

Tarpeeksi isosta populaatiosta arpaakin heittämällä muutamat riskinottajat onnistuvat ällistyttävän hyvin, ja sitten rakennetaan narratiivi jälkikäteen heidän neroutta hipovasta midaksen kosketuksesta.

Sitten kun vielä monella tällaisella nerolla voi useampi salkku, on supertuottoja saaneiden salkkujen määrä sitäkin suurempi (joskin silti tietysti pieni määrä).

Tämän takia sitä “träkkiä” pitäisi olla niin älyttömän pitkältä ajalta ja sijoitusprosessin pitäisi kestää aikaa ja muutosta.

25 tykkäystä

Antti kääntyi näköjään raivohäräksi. Targettia nostellaan kuin vanhoina hyvinä aikoina (2020-2021). Onko hän unohtanut, että Quuttikin on listattu hesuliin.
image
Ettei nyt vaan sattuis mitään.

31 tykkäystä

Täällä toinen onnekas, tosin hieman korkeampi korko (0,72 % 2029 asti). Vaihdoin koko lainan kiinteään myös tuolloin 2019.

Hauska ajatella, että tuolloin konsensus oli aika lailla että korot ei ikinä nouse euroalueella. Muutama vuosi niin tämä on melkein kääntynyt päälaelleen - korot ei ikinä laske euroalueella :smiley:

1 tykkäys

Laitoin Mariannelle palautetta, että hänen makrokatsauksien otsikointiin liittyy riski. Itsellä jäi tänään nimittäin aamarin lukeminen kesken ja suuntasin Youtubeen kuuntelemaan Egotrippiä.

Toivoani en menettänyt, etenkään kun pääsin aamarissa Koskisen otsikkoon: ”Parempia aikoja kohti matalan arvostuksen varassa”. Tuo varmaan resonoi täällä foorumilla jopa Egotrippiä vahvemmin. :grin:

18 tykkäystä

Jep. Toki 20-30 vuotta alkaa jo olla niin pitkä aika, että tollolla saa käydä jo satumainen tuuri. :smiley:

Ajanjakso kyllä määrää myös paljon. Buffett tai Davis, josta kirjoittelin, aloittivat esimerkiksi tosi otolliseen aikaan. Suuren laman jälkeen osakkeita taisi saada indeksitasollakin 6-7 P/E ja edessä oli kovan kasvun vuosikymmeniä - nyt on hieman eri tilanne esimerkiksi.

1 tykkäys

Viime vuosina kurssinousu osingon irtomisen jälkeen on myös ollut yleistä, ainakin joissain lapuissa. Ei markkinoista lyhyellä aikavälillä paljon rationaalisuutta löydy.

2 tykkäystä

Joo tähän hesulin osinkosijoittaminen perustuu. Jos 12€ Fortumista irtoaa 2€ osinko, niin kuukauden sisällä joku on ostanut “dipin” ja se on taas 12€.

1 tykkäys

Eikö indeksirahastot osta osakkeita saamillaan osingoilla? Kun nämä ovat vuosi vuodelta suositumpia sijoituskohteita alkaa niiden ostoilla olla itsessään kursseja korjaavaa vaikutusta.

Lieneekö Grilli Toron lauantailounaalla ollut tähän vaikutusta :thinking:

28 tykkäystä

Täällä on näköjään vaikka mitä omia suosikkipiirrettyjä mainittu. Kaukametsän pakolaiset jäi jotenkin ykkösenä mieleen. En muista oliko niin raaka vai muuten vaan hyvä :slight_smile:

Hopeanuolen kohdalla muistelisin, että se tuli katsottua liian pienenä. Sehän on leikattunakin täynnä aika pelottavaa settiä. Anime on nykypäivänäkin parhaimmillaan laadukasta katsottavaa. Esim Attack on Titan on yksi parhaista sarjoista. Entisaikaan sitäkin olisi varmaan huoletta pidetty lastenohjelmana.

Muita suosikkeja olivat aikoinaan noiden lisäksi ainakin Alfred, Muumit, Sykerö, Sandokan, Vilperi, Ankronikka, Olipa Kerran, Nikke ja Peukaloinen. Moni on varmasti jo unohtunut.

13 tykkäystä

Tässä lastenohjelmassa jaettiin kaupunkilaislapsille disinformaatiota jonka mukaan urosnaudallakin on utareet,maalaisena tökkii tuollainen virhe.

5 tykkäystä

Eikö sua häiritse että toi pelaa golfia jollain oksalla? Miten se on ottanut kiinni siitä? Miksi sillä on peukalot? Seisoo kahdella jalalla? :smiley:

Ei näitä välttämättä tarvitse nii vakavasti ottaa…

Itseäni kaupunkilaislapsena häiritsi jälkikäteen enemmän se että meille valehdeltiin että lehmät tuottaa itsellään maitoa ja että ihmiset vaan helpottaa niiden oloa lypsämällä. Unohtu kertoa meille että se maito on sille vasalle(?) (oon kaupunkilainen) ja että lehmän pitää muiden nisäkkäiden tavoin olla raskaana että se alkaa tuottaa maitoa, pakkohedelmöitys(siemennys/siitos) ja sit vasa pois aika nopeeta ettei kiinny liikaa. Tms saissea. :cow:

4 tykkäystä

Omia suosikkeja oli Ankronikka, Varjoankka, Prätkähiiret (ei varmaan menisi läpi telkkarissa tänä päivänä :smiley: ), Halinallet, Alfred J. Kwak, ja Olipa kerran… sarjat.

Sitten myöhemmin Beavis & Butthead, Daria, jne. :smiley:

5 tykkäystä

Miksi? Se oli lapsuuden lemppareita myös, mutta en muista että olisi ollut millään tavalla verrattavissa vaikka Kwakin tms. tason juttuihin.

1 tykkäys

Mitä muistelen myöhemmin nähneeni, niin siinä on aika rajua kielenkäyttöä. Ei kiroilua, mutta härskejä juttuja :slight_smile: Ei ne meille toki ole, mutta “nykyihmisille” :wink:

E:
Siis nimenomaan se alkuperäinen suomenkielinen dubbaus, jostain 90-luvun puolivälistä. Siitä on käsittääkseni tehty myös uusi suomennos? Ainakin Wikissä mainitaan 2006 oleva uusi versio samalla nimellä.

Samassa Wikissä mainitaan :slight_smile:

Sarjan suomenkielinen versio muistetaan eritoten hahmojen käyttämästä ajoittain hieman ronskistakin puhetyylistä, jonkalaista ei puhuta nuorille suunnatuissa piirrossarjoissa.

1 tykkäys