Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Tuli Instagramissa vastaan Sakan mainos, jossa kyseltiin automyyjiltä paljonko tienasivat palkkaa viime kuussa. Kaikki myyjät olivat nuoria, arviolta 25-30v sällejä ja suurimman osan palkat pyörivät kuulemma 5500-10 000e euron välillä. Mikäli nuo pitää paikkaansa niin siitä päätellen voisi ajatella, että käytettyjen autojen kauppa käy todella kuumana :smiley: Pitääköhän tässä ruveta Kamuxia yms. tankkailemaan…

3 tykkäystä

Pakkohan se on valehdella kun muutkin ympärillä sanoo tienaavansa vähintään tuon. Mitä ne naisetkin ajattelee jos alle tuon tienaisi, ”oot sä joku luuseri”. :unamused:

21 tykkäystä

Missä on Suomen liput. :frowning:

18 tykkäystä

Ja miksi 500B on pinta-alaltaan 16 kertaa suurempi kuin 100B? :thinking:

8 tykkäystä

Äh, :face_with_symbols_over_mouth: :face_with_symbols_over_mouth: :face_with_symbols_over_mouth: Nvidia. Tähän väliin olisi ollut hyvä saada jenkki indekseille vähän korjausta, että uskaltaisi palata ostolaidalle.

Sijoitusaste 100%, mutta nostaisin tuota mielelläni hieman vivun puolelle. Ajatus tähän sentimenttiin vivuttamisesta kuitenkin lähinnä oksettaa.

6 tykkäystä

Mikäli joku ymmärtää enemmän kaivospuolen rojaltihommista tai Gold Royalty Corp (GROY) on tuttu, niin kaipailisin kommentteja tässä ketjussa. :sunglasses: :heavy_dollar_sign: :heavy_dollar_sign: :heavy_dollar_sign:

1 tykkäys

pitkää peliä :smiley:

Tästä aasinsiltana lähdin tonkimaan sillan alta sinne karkoitettuja ETF-rahastoja, voisko näissä jossain olla potentiaalia jo? :thinking:

Hydrogenin uutta potkua tolta tasolta?: Global X Hydrogen UCITS ETF - USD Accumulating – vertaa ja osta pörssinoteerattuja rahastoja | Nordnet
Uhka vai mahdollisuus, too soon vieläkin? :poop:

1 tykkäys

Smallcapit ja value on edelleen halpaa… ollut jo pari vuosikymmentä… kyllä se vielä joskus :dizzy_face:

11 tykkäystä

SMLK voisi vielä lisätä, ilman että superluotot menee reisille. Lähinnä kai tässä huolettaa, että jos sepe ja nasse keksii sittenkin lähteä korjaamaan, niin sp600 korjaa saman tuplana.

Tämäkään ei varsinaisesti ostoksille rohkaise.

10 tykkäystä

Minua vähän kiinnostaisi se Russell 2k quality indexi etf. Tosin tarvitseeko kolmea eri SC etf ja pakkoko sitä päätä on hakata seinään ihan koko aikaa? Tekisi mieli ostaa vähän Xdem lisää jos tuo tekoälyhaippi onkin todellista :sob::person_shrugging:t2:

3 tykkäystä

Jotenkin jäänyt analyytikkojen puheista mieleen, että USA:n small capit lähtis kunnolla nousuun, kunhan korot lähtee laskuun. Hankala noita on toki ennustaa, mutta itse mutuilisin keväälle vielä parempia paikkoja ostella pienyhtiöitä. Pakkohan tuon sepenkin on vähän korjata alaspäin ennen kesää.

1 tykkäys

Elämässäni kääntyi tänään uusi sivu. Ostimme omaksi asunnon, jossa olimme olleet pitkään vuokralla. 18 vuotta vuokra-asumista antoi elämään joustavuutta, huolettomuutta ja tietysti tärkeimpänä kyvyn nauttia Hesulista maksimaalisella painolla :harviaraketti:

147 tykkäystä

Tästä koitinkin herätellä RR:ssä keskustelua siinä toivossa, että joku foorumin viisaista tekisi tuolle edes tuoreen regressioanalyysin.

Pitäisi saada taivuteltua Nordnet käsittelemään ETF:iä samoin kuin rahastoja superluoton hajautusvaatimusten, ja mielellään myös vivulla kuukausisäästämisen osalta, niin ei tarvisi löytää niin montaa mieleistä ETF:ää.

Näin se omakin kristallipalloni sanoo, mutta se on koijannut ennenkin.

4 tykkäystä

Olen tätä männä vuosina NN kysellyt ja vastaus tähän oli ”Ei ole teknisesti mahdollista koska järjestelmä ei osaa eritellä onko kyseessä etf vai osake”.

Millähän vuoden 1984 järjestelmällä siellä ajellaan.

6 tykkäystä

image

Nordnet
image

Edit. Epäilen että rahastot ovat siinä määrin parempaa bisnestä Nordnetille, että mielellään jättävät tälläiset ominaisuudet korjaamatta ja ohjaavat samalla asiakkaita rahastojen suuntaan. Kilpailun puute pitää asiakkaat Nordnetillä, vaikka ongelmaa ei korjattaisikaan.

9 tykkäystä

Jos myyjät tienaa tuon verran, niin menisin enemmin lyhyeksi.

3 tykkäystä

Hesuli tuo inhokki lempinimi meidän rakkaalle kotipörssille kuvaa mielestäni koko ajan paremmin HEX indeksiä. Nimestä tulee jotenkin Hessu Hopo mieleen, pörssi missä Hopot tai Hessut käyvät kauppaa.
Viime päivinä superpähkinät on viety käsistä viimeistään loppuhuutarissa, niin kävi tänäänkin. Ikäänkuin kaikki toivo olisi mennyttä ja tasapaksun päivän jälkeen myydään viimeisetkin lappuset epätoivon vallassa.

30 tykkäystä

Täytyy kyllä olla tyytyväinen, että on salkusta suurin osa kiinni indekseissä eikä omissa Hesulin poiminnoissa :sweat_smile:

9 tykkäystä

Jostain se on ilo revittävä jos ei Hesulista… taas mennään :fire:

3 tykkäystä

Joo, mun käppyrästä poistettu vuokrainflaatio, koska CPI-raportin vuokraluku on ihan huuhata eikä kuvaa millään tavalla miten hinnat ovat kehittyneet viimeisen 12 kk aikana. Kun tarkastellaan kaikkia muita inflaatiokorin kategorioita, niin vuositason inflaatio on tuon 1,5 %.

Ei ole mitään yleistä inflaatio-ongelmaa. Toki löytyy kategorioita, joissa hinnat nousevat keskimääräistä nopeammin. Ja sitten löytyy niitä, joissa hinnat jopa laskevat. Eli täysin normaalia inflaatiokehitystä.

Tässä tuo sama inflaation kontribuutiograafi, jonka Verneri postasi, mutta tässä on erikseen eriteltynä shelter. Sen kontribuutio on peräti 2,0 %… eli se on ainoa asia, joka saa inflaatioluvun näyttämään korkealta.

Jotta osakkeen tekninen kuva kääntyisi vahvaan nousutrendiin, täytyisi hinnan olla kaikkien liukuvien keskiarvojen päällä. 200 liukuva on nyt hinnassa $37, kun osake on hinnassa $24. Osakkeen pitäisi siis nousta yli 50 %, ennen kuin voin ostaa, jos odotan teknisen kuvan kääntymistä.

Nyt jos oletan ja toivon, että osake moninkertaistuisi sanotaan vaikka 150 dollariin, niin menetän satojen prosenttien arvonnousun, jos ostan osaketta vasta ylempää.

Oma näkemys on, että osake on nyt väärinhinnoiteltu, joten mieluiten ostan halvemmalla kun kalliimmalla. Tässä sijoitushorisontti on vähintään 3-5 vuotta, joten silläkään ei niin merkitystä, jos osake kulkisi vielä hetken aikaa väärään suuntaan.

30 tykkäystä