Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Koska ollaan kahvihuoneessa, niin voi vitsailla. Eli ostaako Elon Musk Alphabetin (ja nimeää sen X-betiksi, Alpha-X:ksi tai Xoogleksi?), vai perustaako muuten vain oman hakukoneen? :smiley:

Tässä ollaan (taas) kulttuurisotien juurilla: Google vs. Xoogle. Jos väestön eri arvoryhmittymät käyttävät jatkossa eri hakukoneita, eri tekoälyä jne. niin aika kinkkisessä tilanteessa ollaan jakautuneisuuden suhteen. Toisaalta tosi hyvä jos eri vaihtoehtoja. Ja ovathathan ihmiset ennenkin lukeneet eri sanomalehtiä poliittisen suunnan perusteella.

Mutta tärkein kysymys tässä taitaa olla, miten vastaa tekoälypioneeri Inderes tähän haasteeseen. Tuottaako Inde-AI jatkossa pelkkää osinkopuhetta vai onko bumsibumille tilaa, kun analyysia aletaan buustata kunnolla AI avulla? Veikkaan, että toimiston kahvitilassa käydään juuri aika kiihkeää taistoa siitä, kuka syöttää ja mitä tietoa Inde-AIn raaka-aineeksi. Me foorumilaiset toivomme tässäkin avoimuutta!

4 tykkäystä

Tuo kirja, johon kuvasi viittaa, on muuten mielenkiintoinen joskin nykyiselle yhteiskunnalle myrkkyä juottava teos. Perus teesi kirjassa on siis se, että n. 40% työssäkäyvistä kokee työnsä täysin merkityksettömänä. Tämä taas johtaa psykologisesti tuhoisiin seurauksiin, kun eletään maailmassa joka määrittelee ihmisen arvon hyvin pitkälti työn kautta.

12 tykkäystä

Tämä on myös hyvin kulttuurisidonnainen näkemys. Esimerkiksi Japanissa on merkittävästi erilainen suhtautuminen työhön. Kaikki työ on siellä arvokasta, kun taas länsimaissa monesti joitakin töitä pidetään vähemmän arvokkaina ja haluttavina.

6 tykkäystä

Juu laitoin kun sopi hyvin pohdintaan. Ei varmaan yksioikoisesti täysin oikeassa tai väärässä. Eikä itsellä ole intensiiviä lähteä sitä määrittelemään. Mutta eikös Graeber ollut taustalla Occupy Wall Streetissa se ja kaikki kyllä osoitti että asiaa moni miettii.

Pääjohtaja Rautanen (Co-Founder, CEO, Dropout) matkalla Tanskaan korjaamaan vakavaa virhettä. Oc Content GIF

11 tykkäystä

Pakkohan se on sillä…

“Vähän tosiaan vitsillä heitin tuolla toisessa ketjussa, mutta tämähän on kohta osinkolappu, jos ennusteet on sinnepäin :smiley:

3 tykkäystä

Vai onko se niin päin, että kilpailu maksajista tulee kiristymään vuosi vuodelta?

Minulla on tähän asiaan sellainen historiallinen perspektiivi, että joka kerta, kun Suomessa ollut työvoimapula vallitsevana keskustelunarratiivina, niin seuraavana onkin tullut lama.

3 tykkäystä

Otetaan tämäkin positiivisen kautta: On täysin varmaa, että eläkeikää tullaan korottamaan ja rankasti. Sitä kautta se työikäisten kansalaisten määrä pysyy hyvänä.

Kun silloin eläkejärjestelmää luotaessa oli keskimääräinen elinikä jotain tyyliin 5 vuotta eläkkeelle siirtymisen jälkeen, niin paluu sanottuun hyvään käytäntöön korjaa kaikki kestävyysvajeemme. Ja osingot virtaavat tilille!

1 tykkäys

Mä olen tässä meemissä tuo ihmettelevä nainen, mutta boomer miehenä. Pelifirma jolle ei voida laskea P/E lukua menneeltä kahdelta vuodelta ja ennusteiden mukaan ei myös tältäkään vuodelta :sweat_smile:. Markkina-arvo 215M€ josta kassa taitaa olla n. 30M€. Kassa palaa ajan saatossa, joten sitä ei voi huomioida täysmääräisesti että se loisi jotain pohjaa kurssilaskulle.
IP-assetit ovat varmastikin arvokkaita, mutta miten noitakaan nyt arvostaisi.

Vaikeita nämä käänneyhtiöt. Tuskin nollaa menisi kun ehkä joku ostaa pois pörssistä eurolla/osake viimeistään jos niin surkeesti menisi käänne. Harmi kun kaikki vähänkin lupaavat yritykset täällä Hesulissa muuttuu mörniöiksi tai käänneyhtiöiksi.

7 tykkäystä

Tai sitten tanssi lähtee trendaamaan tiktokissa ja yllättäen kassaa 150m ja pitää alkaa osinkopolitiikkaa hiomaan kohilleen.

4 tykkäystä

Tai sitten tanssi lähtee trendaamaan, mutta se ei luo yhtään kassavirtaa. Osingot maksetaan omistajille toimarin tanssin muodossa. Ei kasvata varallisuutta, mutta tuo hyvän mielen omistajille.

2 tykkäystä

Meri-Porin voimala saa vielä maaliskuun tuottaa Fortumille tulosta, reserviin siirto tapahtuu kuukauden myöhempäään huhtikuussa. Tämä on tervetullutta varmasti ei-Fortumille itselleen vaan kaikille sähkönkäyttäjille kun Olkiluoto 3 on maaliskuun vuosihuollossa.

(MT Newswires - Google Translate) – Fortum (FORTUM.HE) ja Huoltovarmuuskeskus Huoltovarmuuskeskus päättivät lykätä yhtiön Meri-Porin voimalaitoksen siirtymistä toimitusvarmuuteen.
Päivitetyn sopimuksen mukaan voimalaitos otetaan käyttöön vain sähköjärjestelmän vakavien häiriö- tai hätätilanteiden varalta 1.4.2024 - 31.12.2026. Tämä merkitsee viivettä aikaisemmasta aloituspäivästä 1.3. , 2024, Suomen valtion energiakonserni sanoi maanantaina.

Päätös tehtiin maaliskuussa sähköpulan riskin vähentämiseksi ja säänkestävämmän peruskuorman ja jakelukelpoisen sähköntuotannon tarpeeseen Suomessa, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen sanoi.

11 tykkäystä

Pelosi ostanut läjäpäin Palo Alto -optioita. Pitäisköhän itsekin ladata kassit täyteen :smiley: Ei sijoitussuositus.

10 tykkäystä

Muuten meemiketjussa ollut poikkeuksellisen laadukas ja laaja tykitys päällä koko päivän :+1:

17 tykkäystä

Remedy voisi tehdä näistä NFT-sarjan, olen kuullut niiden olevan tulevaisuuden huippusijoitus. Lisäksi voisi olla Bored Remedy Investor Yacht Club, jonka omistajille olisi eksklusiivisia bileitä ja oma metaversumi.

1 tykkäys

Potkaiseeko Iivo Niskanen suutuspäissään kilpakumppaniaan eilisessä viestissä? Uutta videokuvamateriaalia tapahtumasta👇

2 tykkäystä

On sitä muillakin paranneltavaa osarien laadussa:

Leaddeskin osarissa häiritsee, että kassavirtalaskelmassa rahavarat ei täsmää taseelle:

image

Voimmeko silti olla luottavaisin mielin ja luottaa siihen, että rahavarat on olemassa ja kyse on vain haasteista rahavirtalaskelman laatimisessa?

7 tykkäystä

Suomalaisia taas kyykytetään, Ruotsissa Nordnet maksaa korkoa säästötilille 3,60% jo ensimmäisestä kruunusta, kun taas Suomessa 0,30% 10,000€ asti.

84 tykkäystä

Jännä homma sinänsä, että koronan aikana saatiin kyllä tehtyä nopeitakin peliliikkeitä (hyvässä ja pahassa), mutta nyt ei saada tutkittua nopeutetusti, että olisiko bentsyylibentsoaatti ok myös meillä Suomessa… :unamused:

11 tykkäystä