Inderesin kahvihuone (Osa 8)

Juu laitoin kun sopi hyvin pohdintaan. Ei varmaan yksioikoisesti täysin oikeassa tai väärässä. Eikä itsellä ole intensiiviä lähteä sitä määrittelemään. Mutta eikös Graeber ollut taustalla Occupy Wall Streetissa se ja kaikki kyllä osoitti että asiaa moni miettii.

Pääjohtaja Rautanen (Co-Founder, CEO, Dropout) matkalla Tanskaan korjaamaan vakavaa virhettä. Oc Content GIF

11 tykkäystä

Pakkohan se on sillä…

“Vähän tosiaan vitsillä heitin tuolla toisessa ketjussa, mutta tämähän on kohta osinkolappu, jos ennusteet on sinnepäin :smiley:

3 tykkäystä

Vai onko se niin päin, että kilpailu maksajista tulee kiristymään vuosi vuodelta?

Minulla on tähän asiaan sellainen historiallinen perspektiivi, että joka kerta, kun Suomessa ollut työvoimapula vallitsevana keskustelunarratiivina, niin seuraavana onkin tullut lama.

3 tykkäystä

Otetaan tämäkin positiivisen kautta: On täysin varmaa, että eläkeikää tullaan korottamaan ja rankasti. Sitä kautta se työikäisten kansalaisten määrä pysyy hyvänä.

Kun silloin eläkejärjestelmää luotaessa oli keskimääräinen elinikä jotain tyyliin 5 vuotta eläkkeelle siirtymisen jälkeen, niin paluu sanottuun hyvään käytäntöön korjaa kaikki kestävyysvajeemme. Ja osingot virtaavat tilille!

1 tykkäys

Mä olen tässä meemissä tuo ihmettelevä nainen, mutta boomer miehenä. Pelifirma jolle ei voida laskea P/E lukua menneeltä kahdelta vuodelta ja ennusteiden mukaan ei myös tältäkään vuodelta :sweat_smile:. Markkina-arvo 215M€ josta kassa taitaa olla n. 30M€. Kassa palaa ajan saatossa, joten sitä ei voi huomioida täysmääräisesti että se loisi jotain pohjaa kurssilaskulle.
IP-assetit ovat varmastikin arvokkaita, mutta miten noitakaan nyt arvostaisi.

Vaikeita nämä käänneyhtiöt. Tuskin nollaa menisi kun ehkä joku ostaa pois pörssistä eurolla/osake viimeistään jos niin surkeesti menisi käänne. Harmi kun kaikki vähänkin lupaavat yritykset täällä Hesulissa muuttuu mörniöiksi tai käänneyhtiöiksi.

7 tykkäystä

Tai sitten tanssi lähtee trendaamaan tiktokissa ja yllättäen kassaa 150m ja pitää alkaa osinkopolitiikkaa hiomaan kohilleen.

4 tykkäystä

Tai sitten tanssi lähtee trendaamaan, mutta se ei luo yhtään kassavirtaa. Osingot maksetaan omistajille toimarin tanssin muodossa. Ei kasvata varallisuutta, mutta tuo hyvän mielen omistajille.

2 tykkäystä

Meri-Porin voimala saa vielä maaliskuun tuottaa Fortumille tulosta, reserviin siirto tapahtuu kuukauden myöhempäään huhtikuussa. Tämä on tervetullutta varmasti ei-Fortumille itselleen vaan kaikille sähkönkäyttäjille kun Olkiluoto 3 on maaliskuun vuosihuollossa.

(MT Newswires - Google Translate) – Fortum (FORTUM.HE) ja Huoltovarmuuskeskus Huoltovarmuuskeskus päättivät lykätä yhtiön Meri-Porin voimalaitoksen siirtymistä toimitusvarmuuteen.
Päivitetyn sopimuksen mukaan voimalaitos otetaan käyttöön vain sähköjärjestelmän vakavien häiriö- tai hätätilanteiden varalta 1.4.2024 - 31.12.2026. Tämä merkitsee viivettä aikaisemmasta aloituspäivästä 1.3. , 2024, Suomen valtion energiakonserni sanoi maanantaina.

Päätös tehtiin maaliskuussa sähköpulan riskin vähentämiseksi ja säänkestävämmän peruskuorman ja jakelukelpoisen sähköntuotannon tarpeeseen Suomessa, ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen sanoi.

11 tykkäystä

Pelosi ostanut läjäpäin Palo Alto -optioita. Pitäisköhän itsekin ladata kassit täyteen :smiley: Ei sijoitussuositus.

10 tykkäystä

Muuten meemiketjussa ollut poikkeuksellisen laadukas ja laaja tykitys päällä koko päivän :+1:

17 tykkäystä

Potkaiseeko Iivo Niskanen suutuspäissään kilpakumppaniaan eilisessä viestissä? Uutta videokuvamateriaalia tapahtumasta👇

2 tykkäystä

On sitä muillakin paranneltavaa osarien laadussa:

Leaddeskin osarissa häiritsee, että kassavirtalaskelmassa rahavarat ei täsmää taseelle:

image

Voimmeko silti olla luottavaisin mielin ja luottaa siihen, että rahavarat on olemassa ja kyse on vain haasteista rahavirtalaskelman laatimisessa?

7 tykkäystä

Suomalaisia taas kyykytetään, Ruotsissa Nordnet maksaa korkoa säästötilille 3,60% jo ensimmäisestä kruunusta, kun taas Suomessa 0,30% 10,000€ asti.

84 tykkäystä

Jännä homma sinänsä, että koronan aikana saatiin kyllä tehtyä nopeitakin peliliikkeitä (hyvässä ja pahassa), mutta nyt ei saada tutkittua nopeutetusti, että olisiko bentsyylibentsoaatti ok myös meillä Suomessa… :unamused:

11 tykkäystä

Olihan meillä ja tästä vielä uutisoitiin kovasti…onkohan myyty loppuun taas vai vedetty myynnistä :wink:

Jenkkeihin sijoittamisessa ketuttaa nopea kurssin nousu, ei ehdi tankkaamaan ajoissa kun kurssit lähtee jo nousemaan hulluna, sit kun oot vuoden pohjalta tankannu nii ei tee mieli enää laittaa kalliimmalla lisää. :smiley:

Ja pre/post -market on ihan hullu juttu.

1 tykkäys

Olen huomannut ja kärsin samasta ongelmasta. Pitäisi opetella ostamaan myös nouseviin kursseihin.

5 tykkäystä

varsinkin kun pölhölässä on tottunut että osakkeet senkun “halpenee” päivä päivältä :rofl:

9 tykkäystä

Ennakkovaroitus, Alokas nähty kirjoittamassa ostin/myin-ketjuun, joten älkää ihmetelkö, jos ainakin Hesuli yskäisee ja Sepen futuurit kääntyy laskuun. Tiedotus päättyy.

Mikäli Alokas hoiteli vain moderointia, niin tiedote on turha - pahoittelut siitä.

22 tykkäystä